آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۴۳۳۲
درایتی در دانشگاه فردوسی:

دانشجویان در مسائل مربوط به کشور به طور جدی فعالیت کنند

مشاور روحانیت رئیس جمهور در دوره اصلاحات گفت: امید است شرایط جدید زمینه‌ای را فراهم کند تا دانشجویان در مسائل جاری کشور جدی فعالیت کنند.

به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد،  مشاور روحانیت رئیس جمهور در دوره اصلاحات ظهر امروز در مناظره "شاخصه‌های اصلاح طلبی و اصولگرایی" در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: امید است شرایط جدید زمینه‌ای را فراهم کند تا دانشجویان در مسائل جاری کشور جدی فعالیت کنند.

 

وی بیان داشت: تکرار این جلسات باعث آشنایی نسلی که باید آینده کشور را بسازد با مسائل سیاسی می‌شود.

 

حجت الاسلام درایتی بیان کرد: امید است شرایط جدید زمینه‌ای فراهم کند تا دانشجویان در فهم مسائل جاری کشور به شکل جدی‌تر حضور یابند.

 

وی با بیان این‌که تمامی انسان‌ها مسئول اعمال خود هستند خاطرنشان کرد: بنابراین افراد باید نقش موثری در انتخاب آینده خود داشته باشند. اصلاحات معتقداست این حق افراد است که هر روز باید تکمیل‌تر از روز قبل شود.

 

مشاور روحانیت رئیس جمهور در دولت اصلاحات تاکید کرد: داشتن جامعه‌ای که در مسیر اولیای خداوند قرار گیرد مطلوب و خواست جامعه ایران است؛ بنابراین برای تحقق این امر یعنی حاکم شدن راه اولیاء خداوند را لازم می‌دانیم.

 

حجت الاسلام درایتی، عصاره آموزه‌های همه انبیا را عدالت، پاکی و اخلاق دانست و بیان داشت: داشتن پشتوانه دینی راه را برای تحقق اهداف راحت‌تر و عمیق‌تر می‌کند.

 

وی در ادامه با اشاره به این‌که تبیین دو جریان اصلاح طلبی و اصولگرایی زمینه را برای انتخاب بهتر فراهم می‌کند تصریح کرد: میزان عمل دو جریان را باید در عملکرد آنان جستجو کرد نه تنها در سخنان آنان. زیرا در عمل ممکن است انسان دچار مشکل و از مسیر خارج شود.

 

مشاور روحانیت رئیس جمهور در دولت اصلاحات با تاکید بر این‌که اصلاحات سیاست و دغدغه‌های دینی را جزو دین می‌داند؛ اما آن را همه دین را نمی‌داند گفت: دغدغه اجتماعی نه بیگانه با دین است و نه همه دین. بنابراین چنانچه دین را به سیاست خلاصه کنیم بخشی از کارآمدی دین خارج می‌شود.

 

حجت الاسلام درایتی ضمن بیان این موضوع که جدا کردن عرصه سیاست از دین تنها راه را برای بی‌مسئولیتی در عرصه عمومی باز می‌کند بیان داشت: چنانچه این شرایط به وجود آید عرصه عمومی جولانگاه افرادی خواهد شد که مسیر را برای رسیدن به اهدافشان رها می‌بینند.

 

وی با تاکید بر این‌که آموزه‌های دینی در عرصه سیاست جز بر شایستگی و امانتداری تاکید نمی‌کند تصریح کرد: دین فراتر از آنچه را که فطرت‌ انسان‌ها در عرصه عمومی بر آن معتقد است نمی‌خواهد بنابراین زمانی که می‌گوییم سیاست عین دین است یعنی خلف وعده و گناه کردن جرم است، ما در سیاست از هر ابزاری برای تحقق هدف نمی‌توانیم استفاده کنیم زیرا مسلمانیم.

 

اصلاح طلبان معتقدند حاکمیت دین در شکل نیست بلکه در جوهره است

 

مشاور روحانیت رئیس جمهور در دولت اصلاحات با اشاره به این‌که اصلاح طلبان این چارچوب را اصل می‌دانند خاطرنشان کرد: فریب، بی‌اعتمادی می‌آورد و بی‌اعتمادی پشتوانه حاکمیت را خالی می‌کند. اصلاح طلبان معتقدند حاکمیت دین در شکل نیست بلکه در جوهره است.

 

حجت الاسلام درایتی ادامه داد: بنابراین حفظ آزادی، التزام به اصول اخلاقی و رشد و تعالی جامعه اصولی است که مردم جامعه می‌توانند با بررسی آنان حاکمیت را مورد ارزیابی قرار دهند که آیا دینی است یا خیر.

 

وی حاکمیت عدالت، حفظ آزادی و التزام تعهدات را مبانی دینی برشمرد و گفت: شکل مهم نیست بلکه محتوای حکومت است که حکومت را به دین نزدیک و یا از آن دور می‌کند.

 

اصلاحات معتقدند که عرصه عمومی عرصه عقلانیت و تدبیر است و نه تقلید و تبعیت

 

مشاور روحانیت رئیس جمهور در دولت اصلاحات افزود: اصلاحات معتقد است که عرصه عمومی عرصه عقلانیت و تدبیر است و نه تقلید و تبعیت. تقلید مربوط به مسائل دینی و آن قسمتی است که مردم مبانی دینی را به درستی تشخیص نمی‌دهند؛ اما در عرصه عمومی که قابل تشخیص است، عرصه‌ای برای تقلید نیست.

 

حجت الاسلام درایتی قرائت‌های گوناگون از دین را به دلیل جاودانگی دین دانست و گفت: اصلاحات معتقد است آن اصولی که به اصول انسانی تاکید می‌کند در مقابل آن قرائتی که بر انتقام تاکید دارد به واقعیت نزدیک‌تر است و این را همان قرائتی از دین می‌داند که امام بر آن تاکید داشتند.

 

وی با اشاره به این‌که مومن به دینی که در آن به اصول اخلاقی در عرصه عمومی توجه ندارد نیستم خاطرنشان کرد: معتقد نیستم که دین را می‌توان تحمیل کرد. بهشت و جهنم را انسان‌ها خود باید بسازند نه این‌که برایت بسازند. نمی‌پذیریم در جامعه فرع جای اصل را بگیرد. متاسفانه به اندازه‌ای که بر حجاب تاکید می‌شود بر دروغ نگفتن تاکید نمی‌شود. آیا کسانی که حجاب دارند این حجابشان تحمیلی است یا انتخابی و آیا به این حجاب افتخار می‌کنند یا خیر؟

 

مشاور روحانیت رئیس جمهور در دولت اصلاحات با تاکید بر این‌که چنانچه قرار است به عنوان دین اقدامی انجام دهیم باید جامعیت آن را در نظر گیریم گفت: امر به معروف دارای 10 مولفه است. به هر عملی که امر به معروف نمی‌توان گفت، زمانی که صحبت از خیر می‌شود می‌گوییم دعوت به خیر، نمی‌گوییم امر به خیر و در کنار آن به هر عملی منکر نمی‌توان گفت.

 

 

حجت الاسلام درایتی با تاکید بر این‌که جریان اصلاحات خودش را متعبدتر و پایدارتر به ارزش‌های اسلامی می‌داند و هزینه آن را نیز پرداخته است تصریح کرد: هنر اصلاحات این است که تلاش کرده تا با بدنه مردم تعامل داشته باشد و معتقدیم این هنر را جریان رقیب ندارد و در آنان هنر تعامل با فدرت بیشتر دیده می‌شود.

 

وی با بیان این‌که اصلاحات راه تعامل با مردم را به خوبی آموخته است گفت: اصلاحات قدرت در حکومت را چنانچه پشتوانه مردمی داشته باشد موثرتر می‌داند؛ اما چنانچه تصنعی باشد پایدار و ماندگار نخواهد بود.

 

مشاور روحانیت رئیس جمهور در دولت اصلاحات ادامه داد: اصل امر به معروف و نهی از منکر به معنای هماهنگ کردن خواسته‌های مردم با حکومت نیست بلکه باید تلاش شود حکومت هیچ‌گاه از مسیر اصلی خود خارج نشود. در فکر ما امر به معروف و نهی از منکر مورد توجه قرار نگرفته است بلکه مفسرین به دلیل مبانی قرآنی به آن پرداخته‌اند.

 

متاسفانه امروز منکر از معروف جدی‌تر گرفته شده است

 

حجت الاسلام درایتی ضمن تاکید بر این‌که زمانی‌که قرار است به قانون پرداخته شود باید به تمامی ابعاد آن پرداخته شود بیان داشت: متاسفانه امروز منکر از معروف جدی‌تر گرفته شده است، این در حالی است که باید خوبی‌ها را دید و چنانچه خوبی‌ها را ترویج کنیم مردم خود به سمت بدی‌ها نخواهند رفت؛ اما متاسفانه ما تنها بدی‌ها را پر رنگ‌تر می‌کنیم.

 

وی با طرح این پرسش که آیا به هر مسئله شرعی می‌توان گفت معروف تصریح کرد: معروف عنوانی خاص است. دین مردم انتخاب مردم است، حکومت را تنها برای دین‌داری انتخاب نمی‌کنند بلکه مردم حکومت را برای اداره دنیای خود برمی‌گزینند؛ اما حکومتی که از دین خارج نشود.

 

مشاور روحانیت رئیس جمهور در دولت اصلاحات خطاب به انجمن اسلامی فردوسی بیان کرد: پیشنهاد من این است که کلمه اسلامی را از تشکل خود بردارد زیرا چنانچه بدون این کلمه عملکردتان اسلامی و دینی باشد دانشجویان را به سمت دین سوق خواهید داد؛ اما چنانچه به نام دین و اسلام اقدامی خلاف انجام دهید آن‌گاه این اقدام شما به پای دین نوشته خواهد شد.

 

.هدایت وظیفه پیامبر(ص) نبوده بلکه ایشان وسیله هدایتگری بودند!

 

مشاور روحانیت رئیس جمهور در دولت اصلاحات با طرح این پرسش که چرا اقدامی عملی در این راستا صورت نمی‌گیرد گفت: معیارهای مسلمانی در شکل خلاصه نمی‌شود این نص صریح قرآن است که هدایت و گمراهی افراد دست خداوند است و پیامبر(ص) تنها وسیله هدایتگری است؛ اما وظیفه‌اش هدایت نبوده است که چنانچه این‌گونه بود پیامبر(ص)باید پاسخ‌گو می‌بود!

 

وی با تاکید بر این‌که اصلاح جامعه به اصلاح حکومت باز می‌گردد در پاسخ به پرسش دانشجویی که عنوان کرد به چه علت حزب مشارکت تعطیل شده است تصریح کرد: من آن را نبسته‌ام که پاسخ‌گو باشم.

 

مشاور روحانیت رئیس جمهور در دولت اصلاحات در پاسخ به پرسش دانشجویی دیگر در رابطه با این‌که آیا روحانی را اصلاح طلب می‌دانید گفت: دولت روحانی را وامدار اصلاح طلبان نمی‌دانم؛ اما شعارهای مشترکی داریم و تا زمانی که همین شعارها دنبال شود از وی حمایت خواهیم کرد. ایشان اگر چه مدعی اصلاحات نیستند؛ اما گفتمان وی با گفتمان اصلاحات همپوشانی جدی دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار