به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، محمد علی نجفی امروز طی پیامی در مراسم افتتاح کنفرانس"صمغهای بومی و کاربرد آن رد صنعت غذا" در مشهد گفت: شرکت کنندگان در نخستین کنفرانس صمغهای بومی به ویژه مهمانان ارجمندی که از کشورهای دیگر رنج سفر بر خود هموار کرده در این رویداد علمی شرکت جستهایم. حضور شما در شهر مشهد، پایتخت معنوی جهان اسلام و تشیع گرامی میداریم و خیر مقدم عرض میکنم.
وی افزود: پیشینه بلند ایران سرشار از پوششهای علمی در حوزههای مختلف است و از این نظر کشور ایران به لحاظ تاریخی سهم ارزشمندی در تولید دانش و معرفت در جهان دارد و این همایش نیز نمونهای از هزاران رخداد علمی است که توسط دانشمندان ایرانی طراحی و برگزار میشود.
سرپرست وزارت علوم تصریح کرد: برنامههای دولت ایران در برنامه پنجم توسعه، و همچنین برنامه تنظیم ششم توسعه با هدف دستیابی به جایگاه اول علمی و فناوری در سطح آسیای جنوب غربی و برخورداری از دانش پیشرفته در تولید علم و فناوری تنظیم شده است و تکیه اصلی آن بر سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی است.
نجفی با بیان اینکه برای نیل به این مقصد عالی در چارچوب سیاستهای کلی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری بر تولید ثروت از مسیرهای علمی و پژوهشی تاکید فراوان شده است، تصریح کرد: اولویت اصلی نظام در این زمینه تکیه بر منابع و ذخایر بومی کشور و استفاده از استعدادهای ذاتی این سرزمین به کمک دانش نوین برای افزایش ثروت ملی و کاهش وابستگی به نفت است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه خوشبختانه امروز ایران در تولید علم و انتشار مقاله از کشورهای پیشگام دنیا بشمار میآید، هر چند باید دانشمندان ایرانی برای نقش آفرینی در تولید ثروت از دانش گام بلندی بردارند، گفت: ریاست جمهوری ایران بر افزایش تعاملات بینالمللی در عرصه پژوهش و فناوری تاکید دارند و برگزاری این کنفرانس نیز قدمی در جهت توسعه این تعاملات است.
سرپرست وزارت علوم با یادآوری این نکته که ایران کشوری پهناور و دارای آب و هوایی متفاوت است، خاطرنشان کرد: این تنوع آب و هوایی موجب شرایط رویشی طیف وسیعی از گیاهان شده است که نظیر آن را در کمتر کشوری میتوان یافت.
نجفی افزود: نکته دیگر اینکه به همت دانشگاهیان و نیروهای متخصص این مرزو بوم امروز ایران یکی از کشورهای قابل اعتنا و پیشرو در بسیاری از عرصههای علمی از جمله دانش هستهای، هوا و فضا و نانو فناوری محسوب میشود و در ردیف 10 کشور برتر جهان است.
وی با تاکید بر اینکه باید با تکیه بر نیروها و استعدادهای علمی و با مدیریت پژوهش و فناوری در اغلب زمینهها از جمله علوم و صنایع غذایی میتوانیم جزء برترینها در دنیا باشیم، بیان داشت: وزارت علوم ضمن پشتیبانی از برگزاری این کنفرانس حمایتهای لازم را از استعدادهای عملی و قابل اجرا و در چارچوب سیاستهای اعلام شده در حوزه علم و فناوری خواهد کرد.
سرپرست وزارت علوم خاطرنشان کرد: بدون شک تبادل اطلاعات علمی و پژوهشی و افزایش تعاملات و همکاری بین مراکز تحقیقاتی در زمینههای تخصصی موجب هم افزایی و توسعه علمی کشور شده و کسب منافع مشترک را به دنبال خواهد شد.