آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۱۷۳۹
توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی؛

سند ملی توسعه گیاهان دارویی و طب ایرانی تصویب شد

معاون وزیر بهداشت گفت: آنچه ما را خشنود می‌کند حمایت‌های بی شائبه مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و وزیر بهداشت است و سند ملی توسعه گیاهان دارویی و طب ایرانی که چندی پیش توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد، نشان می‌دهد اسناد بالا دستی بسیاری در کنار متخصصین طب سنتی در کشور وجود دارد.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، خدادوست دقایقی پیش در اولین همایش دانشجویان دکتری تخصصی طب سنتی ایرانی در تالار رازی دانشکده بهداشت مشهد در خصوص اهمیت شکل گیری این طب در کشور گفت: انتخاب این زمان و مکان مقدسی چون مشهد برای اولین همایش کشوری دانشجویان دکتری تخصصی طب سنتی نشان از رسالتی است که کار ما را دشوارتر می‌کند.

 

وی افزود: اگر به خاطر داشته باشید در دوره اول و دوم پذیرش دانشجویان طب سنتی از سوی سازمان سنجش اطلاعیه‌ای در دست ما قرار گرفت که به نوعی سوگند نامه بود که ما را در چگونگی ادامه دادن این راه مکلف می‌کرد.

 

معاون طب سنتی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به افراطی گری‌ها و تفریط های موجود در طب سنتی خاطرنشان کرد: امروز متاسفانه عده‌ای از فرهنگ مردم در قبول طب سنتی سوءاستفاده می‌کنند و به فکر مادیات و کسب سود بیشتر هستند و از آن سو عده‌ای به هیچ عنوان باور ندارند که در تاریخ اسلام طبی برای ارتقای سلامت مردم وجود داشته است که کاملا سنتی و برگرفته از دین و نیازهای بدن انسان به طبیعت بوده است.

 

باید طب سنتی را سهل الوصول‌ترین طب برای مردم کنیم

 

خدادوست در ادامه با اشاره به در دسترس بودن علم پزشکی و داروهای شیمیایی در جامعه این امر را یک معضل در برابر طب سنتی دانست و افزود: فردی که سردردش با یک قرص استامینوفن التیام می‌یابد هرگز به دنبال دم کردن دارو آن هم سه بار در روز جهت التیام سردردش نخواهد بود.

 

وی ادامه داد: از این جهت ما به این مسئله پی می‌بریم که باید طب سنتی و نحوه استفاده از داروهای این طب را برای مردم سهل الوصول کنیم تا بتواند در کنار داروهای شیمیایی سلامت واقعی جسم آنان را تضمین کند.

 

معاون طب سنتی وزارت بهداشت یکی از آسیب‌های پیش رو را رسیدن به اهداف پیش بینی شده بدون تلاش و زحمت دانست و گفت: برای اینکه این طب وارد دانشگاه شود زحمات بسیاری از سوی ولایتی، لاریجانی، بهرامی و اصفهانی صورت گرفت و اکنون که این طب در جایگاه دانشگاهی و آکادمیک قرار دارد وظیفه ماست تا مردم را به باور استفاده از آن برسانیم.

 

خدادوست از شروع ورود طب سنتی به دانشگاه‌های کشور به عنوان یک اتفاق مبارک یاد کرد و گفت: از سال 86 این طب به عنوان یک رشته دانشگاهی وارد دانشگاه‌های ما شد و حداقل امروز 500 نفر فارغ التحصیل دستیار دکتری تخصصی طب سنتی، تاریخ پزشکی و دارو درمانی را در کشور مشاهده می‌کنیم.

 

7 دانشگاه کشور در حال حاضر رشته طب سنتی را دارا می‌باشند

 

وی در ادامه به وجود هفت دانشگاه طب سنتی در کشور اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر با افتخار می‌گوییم 16 دانشگاه رشته مصوب طب سنتی را در دانشگاه خود دارند و 13 دانشگاه دیگر مشغول آموزش این رشته شده‌اند و این نشان می‌دهد کار ما در ادامه بسیار سخت و دشوار است.

 

معاون طب سنتی وزارت بهداشت ادامه داد: اگر نتوانیم این رشته را کاربردی و قابل استفاده در کنار طب رایج کنیم قطعا یک طول عمر کوتاه خواهیم داشت، مخصوصا اینکه رسالت ما دانشگاهی‌ها کمتر از دیگر زحمت کشان متخصص طب سنتی نیست و باید رفتار منطقی و عملی را در پیش بگیریم.

 

خدادوست به حمایت‌های خالصانه رهبر انقلاب در خصوص طب سنتی اشاره کرد و افزود: در بند 12 سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری شش جز وجود دارد که به طب سنتی اشاره کرده و نشان از دقت نظر رهبر انقلاب به مبحث طب سنتی اسلامی و ایرانی دارد.

 

هیچ رشته علمی به اندازه طب سنتی از سوی اسناد بالادستی حمایت نشده است

 

وی در ادامه به حمایت‌های رئیس جمهور و وزیر بهداشت اشاره کرد و گفت: رویکرد رئیس جمهور و وزیر بهداشت رویکردی کاملا حمایت گرایانه و معتقدانه نسبت به طب سنتی است و چندی پیش نیز سند ملی توسعه گیاهان دارویی و طب ایرانی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.

 

معاون طب سنتی وزارت بهداشت با بیان اینکه هیچ رشته‌ای به اندازه رشته طب سنتی این هم پشتوانه قانونی در حمایت خود ندارد، خاطر نشان کرد: هشداری که در این میان وجود دارد این است که تمام این حمایت‌ها در یک دوره محدود پنج تا ده ساله می‌تواند چتر حمایتی رشته و تفکر طب سنتی باشد و اگر ما در این فاصله به رسالت دانشگاهی خود عمل نکنیم خودمان کارایی خود را ساقط خواهیم کرد.

 

خدادوست در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های طب سنتی گفت: باید کاری کنیم که رشته‌های تخصصی پزشکی طب سنتی را یار خود بدانند و یک متخصص قلب به بیمار خود تجویز طب سنتی کند نه اینکه به هیچ عنوان ما را قبول نداشته باشد.

 

وی در پایان با بیان اینکه باید از سطح مدارس، سیستم به روزی، پزشکان عمومی و خانواده‌ها شروع کنیم، متذکر شد: باید از سطح مدارس آموزش پرورش اصلاح سبک زندگی و نوع تغذیه فرزندان مان را شروع کنیم و این امکان ندارد جز ایجاد یک فرهنگ‌سازی عمیق و تهیه بسته‌های طب سنتی و قرار دادن آن در اختیار عموم مردم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار