کد خبر:۳۶۲۲۳۱
با همکاری نیروی انتظامی و دانشگاه یزد؛

نشست علمی "نخبگان و امنیت اجتماعی" در دانشگاه یزد برگزار شد

به مناسبت هفته ناجا نشست علمی "نخبگان و امنیت اجتماعی" با همکاری نیروی انتظامی و دانشگاه یزد در دانشگاه یزد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از یزد، به مناسبت هفته ناجا  با همکاری دانشکده علوم اجتماعی و نیروی انتظامی استان یزد نشست علمی "نخبگان و امنیت اجتماعی" روز گذشته با حضور اولیا، رییس دانشگاه یزد؛ کاکاوند، فرمانده نیروی انتظامی استان یزد و جمعی از مسؤولان و اعضای هیات علمی دانشگاه و پرسنل نیروی انتظامی در سالن شهیدصدوقی دانشگاه یزد برگزار شد

.

افراسیابی، رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد در این نشست بااشاره به اینکه بحث امنیت اجتماعی و مفهوم آن در طول سالیان دچار تغییرات و تحولاتی شده است، گفت: یک نگاه کلی در مفهوم امنیت اجتماعی در مباحث اجتماعی امروز به معنای رفع تهدیدها و بهرمندی از فرصت های اجتماعی است که ضرورت پرداختن به امنیت اجتماعی این است که در هر جامعه، هر فردی  برای برآورده کردن کارکردها و نیازهای اساسی خود قبل از هرچیز نیازمند امنیت است.

 

وی افزود: تحولات جدید در سده ها و دهه های اخیر مانند گسترش و رشد افسارگسیخته و انفجار گونه شهرها زمینه رشد آسیب های اجتماعی و جرائم و انحرافات اجتماعی را فراهم کرده و باعث خدشه دار شدن امنیت شده که جوامع مختلف به دنبال تمهیدات و زمینه هایی هستند تا میزان جرائم را کنترل کنند.

 

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: مطالعات در کشورهای توسعه یافته نشان داده است که افزایش تدابیر امنیتی از نوع سخت افزاری مانند افزایش تعداد مامورین پلیس و سازمان های پلیسی با کاهش جرائم اجتماعی رابطه نزدیکی ندارد و مهمترین زمینه ای که به صورت کلی و مبنایی  باید مورد توجه قرار دهیم نوع رویکردی است که به امنیت اجتماعی داریم.

 

افراسیابی امنیت را در سه سطح منفعل، فعال و فرافعال دانست و گفت: در سطح منفعل و فعال مسئولیت تامین امنیت و نقش اصلی تامین امنیت بر عهده دستگاه های نظامی و پلیسی و امنیتی است و در سطح فرافعال که در سطح بالاتری است، نقش نخبگان اهمیت می یابد و در این سطح امنیت در ارتباط با مولفه‌هایی مثل کیفیت زندگی و سرمایه اجتماعی تعریف می شود.

 

وی با اشاره به اینکه امنیت جامعه محور امروزه جز بحث های بروز امنیت اجتماعی است و نیازمند شهروند امنیت ساز، پلیس جامعه مدار و نهاد امنیت پرور است، افزود: این موارد نقش اساسی و کلیدی و موثر درتقویت امنیت اجتماعی دارند.

 

دکتر افراسیابی در پایان بیان کرد: برای همکاری موفق بین نهادهایی  که در تامین امنیت اجتماعی فعال هستند به 6 عنصر آموزش دوسویه و مستمر، تعامل، اعتماد متقابل، توجه به تخصص، تاکید بر مشارکت و نوع نگاه واقع بینانه نیاز داریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار