به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از شیراز، سید محمد احمدی، استاندار فارس صبح امروز در آئین گشایش هجدهمین کنفرانس بینالمللی پارکهای علم و فناوری آسیا در شیراز بیان داشت: استان فارس بزرگترین استان کشور با جمعیت پنج میلیون نفر بوده و وسعت 124 هزار کیلومتر و دارا بودن 29 شهرستان و 110 شهر در عصر ارتباطات از ظرفیتهای ویژه برخوردار است.
وی با بیان اینکه استان فارس دارای اقلیم آب و هوای متنوع و با اختلاف درجه حرارت تا 40 درجه در نقاط مختلف آن است، افزود: استان فارس مهد ادیبان و شاعرانی مانند حافظ و سعدی بوده و وجود آثار متعدد تاریخی در فارس، استان را به قطب گردشگری کشور تبدیل کرده است.
استاندار فارس با اشاره به اینکه فارس قطب الکترونیک کشور است، خاطرنشان کرد: استان فارس در زمینه علم و فناوری با داشتن 170 واحد دانشگاهی و 200 هزار دانشجو و بهره از دانشگاه شیراز با قدمت 70 سال ظرفیت علمی ویژهای دارد.
احمدی با بیان اینکه استان فارس قطب پزشکی کشور نیز است، تصریح کرد: سالانه تعداد بسیاری از بیماران از کشورهای مختلف به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس به شیراز آمده و علاوه بر استفاده از ظرفیت گردشگری مذهبی و تاریخی این شهر، از علم و تخصص پزشکان حاذق شیراز و استان فارس بهرهمند میشوند.
وی با اشاره به اینکه استان فارس یکی از قطبهای نفت و گاز کشور است، افزود: پرداختن و توجه به مسائل مربوط به پارکهای علم و فناوری از موثرترین مکانیزمهای توسعه استان و کشور بوده و سبب افزایش سرانه علم و دانش میشود.
استاندار فارس هدف از برگزاری این کنفرانس را توسعه علم و فناوری و ایجاد زمینه رشد اقتصاد دانشبنیان دانست و گفت: حمایت از پارک علم و فناوری شیراز که بیش از 50 سال از عمر آن میگذرد، از مهمترین اولویتهای مسئولان استان است.
احمدی با اشاره به اینکه پارکهای علم و فناوری ابزاری قدرتمند در تسریع انتقال فناوری و توسعه مبتنی بر دانش هستند، تصریح کرد: پارکهای علم و فناوری پایگاهی مناسب برای تجاریسازی تحقیقات و جایگاهی برای همافزایی شرکتهای کوچک و مبتنی بر دانش بوده و سبب افزایش ارتباط بین صنعت، دانشگاه و بازار شده است.
وی با بیان اینکه تقویت پارکهای علم و فناوری سبب افزایش درآمد سرانه کشورها میشود، افزود: پارکهای علم و فناوری موتور محرک فناوریهای نوین بوده و سبب جذب سرمایه خارجی، ارتقای فناوریهای نوین و اشتغالزایی برای نیروهای تحصیلکرده میشود.
استاندار فارس با اشاره به سیاستهای توسعه استان فارس در حوزه علم و فناوری تصریح کرد: سیاستگذاری برای تولید ثروت و ایجاد اشتغال از طریق تمرکز بر شرکتهای دانش بنیان و تجاریسازی علوم، پیادهسازی و اجرای نقشه و طرحهای علمی، ساماندهی و نظم به نوآوریها به منظور دست یافتن به اهداف اقتصاد مقاومتی در دستور کار مسئولان استان قرار دارد.
احمدی تاسیس منطقه ویژه علم و فناوری استان فارس را در راستای این اهداف دانست و گفت: توسعه کشاورزی، صنعت و معدن با رویکرد دانشبنیان و تقویت مراکز علمی و دانشگاهی امکانپذیر است و منجر به توسعه کشور میشود.