به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از مشهد، صالحي در اختتاميه 22 امين جشنواره سراسري فرهنگي هنري دانشجويان دانشگاه فني و حرفهاي در سالن آمفي تئاتر دانشكده علوم پايه دانشگاه فردوسي، بيان كرد: مصداق كار فرهنگي در كشور ما مصداق گفتگويي است كه ميان ابوجهل و پيامبر صورت گرفت.
وي گفت: در اين گفتگو ابوجهل خاطب به پيامبر ميگويد اي محمد! تو بسيار زشت نقش هستي و بدقيافهترين مردم از مردان آل قريش ميباشي.
مشاور فرهنگي رياست دانشگاه فني و حرفهاي ادامه داد: پيامبر در پاسخ ابوجهل فرمودند: اي ابوجهل! هر چند كه تو هميشه مايه دردسر ما بودهاي و براي ما مشكل ايجاد نمودهاي، اما اين بار حق با توست و تو راست ميگويي.
صالحی در ادامه خاطرنشان كرد: در همان هنگام حضرت علي(ع) خدمت پيامبر رسيدند و فرمودند: يا رسول الله! شما آفتابي كه نه از شرق و نه از غرب طلوع ميكند، آن قدر زيبا هستي كه خورشيد عالمگير ميباشي. پيامبر (ص) خطاب به علي (ع) پاسخ دادند: علي جان! تو هم كه ميگويي من زيبا و خورشيد رو ميباشم تو نيز راست ميگويي و به واقع من اين گونهام. در اين لحظه حاضران به پيامبر (ص) گفتند: اي سرور انبيا و بزرگان! تو ضدگو را راستگو معرفي نمودي و حال آنكه حرفهاي آنان كاملا متناقض بود. پيامبر در اين لحظه فرمودند: من آينه هستم. مسئول دست هر كه آن بيند در من آنچه هست و اين يعني پيامبر چهره واقعي هر كس را در اوج اخلاق كه به فرموده قرآن خلق عظيم از آن نبي خاتم بود، نشان ميداد.
وی در پايان با بيان اينكه اين روايت نشان ميدهد كه تا چه اندازه بايد در كار فرهنگي از اخلاق اسلامي استفاده كنيم، گفت: بايد در امور فرهنگي در جمع دانشجويان و جوانان مانند آينه رفتار كنيم، به نحوي كه زنگارها را از دل و روح ديگر دانشجويان دور كرده و دلها را مانند نوري روشن و بدون تاريكي در مسير رشد كشور قرار دهيم.