به گزارش خبرنگار اجتماعی "خبرگزاری دانشجو"، حجت الاسلام و المسلمین غلامی، دبیرشورای فرهنگی دفتر مقام معظم رهبری در نخستین هم اندیشی ملی چشم انداز جمعیتی ایران اظهار داشت: امروز علی رغم تشویق مداوم مجامع بین المللی به کاهش جمعیت در کشورهای غیرغربی همچنان جمعیت به عنوان یک مولفه مهم قدرت شناخته می شود و بسیاری از کشورهای پرجمعیت جهان نظیر چین و هند ضمن درک این واقعیت نه تنها از عامل جمعیت در تغییر معادلات بین المللی به نفع ملت خود استفاده می کنند بلکه در داخل این کشورها نیز جمعیت بالای خود به یک فرصت مهم برای رشد اقتصادی و تبدیل شدن به قدرت اقتصادی در منطقه و یا جهان تبدیل شده است.
دبیرشورای فرهنگی دفتر مقام معظم رهبری تصریح کرد: بدون تردید ایران کشوری است پهناور با شرایط زیست محیطی متنوع و با ظرفیت مردمی خداجو و پراستعداد و تلاشگر که بهره مندی آن از یک جمعیت معقول می تواند علاوه بر تقویت موقعیت سیاسی ایران در منطقه و جهان عاملی کلیدی برای رشد اقتصادی کشور به شمار آید.
وی افزود: با این حال جای سئوال است که چگونه امروز بعضی با ارائه چشم انداز منفی برای ایران، ایران پرجمعیت اقرار در بیان مشکلات زیست محیطی، قرارگرفتن ضعف مدیریت اقتصادی در دولت های آینده و یا ناتوانی آنها در توزیع منطقی جمعیت در کشور برمبنای نتایج آمایش سرزمینی، جمعیت بالا برای ایران را یک امر دردسرساز و عامل تضعیف کشور معرفی می کنند و جالبتر اینجاست که تاکنون بحث های ارائه شده در این عرصه نه از مستندات علمی و نه از اتفاق نظر متخصصان رشته های مرتبط بهره ای برده است.
حجت الاسلام و المسلمین غلامی در ادامه بیان داشت: براساس آمارهای صحیح و تحلیل های روشمند عالمانه شرایط جمعیتی کشور به دلایل فقدان رصد درست، نبود حساسیت های لازم و نسخه پیچی های ناصواب داخلی و خارجی رو به وخامت خواهد رفت و از کشوری جوان و پرنشاط به کشوری پیر و پژمرده تبدیل خواهد شد که علاوه بر دوش کشیدن هزینه های ناشی از فراوان پیری جمعیت مزیت های پرشمار یک کشور جوان را از دست خواهد داد. این موضوع به قدری روشن است که نه با دستکاری بعضی افراد کم فهم در آمارها ونه با تحلیلی مجامع بین المللی از روشنی آن کاسته نخواهد شد.
وی ادامه داد: آنچه امروز مهم است اتخاذ یک مواجه عقلایی و دلسوزانه با موضوع جمعیت است و نباید معضل جمعیت در ایران را کوچک شمرد و یا آن را مسئله نسل های بعدی دانست.
وی اظهار داشت: توصیه ما به همه عناصر مرتبط در موضوع جمعیت مواجهه صحیح به دور از یک جانبه نگری و یا لجبازی با این موضوع حیاتی است و جای تاسف دارد که در ماه های گذشته شاهد برخی سخنان و اقدامات ناپسند از سوی برخی کارشناسان و یا مدیران در جهت تداوم سیاست های کاهش جمعیت تحت عناوین جدید نظیر بهداشت باروری و سلامت مادران بودیم.
وی افزود: بدون تردید منطقی شدن جمعیت کشور طی دهه های آینده امری است که نیازمند تدابیر و اقدامات چند جانبه است که هر یک از این جوانب در جای خود از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
حجت الاسلام و المسلمین غلامی بیان داشت: حقیقت این است که باید دست از پیروی کورکورانه از نسخه های بین المللی جمعیت که طی دهه های گذشته با سوء نیت و ژست خیرخواهانه به دنبال گرفتن مزیت جمعیتی از کشورهای مسلمان به ویژه ایران بودند، برداشت.
وی تاکید کرد: همچنین در کنار بعضی کم کاری ها و سنگ اندازی ها خوشبختانه هم اکنون شاهد تلاش مجاهدانه شبانه روزی و عالمانه و اثرگذار جمع قابل توجهی از مراکز فرهنگی و نخبگانی و همچنین تشکل های متعهد مردمی در مسیر تحقق سیاست های کلی نظام در حوزه جمعیت هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین غلامی خاطرنشان کرد: نخستین هم اندیشی ملی در حوزه جمعیت که با حضور جمعی از اندیشمندان، کارشناسان و مدیران کشور امروز در حال برگزاری است به منظور بررسی و تحلیل موانع اجرای سیاست های جدید کشور و نیز در جهت تبین برخی پیشرفت ها در این مسیر طراحی شده است که امیدواریم این تلاش ها با تدابیر درست محقق شود.