آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۱۱۹۷
احمدی خبر داد

تصویب طرح‌های ملی حوزه پژوهش‌های قرآنی

رئیس کارگروه توسعه پژوهش قرآنی از تصویب طرح‌های ملی حوزه پژوهش‌های قرآنی خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، چهارمین جلسه کارگروه توسعه پژوهش قرآنی به ریاست معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد که در این جلسه وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم و رئیس کارگروه توسعه پژوهش قرآنی در چهارمین جلسه این کارگروه از تصویب طرح‌های ملی حوزه پژوهش‌های قرآنی خبر داد.

احمدی با اشاره به بررسی برنامه‌های پژوهشی ارائه شده از سوی دستگاه‌ها و نهادهای کشور در راستای جذب اعتبارات اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی سال 93 گفت: بسیاری از برنامه‌های واصله به دبیرخانه مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور مربوط به هزینه‌های جاری دستگاه‌ها است و طرح‌های ملی در آنها کمتر به چشم می خورد، در حالی که برنامه‌های متداول دستگاه‌ها باید از محل بودجه جاری آنها تأمین اعتبار شود.

وی افزود : مطابق دستورالعمل ابلاغی نحوه هزینه کرد اعتبارات اجرای منشور در سال 93 تمرکز برنامه‌های ارائه شده می‌بایست بر اجرای طرح‌های ملی و بین المللی باشد.

احمدی در ادامه با اشاره به تکراری بودن بسیاری از فعالیت‌های پژوهشی قرآنی در کشور افزود: یکی از مشکلات اساسی تحقیق و پژوهش در کشور ما تفرق آنهاست که منجر به اتلاف سرمایه و نامناسب بودن خروجی‌ها می‌شود، لذا کارگروه توسعه پژوهش قرآنی باید با تعریف و تصویب طرح‌های ملی با مشارکت دستگاه‌های عضو از توان علمی و اجرایی آنها به صورت حداکثری بهره برداری کند.

عضو کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور مأموریت فرابخشی و فرادستگاهی کمیسیون در ساماندهی و اصلاح نظام پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور را دلیل در اولویت قرار گرفتن طرح‌های ملی دانست و اظهار داشت: مدیریت دانش قرآنی کشور، توسعه مطالعات نظام سازی قرآنی، توسعه مطالعات فرهنگ سازی و مدیریت امور قرآنی کشور، گفتمان سازی ادبیات توسعه فرهنگ قرآنی در نظام پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور 4 محور کلان طرح‌های ملی است که با تبدیل به پروژه های کوچک زمینه مشارکت دستگاه‌های عضو کمیسیون و کارگروه‌ها را فراهم خواهد آورد.

وی تصریح کرد: سایر پژوهشگران یا مراکز پژوهشی نیز می‌توانند در صورتی که واجد توانایی لازم باشند در اجرای این طرح‌های ملی سهیم باشند و به همین منظور کمیته ای متشکل از نمایندگان حوزه علمیه، شورای توسعه فرهنگ قرآنی، وزارت علوم و صاحب نظران تخصصی مسئولیت تعریف زیرپروژه‌ها و نحوه عملیاتی ساختن آنها را بر عهده خواهد داشت.

دبیرکل شورای عالی عتف با بیان اینکه این شورا نیز از اجرای طرح‌های ملی در نظام پژوهش قرآنی کشور حمایت خواهد کرد و ظرفیت‌های خود را در این راستا به کار خواهد گرفت  از اختصاص 70 درصد اعتبارات اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی به طرح‌های ملی خبر داد و افزود: 30 درصد  اعتبارات باقیمانده تحت عنوان مشارکت در پژوهش‌های قرآنی دستگاه‌ها  هزینه خواهد شد و دستگاه ها می‌توانند طرح‌های خود را از محل اعتبارات جاری به کمک این اعتبارات اجرایی سازند.

احمدی گفت: ابلاغ مرحله‌ای اعتبارات، نظارت دقیق بر نحوه هزینه کرد آن و سنجش دقیق خروجی‌ها از دیگر مصوبات کارگروه است که در تخصیص بودجه لحاظ خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد: موفقیت در تعریف طرح‌های ملی کارگروه توسعه پژوهش‌های قرآنی و نحوه اجرای آن  بتواند سبب قرارگرفتن این روش به عنوان الگویی موفق و مجرب برای دیگر کارگروه‌ها و سایر قسمت‌های نظام پژوهش کشور به ویژه علوم انسانی شود.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار