به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو"، محسنی، رئیس دانشگاه آزاد سقز در جلسه مشورتی ایجاد پژوهشکده اسناد و تاریخ که با اندیشمندان و صاحب نظران در این حوزه در دانشگاه آزاد سقز برگزار شد، اظهار داشت: کتابخانههای مشهور جهان، محلی برای نگهداری اسناد و نسخ دست نویس دارند و طالبان علم جهت تحقیق و تصحیح متون، به این اماکن رجوع می کنند.
وی گفت: از قدیم در سقز نیز دارالعلمهایی همچون ترجان، زنبیل ، کس نزان، ماهیدر و مولان آباد اندیشمندان بسیاری را تربیت کرده است و این عالمان در جهت اشاعه تفکر و علوم اسلامی، کتب خطی بسیاری را مکتوب یا استنساخ نمودهپ اند.
محسنی افزود: متأسفانه به دلیل عدم مکانی مناسب جهت جمع آوری و نگهداری این کتب بیشتر آن، یا از بین رفته و یا به کتابخانه دیگر شهرها و کشورها و خارج کشور راه یافته است.
رئیس دانشگاه آزاد سقز یادآور شد: با ایجاد این پژوهشکده و تشکیل کمیتهای راهبردی با تخصص های مختلف اعم از نسخه شناسی، مرمت و تصحیح متون، نسبت به حفظ و نگهداری این اسناد و مکتوبات اقدام کنیم.
وی از تمام کسانی که این اسناد و نسخ را در اختیار دارند، دعوت نمود تا نسبت به امانت آن، جهت اسکن کردن و یا اهدای آن به این پژوهشکده، برای فهرست نویسی و جلوگیری برای از بین رفتن آنها اقدام کنند.
در ادامه محمد عبدلی، پژوهشگر حوزه نسخ خطی اعلام کرد: بیشتر نسخ نفیس منطقه در آرشیوهای شخصی و در منازل نگه داری میشوند که این باعث از بین رفتن و تحلیل این آثار میشود، لذا لازم است ضمن آموزش به این افراد مجموعه دار، برای حفظ بیشتر این آثار بکوشیم.