به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، وحید جلیلی شب گذشته در اردوی آموزش مبانی انقلاب اسلامی که با موضوع «مردم» در اردوگاه شاهد قم برگزار شد، در جمع دانشجویان بسیج دانشجویی دانشگاه های شریف، خواجه نصیر، امیرکبیر و آزاد تهران مرکز گفت: مشروطه که بزرگان علمای شیعه در آن حضور داشتند، به دلیل نگاه صرف به مسائل دینی و عدم توجه ویژه به نقش جمهوریت، با آن وضعیت رو به رو شد و شکست خورد.
وی افزود: نگاه تاریخی و گره خوردن با توده مردم به امام خمینی(ره) کمک کرد تا نظریه ولایت فقیه را به این شکل به اثبات برساند. در نظریات دینی نیز به مسئله ولایت فقیه توجه شده است؛ اما امام تنها به نظریات دینی نگاه نمی کرد و با استفاده از تجربه تاریخی و جمهوریت توانست ولایت فقیه را تثبیت کند.
مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تصریح کرد: در نیمه دوم قرن 19 در سودان انقلابی با محوریت مهدی سودانی رخ داد؛ سودانی کسی بود که معنویت و مشروعیت دینی داشت، انقلاب پر شوری به راه انداخت. آن ها در یک روز 3000 انگلیسی را کشتند؛ اما بعد از 12 سال نابود شدند و انگلیسی ها به آنجا بازگشتند.
جلیلی بیان داشت: امام خمینی(ره) با یک نگاه تاریخی از همان سال 41 دریافت برای آغاز یک حرکت اسلامی، بین حمایت مردم و نخبگان تفاوت های جدی وجود دارد. مرحوم آیت الله سعیدی در همان سال ها، نامه ای به زبان عربی به امام راحل می نویسند و در آن خطاب به امام می گویند تو قیام کردی؛ اما همه (حوزویان) تو را تنها گذاشتند.
وی ادامه داد: کسانی که امام خمینی(ره) را می شناختند و از اخلاص و نیتش آگاه بودند ایشان را تنها گذاشتند. امام از همان اول خنجر نخبگان و اقبال توده مردم را دیده بود، این امثال کارگرهای فصلی ورامین بودند که از امام خمینی(ره) حمایت کردند، این غلط است که برخی جمهوریت را در مقابل ولایت قرار می دهند.
مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در سال 88 نیز علاوه بر نخبگانی که بصیرت لازم را نداشتند یک مشکل دیگری به وجود آمد به نام اشرافیت؛ اشرافیت هنری، علمی، روحانی و سیاسی که علیه جمهوریت به هم پیوستند؛ اما مقام معظم رهبری با توده مردم گره خورد و اشراف نتوانستند فضا را به نفع خود تغییر دهند.
امام خمینی(ره) جمهوری را منطقه الفراغی می داند که مردم می توانند اسلام را در آن تجربه کنند
جلیلی افزود: امام خمینی(ره) این را فهمیده بود که اگر جمهوریت نباشد اسلامی هم در کار نخواهد بود، بر همین اساس پای جمهوریت ایستاد، امام جمهوری را منطقه الفراغی می داند که مردم می توانند اسلام را در آن تجربه کنند.
وی بیان داشت: امام خمینی(ره) آنقدر محبوب بود که اگر می خواست می توانست از کاریزمای خود استفاده کند و با رهبری کاریزماتیک پیش برود؛ اما در همان سال اول، دو ماه پس از 22 بهمن رفراندوم و در مجموع پنج انتخابات برگزار کرد، این یعنی جمهوری اسلامی علاوه بر این که مبانی نظری دارد یک واقعیت تاریخی است.
مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با تاکید بر این که دانشجویان توجه داشته باشند با ورود به مباحث روشنفکری از مبانی اصیل اسلامی دور نشوند، بیان داشت: جمهوری اسلامی در خود ظرفیت های زیادی برای انجام کارهای بزرگ دارد، دانشجویان برای این که متوجه این ظرفیت عظیم نظام اسلامی شوند به شرایط منطقه و دیگر کشورهای اسلامی نگاه کنند، امروز حزب اللهی ها فرصت های خوب بزرگی دارند که اقدامات بزرگ و موثری انجام دهند.
جلیلی با انتقاد از انفعال دانشجویان در جریان ها و رویدادهای مهم سطح منطقه و دنیا تاکید کرد: چرا دانشجویان نسبت به جنایات اخیر رژیم صیهونیستی در غزه منفعل عمل می کنند؟ یاد گرفتن مبانی نظری انقلاب اسلامی خوب است؛ اما امروز برای آنچه می دانیم و به آن اعتقاد داریم چه کرده ایم؟ برای اصول اعتقادی که به آن ایمان داریم چه کاری انجام داده ایم که به دنبال یادگیری مبانی انقلاب هستیم؟
کد خدایی که کشتار هزاران زن و کودک بی دفاع را امضا می کند قابل اعتماد نیست
وی بیان داشت: این جوانان و نخبگان هستند که کشور را می سازند. این وظیفه دانشجویان نخبه است که روشنگری کنند و به مردم و کسانی که به دنبال بستن با کدخدا هستند، نشان دهند این کدخدایی که کشتار هزاران زن و کودک بی دفاع فلسطینی را امضاء می کند قابل اعتماد نیست.
مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: دغدغه دانشجویان حزب اللهی در مورد دین و معنویت و نظام اسلامی نباید فقط این باشد که مشکلات فکری و اعتقادی هم دانشگاهی خود را در مورد مسئله ولایت فقیه بر طرف کنند، باید نیازها و اولویت ها را شناخت و بر اساس آن عمل کرد.
ارادت به ولی فقیه را در عمل ثابت کنید/ کسانی که دم از مباحث نظری ولایت فقیه می زنند در عمل ضعیف هستند
جلیلی تاکید کرد: دانشجویی که به ولایت فقیه اعتقاد و ارادت دارد، این را باید در عمل ثابت کند. آن هایی که تنها به مباحث نظری دامن می زنند و خود را دغدغه مند می دانند در مباحث عملی ضعیف هستند. هر دانشجوی حزب اللهی و متعهدی ابتدا باید از خود سوال کند خودش اندازه توانایی و ظرفیت و شرایطی که داشته در راه ولایت و ارزش ها چه اقدام مناسبی انجام داده است.
وی در پایان گفت: آنهایی که در مورد ولی فقیه در مقام عمل کم می آورند، حرف ها و شعارهایشان بیشتر است؛ این گونه تفکرات که فلانی در پستوی ذهنش نسبت به مسئله ولایت فقیه مشکل دارد، حرف های کسانی است که در این زمینه عمل قابل قبول و درخوری ندارند./190ب1/