به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، طبق وعده مدیر عامل شرکت گاز لرستان قرار بر این بود که تا پیش از فرا رسیدن فصل سرمای سال گذشته، پروژه گازرسانی پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند خرم آباد به طول چهار کیلومتر در راستای تامین گاز دانشگاه های علوم پزشکی، پیام نور، دو دانشکده فنی دختران و پسران، دانشگاه آزاد و دانشگاه لرستان اجرا شود؛ اما متاسفانه امروز شاهدیم که این پروژه به دلیل بروز موانع قابل حل که گره آن نیز بدست دانشگاه آزاد خرم آباد و پیگیری دانشگاه های مستقر در این پردیس باز می شود، متوقف شده است و این دانشگاه ها همچنان مجبور هستند که برای تامین سوخت سیستم های گرمایشی و سرمایشی خود هزینه های سنگینی را متحمل شوند.
شرکت گاز لرستان طی توافق نامه ای که با دانشگاه ها و دانشکده های مستقر در پردیس دانشگاهی آیتالله کمالوند خرم آباد منعقد می کند، متعهد می شود که عملیات گازرسانی به این پردیس را تا پیش از فرا رسیدن فصل سرمای سال گذشته اجرایی کند؛ اما پس از اجرای بخشی از پروژه بدلیل عدم پذیرش خواسته های دانشگاه آزاد خرم آباد مبنی بر متعهد شدن شرکت گاز و دانشگاه لرستان برای جبران خسارت ناشی از حفاری محل عبور لوله گاز که از مسیر آسفالته این دانشگاه می گذرد و همچنین پرداخت خسارت های احتمالی که در آینده این خط لوله می تواند به دانشگاه آزاد وارد کند، این پروژه متوقف شد.
بدنبال توقف این پروژه، مدیرعامل شرکت گاز لرستان در نامه ای در 31 خرداد سال جاری خطاب به حجت الاسلام جمالزاده، رئیس وقت دانشگاه آزاد خرم آباد تاکید می کند که به دلیل ممانعت دانشگاه آزاد خرم آباد از اجرای بخشی از خطوط لوله پروژه گازرسانی به پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند که لازم است در آن دانشگاه اجرا شود و نیز با توجه به اینکه جهت تکمیل این پیمان و گازدار کردن خطوط داخلی دانشگاه آزاد اجرای این خطوط الزامی است؛بنابراین تا رفع این مشکل امکان گازدار کردن خطوط داخلی آن دانشگاه یعنی دانشگاه آزاد خرم آباد نیز وجود ندارد.
بدون شک دانشگاه ها مهمترین مرجع برای تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب بویژه در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی هستند؛ اما متاسفانه امروز شاهدیم که دانشگاه های مرکز لرستان بجای اینکه در راستای تحقق این مطالبه رهبر معظم انقلاب گام بردارند، به دلیل مانعی که قطعا راهکاری برای رفع آن وجود دارد، هزینه های سنگینی را برای تامین سوخت سیستم های گرمایشی و سرمایشی خود پرداخت می کنند.
روزانه 600 هزار تومان بابت خرید گازوئیل در دانشگاه پیام نور خرم اباد سوخت می شود
مدیر عمرانی دانشگاه پیام نور لرستان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، با اشاره به تبعات توقف اجرای پروژه گازرسانی به پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند خرم آباد بیان داشت: سیستم سرمایشی که در دانشگاه پیام نور خرم آباد استفاده می شود، با آب گرم 95 درجه سانتی گراد کار می کند؛ از این رو برای تامین سوخت مورد نیاز این سیستم روزانه 600 هزار تومان صرف خرید گازوئیل می شود.
اکبری افزود: برای گرم کردن آب موجود در دیگ های این سیستم سرمایشی در ساعت بین 150 تا 200 لیتر گازوئیل که هزینه آن 50 هزار تومان می شود، می سوزد؛ با این حال اگر در روز 12 ساعت از این سیستم سرمایشی برای خنک نگه داشتن کلاس های درس و محیط ادارای استفاده شود، هزینه روزانه مصرف بنزین بدون احتساب هزینه برق به 600 هزار تومان در یک روز کاری می رسد و این هزینه سنگینی برای دانشگاه هاست.
وی با اشاره به برنامه های دولت برای آزادسازی قیمت حامل های انرژی، اجرای پروژه گازرسانی به پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند خرم آباد را ضروری دانست و افزود: اگر به جای مصرف گازوئیل سوخت گاز طبیعی جایگزین شود، هزینه های تحمیل شده بر دانشگاههای مستقر در این پردیس به 10 درصد هزینه های فعلی کاهش می یابد.
مدیر عمرانی دانشگاه پیام نور لرستان بر ضرورت تسریع در اجرای پروژه گازرسانی به دانشگاه های مرکز استان تاکید کرد و گفت: حدود 30 هزار دانشجو در این دانشگاه ها تحصیل می کنند و در واقع به هر میزان عملیات گازرسانی به تاخیر بیفتد، ضررهای ناشی از این تاخیر گریبان این دانشجویان را می گیرد؛ چرا که هزینه ای که صرف خرید گازوئیل می شود، می تواند در امور آموزشی و دیگر امور صرف شود.
رئیس دانشکده فنی پسران خرم آباد نیز در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، با بیان اینکه در راستای اجرای پروژه گازرسانی به پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند عملیات لوله گذاری این پروژه تا در ورودی این دانشکده و دانشکده فنی دختران انجام شده است، بیان داشت: در حال حاضر لوله کشی گاز داخل ساختمان های دانشکده های فنی دختران و پسران خرم آباد که در مجاورت هم هستند، به اعتبار 180 میلیون تومان در حال انجام است.
طرهانی نژاد ابراز امیدواری کرد که تا پیش از فرا رسیدن فصل سرما موانعی که در مسیر تکمیل پروژه گازرسانی به پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند خرم آباد وجود دارد، رفع و دانشگاه های مستقر در این پردیس از نعمت گاز بهره مند شوند.
وی افزود: این دانشگاه سال گذشته و در طول ایام چهار ماه سرد سال 40 میلیون تومان را صرف خرید گازوئیل جهت تامین سوخت سیستم های گرمایشی دانشکده فنی پسران خرم آباد کرده است؛ در صورتی که اگر سوخت گاز طبیعی استفاده می شود، این رقم به پنج تا هفت میلیون کاهش می یافت.
رئیس دانشکده فنی پسران خرم آباد گفت: هزینه هایی که صرف خرید سوخت گازوئیل می شود از منابع دانشکده است و قطعا اگر با تکمیل پروژه گازرسانی به این پردیس از نعمت گاز بهره مند شویم، می توانیم با هزینه ای که طی چهار ماه صرف خرید گازوئیل میشود، بخشی از نیازمندی های دانشکده را رفع کنیم.
طرهانی نژاد گفت: دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با وجود اینکه هرکدام سیاست های مدیریتی خود را دارند؛ اما همگی عضو خانواده ای هستند که نمی توانیم آنها را از هم جدا بدانیم؛ بنابراین تعامل دانشگاه ها با یکدیگر می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات و موانع پیش روی جامعه باشد؛ اما متاسفانه آنچه که امروز در خصوص اجرای پروژه گازرسانی به پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند خرم آباد شاهدیم عکس این قضیه را نشان می دهد؛ چرا که اگر اینگونه نبود امروز شاهد توقف این پروژه به دلیل مسائلی که قابل مذاکره و رفع هستند، نبودیم.
کارشناس ساختمان امور عمرانی دانشگاه لرستان نیز در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، با بیان اینکه اجرای پروژه گازرسانی به پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند خرم آباد زمانی به بهره برداری می رسد که خطوط لوله گاز در تمام دانشگاه های مستقر در این پردیس تکمیل شده باشد، گفت: لوله گاز دانشگاه لرستان باید از دانشگاه آزاد خرم آباد عبور کند؛ اما این دانشگاه این لوله گذاری را که طول آن 400 متر است را مشروط به پرداخت خسارت های ناشی از کنده کاری و تخریب آسفالت مسیر لوله گذاری و همچنین متعهد شدن شرکت گاز مبنی بر پرداخت خسارت به این دانشگاه در صورت بروز هر گونه حادثه ای که عامل آن این خط لوله باشد، کرده است که شرکت گاز استان زیر بار این بار تعهد نمی رود؛ چرا که معتقدند که تمام اصول ایمنی و فنی در اجرای پروژه ها توسط این شرکت رعایت می شود و نیازی به دادن تعهد نیست.
طولابی تصریح کرد: پیش از این دانشگاه آزاد خرم آباد خواستار این بود که دانشگاه لرستان نیز متعهد به پرداخت خسارت های ناشی از بروز هر حادثه ای که عامل آن این خط لوله گاز باشد، شود که دانشگاه لرستان چون نقشی در رعایت نکات ایمنی و فنی این پروژه ندارد، زیر بار این تعهد نرفت و دانشگاه آزاد هم قانع شد؛ اما همچنان اجرای این پروژه بدلیل عدم تعهد شرکت گاز به دانشگاه آزاد گره خورده است.
وی با بیان اینکه قرار داد پروژه گازرسانی به این پردیس از سال 90 با پیگیری های دانشگاه لرستان با شرکت گاز استان منعقد و در سال 91 عملیات اجرایی آن آغاز شد، افزود: در حال حاضر دانشگاه لرستان در ماه های سرد سال ماهیانه 50 میلیون تومان و در ماه های گرم سال ماهیانه 30 میلیون تومان را صرف خرید سوخت مورد نیاز سیستم های گرمایشی و سرمایشی خود می کند.
تغییر مسیر لوله انتقال گاز، دانشگاه لرستان را با معضل معارضین مردمی مواجه می کند
مدیر حقوقی دانشگاه آزاد خرم آباد نیز در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، مسیر دانشگاه آزاد خرم آباد را بهترین مسیر برای تکمیل عملیات لوله گذاری در پردیس دانشگاهی کمالوند خرم آباد دانست و گفت: تغییر مسیر لوله انتقال گاز از دانشگاه آزاد خرم آباد به طرف دانشگاه لرستان از پیشنهادات اخیر شرکت گاز لرستان بوده است؛ اما تغییر این مسیر نه تنها دانشگاه لرستان را با معضل معارضین مردمی مواجه می کند؛ بلکه هزینه های بیشتری را بر دوش دانشگاه می گذارد.
کارگر افزود: درخواستی که از مسئولان دانشگاه آزاد خرم آباد داریم این است که نهایت همکاری را برای تکمیل این پروژه که ثمره اجرای آن عاید تمام دانشگاه ها و دانشکده های مستقر در این پردیس بویژه دانشگاه آزاد خرم آباد می شود، انجام دهند.
وی ادامه داد: با وجود اینکه دانشگاه لرستان هیچ گونه مسئولیتی در قبال پرداخت خسارت های ناشی از تخریب آسفالت جاده دانشگاه آزاد خرم آباد در جریان لوله گذاری خط انتقال گاز ندارد؛ اما این دانشگاه آمادگی دارد تا این خسارت را پرداخت کند.
اعلام آمادگی دانشگاه آزاد خرم آباد برای رفع موانع پروژه گازرسانی
مدیر عمرانی دانشگاه آزاد خرم آباد با وجود اینکه کلید رفع موانع پروژه گازرسانی به پردیس دانشگاهی کمالوند خرم آباد در دست این دانشگاه است، اجرای این پروژه را ضروری دانست و گفت: دانشگاه آزاد با وجود اینکه در راستای اجرای این پروژه مظلوم واقع شده است؛ اما این آمادگی را دارد تا با تعامل با دانشگاه های مستقر در این پردیس نسبت به رفع موانع موجود اقدام کند.
کرمی خرم آبادی با بیان اینکه دانشگاه آزاد خرم آباد نگران خطرات احتمالی در اثر بروز حوادث مختلف از طریق خط لوله گازی است که از این دانشگاه می گذرد، افزود: اگر چه معتقدیم که تاخیر در اجرای این پروژه موجب تضیع حق دانشجویان و مردم استان می شود؛ اما نمی توانیم اجازه دهیم که حقی از دانشگاه آزاد نیز تضیع شود.
وی با تاکید بر اینکه خواسته های دانشگاه آزاد خرم آباد قانونی و به حق است، تصریح کرد: دانشگاه آزاد خرم آباد برای جلوگیری از تضیع حقوق این دانشگاه هرگونه پیگیری حقوقی را برای خود محفوظ می داند و در صورت نیاز نسبت به این کار اقدام می کند.
مدیر عمرانی دانشگاه آزاد خرم آباد گفت: معتقدیم که شرکت گاز لرستان در اجرای پروژه گازرسانی به پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند خرم آباد حقوق دانشگاه آزاد خرم آباد را به عنوان یک بخش خصوصی نادیده گرفته است.
کرمی خرم آبادی با اشاره به نیاز دانشگاه آزاد خرم آباد به استفاده از سوخت گاز طبیعی و جلوگیری از تحمیل هزینه های اضافی ناشی از استفاده از دیگر سوخت ها تصریح کرد: این دانشگاه برای خرید انشعاب گاز 300 میلیون تومان به شرکت گاز لرستان پرداخت کرده و به اهمیت مصرف این سوخت نیز واقف هستیم؛ با این حال امیدواریم که با تعاملی که ما نیز خواستار آن می باشیم این مشکل هر چه سریعتر برطرف شود.
وعده 2 ماهه شرکت گاز لرستان برای گازرسانی به دانشگاه های خرم آباد در صورت رفع موانع
مدیر روابط عمومی شرکت گاز لرستان نیز در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، با بیان اینکه شرکت گاز لرستان بر اساس استانداردهای بین المللی و استانداردهای شرکت ملی گاز ایران نسبت به اجرای پروژه های انتقال گاز اقدام می کند، گفت: نگرانی دانشگاه آزاد خرم آباد از بروز خطراتی احتمالی ناشی از عبور خط لوله گاز به منظور انجام پروژه گازرسانی به پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند خرم آباد بی مورد است.
اصل مرز تصریح کرد: خط لوله ای که برای اجرای این پروژه پیش بینی شده است که از دانشگاه آزاد خرم آباد عبور کند یک خط لوله کم فشار 250 پوند است که نمونه های مختلف این خطوط در نقاط مختلف سطح شهر خرم آباد و دیگر شهرهای بزرگ کشور اجرا شده اند و خوشبختانه هیچ گونه حادثه ای از طریق این خطوط چه در لرستان و چه در دیگر نقاط کشور روی نداده است.
وی با بیان اینکه شرکت گاز با توجه به رعایت نکات ایمنی و فنی بر اساس استانداردهای بین المللی و استانداردهای شرکت ملی گاز ایران پروژه های گازرسانی را انجام می دهد، افزود: با توجه به رعایت نکات ایمنی و فنی در اجرای پروژه هیچ گونه قانونی مبنی بر تعهد دادن این شرکت در قبال بروز حادثه در خطوط انتقال گاز فشار ضعیف وجود ندارد؛ بنابراین شرکت گاز لرستان نیز نمی تواند هیچ گونه تعهدی را در خصوص بروز حوادث احتمالی در خط لوله گازی که در این دانشگاه می گذرد، بدهد.
مدیر روابط عمومی شرکت گاز لرستان گفت: بدون شک پس از اجرای پروژه های گاز رسانی ممکن است که به دلیل سهل انگاری و عدم رعایت نکات ایمنی توسط افراد مشکلاتی در خطوط به وجو بیاید که این موضوع به هیچ وجه خسارتی را متوجه شرکت گاز نمیکند.
اصل مرز تصریح کرد: پیگیری های زیادی را از طریق استانداری لرستان، فرمانداری خرم آباد و بخشداری برای متقاعد کردن دانشگاه انجام داده ایم؛ اما متاسفانه دانشگاه آزاد خرم آباد با وجود اینکه در گذشته توافقات لازم صورت گرفته است، امروز نسبت به انتقال خطوط لوله گاز از این دانشگاه ممانعت می کند.
وی در پایان بیان داشت: در صورتی که دانشگاه آزاد اجازه اجرای این پروژه را با عبور خط لوله گاز از این دانشگاه صادر کند، شرکت گاز لرستان این آمادگی را دارد تا ظرف 45 روز تا دو ماه آینده پروژه گازرسانی به پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند خرم آباد را تکمیل کند.
بنظر می رسد که با روند کنونی اجرای پروژه گازرسانی به پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند و همچنین زمان بر بودن پروسه اجرای خطوط لوله گاز داخل دانشگاه ها اگر متولیان امر با یک مدیریت جهادی در این حوزه ورود پیدا نکنند، نباید چندان به تکمیل این پروژه در آینده نزدیک و حداقل پیش از فرارسیدن فصول سرد سال امیدوار بود.
در هر حال پروژه گازرسانی به پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند خرم آباد یکی از ضرورت هایی است که باید دیر یا زود در این پردیس اجرایی شود؛ اما آنچه مهمتر از این موضوع به نظر می رسد، تعامل و همدلی است که باید به عنوان یک حلقه مفقوده در بین دانشگاه های تاثیرگذار استان لرستان بوجود بیاید.
قطعا تا زمانی که دانشگا هها و مراکز آموزش عالی نتوانند برای رفع معضلات مشترک پیش روی خود گام بردارند، نمی توان از این مراکز انتظار چندانی برای رفع مشکلات و معضلات پیش روی جامعه را داشت.
به هر حال امیدواریم که رفع موانع پیش روی پروژه گازرسانی به پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند خرم آباد که دانشگاه های مستقر در آن با مشکلات مختلف فرهنگی، کمبود فضاهای آموزشی، کمبود تجهیزات آموزشی و بسیاری دیگر از کمبودها مواجه بوده و در مقابل مجبور هستند که سالانه رقمی بیش از یک میلیارد تومان را صرف تامین سوخت مورد نیاز سیستم های گرمایشی و سرمایشی خود کنند، به نقطه عطفی در راستای توسعه تعاملات بین دانشگاهی در استان لرستان تبدیل شود./230ت1/