کرمی در گقتگوی تفضیلی با "خبرگزاری دانشجو" در مشهد، در خصوص نقش صدا و سیما در ایجاد فرهنگ اسلامی و جایگاه زن در اجتماع و صدا و سیما گفت: رسانه در نقش دهی فرهنگی در جامعه جایگاه بسیار مهمی دارد، به خصوص رسانه ملی که دارای حجم بالایی از مخاطبین است.
نقشی که صداوسیما در ترویج سبک زندگی اسلامی دارد، هیچ ارگانی نمیتواند ایفا کند
وی در ادامه در پاسخ به این سوال و در بیان این نکته که صدا و سیما باید نقش اساسی خود را در فرهنگ سازی باور کند و بر این اساس مراقب ضد فرهنگها نیز باشد، افزود: باید بدانیم مخاطبین ما در صدا و سیما دارای ذهنهای آماده هستند و میتوانند برای ارتقا و رشد آن در جهتی که هدایت میشوند حرکت کنند.
مسئول خواهران بسیج دانشجویی کشور در ادامه نداشتن سیاست پخش در صدا و سیما را مقدمه مشکل دانست و گفت: صدا و سیما نقش خود را در خصوص تاکیدات فراوان رهبر انقلاب در مباحث مختلف از جمله سبک زندگی اسلامی چگونه ایفا میکند؟ تمام موضوعات و مباحثی که رهبر بر آن تاکید فراوان دارند را میتوان در قالب فیلم، سریال، مستند و برنامه تبلیغاتی و غیره کار کرد.
کرمی صدا و سیما را نیازمند هم سو شدن با آرمانها و نیازهای جامعه اسلامی دانست و تصریح کرد: رسانه باید مسئولیت خود را باور کند و بداند نقش سازندهای در ایجاد فرهنگ دارد؛ نقشی که در ایجاد سبک زندگی اسلامی میتواند رسانه داشته باشد هیچ ارگانی دیگری بر اساس تعداد مخاطب خود نمیتواند دارا باشد.
وی در ادامه در پاسخ به این سئوال که آیا در کشور ما فرهنگ رسانه رعایت میشود؟ گفت: داشتن فرهنگ رسانه پیش نیاز کار رسانهای است و ما منتقد به کسانی هستیم که از فضای رسانه استفاده سوء میکنند؛ چرا برخی رسانهها نقد خود را غیر منصفانه و کاملا مغرضانه انجام میدهند؟
مسئول خواهران بسیج دانشجویی کشور رسانه را دارای ساختاری پیچیده و پر اهمیت دانست و افزود: رسانه ملی باید نقش خود را در خصوص انقلاب به درستی ایفا کند و بداند نسبت به تمامی مردمی که وقت خود را برای تماشای آن میگذارند مسئول است.
نقش زن در اجتماع نباید عینا مانند مرد باشد
کرمی در ادامه از نقش زن در جامعه به عنوان نقشی اساسی یاد کرد و افزود: زن نباید به طور مداوم در جامعه حضور داشته باشد زیرا دارای نقشی پررنگ و بدون جایگزین در خانواده است.
وی در ادامه اشتغال زن را در جامعه با اشتغال مردان متفاوت دانست و متذکر شد: باید برای حضور زن در اجتماع در مشاغل مختلف طرحی دیده شود؛ زیرا زن نباید عیننا در مشاغلی که مردان در آن هستند حضور داشته باشد.
مسئول خواهران بسیج دانشجویی کشور با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص زن خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب در جلسه شورای راهبردی زنان فرمودند که "ما خلاَ قانونی در مسئله اشتغال زنان داریم" و این نشان از توجه نداشتن مسئولان به جایگاه واقعی یک زن در اجتماع است.
کرمی ادامه داد: در کنار این فرمایش تلاش مجلس برای بررسی مسئله مرخصی مادران باردار، سبک کردن اشتغال زنان در جامعه و غیره از مواردی است که برای حل آن نیاز به حرکت جهادی در کشور احساس میشود.
وی با اشاره به اهمیت خانواده، حضور پررنگ زنان در منزل و درست ایفا کردن نقش مادری، را به نفع جامعه و کشور دانست و گفت: حرکتهایی که در کشور در خصوص حضور بهتر زنان انجام میشود از جمله حرکت چند ماه گذشته قالیباف در شهرداری مسیر را برای حضور بهتر زنان هموار میکند.
مسئول خواهران بسیج دانشجویی کشور در ادامه با بیان این نکته که از تمامی زنان و اقشار فرهیخته، دانشگاهی و به ویژه بسیجی باید برای رسیدن به جایگاه واقعی زنان در کشور کمک گرفت، خاطر نشان کرد: چرا زن را با "مرد خوب" در جامعه باید سنجید؟ دلیل این علاقه به مردواره بودن چیست؟
زنانی که در گروه خواص جامعه هستند نقش خود را به درستی ایفا کنند
کرمی زن را موجودی عاطفی و تربیت کننده بشر دانست و تصریح کرد: در روایات اسلامی داریم که زن نه نقش و وظیفه اقتصادی دارد و نه حضور اجتماعی به آن نوع که برخی تاکید دارند برایش تعریف شده است؛ اما در خانواده دارای نقش مبنایی و تاثیرگذار است.
وی اساتید دانشگاه را در ایجاد فرهنگ باورمندی زن در اسلام تاثیرگذار دانست و گفت: زنانی که در نقش خواص در جامعه حضور دارند میتوانند فرهنگ ساز شوند و مشکلات پیش رو را بردارند؛ از جمله هنرمندان که میتوانند نقش زن را در جایگاه اصلی آن به نمایش بگذارند.
مسئول خواهران بسیج دانشجویی کشور ادامه داد: آنچه که از زن در قیامت برایش بازخواست صورت میگیرد نحوه تربیت فرزند و مدیریت اخلاقی خانواده است و باید برای این نکته زنان خود را آماده کنند؛ اما متاسفانه نگاه زن امروزی به این نکته مهم محدود شده و اولویت بندیش تغییر کرده است.
شکستن الگوها مانع ایجاد سبک زندگی اسلامی میشود
کرمی در بخش دوم از سخنان خود جایگاه زن و رسانه ملی را در کنار هم تحلیل و نقش زن در رسانه را مهم و با عالی دانستن این نقش، به بازی مریلا زارعی در فیلم شیار 143 اشاره کرد و افزود: نرگس آبیار، کارگردان این فیلم بیان کرد که زارعی در تمام مدت فیلمبرداری این فیلم ارزشی روزه بوده است که این خود نشان از نقش معنویت در زن و اشاعه آن در ابعاد عاطفی، روحی و روانی وی دارد.
وی در ادامه با بیان این نکته که رسانه و خواص در فرهنگ سازی میتوانند مرجع باشند، خاطرنشان کرد: زنان ما در سینما و تلویزیون میتوانند الگوسازی کرده و مخاطبان خود را در ایجاد و حفظ فرهنگ اسلامی یاری کنند.
مسئول خواهران بسیج دانشجویی کشور از نقش برخی زنان در سریالهای نام آور یاد کرد و افزود: نقش ستایش برای بسیاری از مردم ما زنی را روایت میکند که در سختی و نبود مرد فرزندان خود را با درستی و پاکی بزرگ میکند و ارزشهای یک زن مسلمان را در زندگی خود روایت میکند.
کرمی در ادامه با انتقاد از حضور بازیگران در نقشی که با زندگی واقعی آنان تمایز دارد، گفت: آیا نرگس محمدی، همان ستایش است یا دختری که در برزیل و یا در جامعه خود را نشان داده است؟ آیا این تضاد رفتاری موجب سردرگمی دختران در الگو گیری از بازیگر محبوب خود نمیشود؟
وی با بیان این نکته که شکستن الگوها مانع ایجاد سبک زندگی اسلامی میشود، متذکر شد: متاسفانه با این نحوه رفتار دوگانه، ارزشها را در جامعه وارونه کردهایم. باید گروههای مرجع این تضاد را در جامعه نشان و به دنبال رفع آن باشند.
مسئول خواهران بسیج دانشجویی کشور با انتقاد از تغییر الگوی ارزشها در زنان در جامعه بیان داشت: متاسفانه زنان ارزشی ما نیز به دنبال این هستند تا خود را در الگودهی ارزشیشان با مردان اسلامی مقایسه کنند و نمیخواهند به دنبال رسیدن در جایگاه زنان الگوساز باشند.
زن باید زنانگی خود را بپوشاند تا در جامعه موفق شود
کرمی با بیان این نکته که جهاد زن خوب شوهرداری کردن است و جهاد اوج صواب در زندگی یک فرد به شمار میرود، گفت: زنان از حضرت رسول (ص) سوال کردند که جهاد بر زن واجب نشده است و ما چگونه از این صواب بهره ببریم؛ که رسول خدا فرمودند "جهاد زن خوب شوهرداری کردن است".
وی در ادامه با بیان این نکته که باید ارزشها را مورد بررسی قرار داد و با مدیریت جهادی کار را پیش برد، افزود: هنگامی که صحبت از جایگاه اجتماعی زن میشود تحصیل، اشتغال، پرداختن به علایق فرهنگی، هنری، ورزشی و غیره در میان است؛ که اسلام نیز برای این حضور هیچ مانعی قرار نداده است؛ اما شروطی وجود دارد.
مسئول خواهران بسیج دانشجویی کشور با اشاره به اهمیت اجتماعی بودن زنان، سلامت وی در اجتماع را اصل اول دانست و با انتقاد از افرادی که حضور زن در جامعه را امری بدون قید و شرط معرفی میکنند، گفت: زن با رعایت حریمی که اسلام برای سلامت روح و جسم وی به او توصیه کرده و در مراحلی واجب دانسته میتواند در اجتماع به دنبال خواستگاه خود باشد.
کرمی قیود اسلامی را تنها در پوشش محدود نداست و متذکر شد: در سفارشات اسلام نه تنها حفظ پوشش اسلامی بلکه نوع نگاه، راه رفتن، افکار، اخلاق، نحوه برخورد و غیره همه تعیین کننده و دارای اهمیت بسیاری است.
مسئول خواهران بسیج دانشجویی کشور در ادامه با بیان این نکته که زن باید خود را بپوشاند تا در جامعه حضوری موفق و اسلامی داشته باشد، گفت: مادامی که زن بخواهد خود را عریان کند کار و حضور اجتماعی وی تحت الشعاع قرار میگیرد.
صداو سیما جهت تعریف نقش زن نیاز به اصلاح دارد
وی در پاسخ به این سوال، صدا و سیما را در بروز دادن این قیود به دلیل در چشم بودن بسیار تاثیرگذار دانست و ادامه داد: در تمامی مواردی که برای حضور زن از سوی اسلام حساسیت نشان داده شده است صدا و سیما نیز باید رعایت خود را داشته باشد؛ اما امروز رسانه ملی حرکتش در این خصوص رضایت بخش نیست.
کرمی حضور زن در صدا و سیما را بدون مانع دانست و افزود: هیچ منعی در خصوص حضور زن در جامعه صدا و سیما وجود ندارد؛ مگر با رعایت همان حدود که اسلام آورده و آن رعایت؛ حریم محرم و نامحرم، حفظ عفاف و حجاب اسلامی، و ظهور و بروز رفتار اسلامی در ظاهر و باطن زن بازیگر اسلامی است.
مسئول خواهران بسیج دانشجویی کشور در ادامه با بیان این نکته که در خصوص وضعیت صداو سیما و حضور زن در رسانه ملی نمیخواهم سیاه نمایی کنم، تصریح کرد: نیاز به اصلاح در این حوزه به خوبی دیده میشود و باید مدیریتی جهادی در این خصوص وجود داشته باشد که زن رسانه ملی ما همان زن اجتماع اسلامی باشد و حتی در سینما نیز تغییری در رفتار و ظاهرش دیده نشود.
وی با اشاره به اهمیت جایگاه زن در اسلام بیان کرد: زن نباید به دنبال آن چیزی که بنا نیست به آن برسد، باشد؛ زیرا وظیفه اصلی وی حفظ کیان خانواده است و باید در فکر تربیت فرزندی صالح و حفظ خانواده برای اسلام باشد.
کرمی معیشت خانواده را وظیفه زن ندانست و با بیان این نکته که خداوند در همه احوال و زمانها برای مرد امکان تهیه روزی خانواده را قرار داده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه امروز زنی که دارای دریافتی اقتصادی باشد برای زندگی از سوی برخی مردان ارجحتر به شمار میرود؛ در حالی که این وظیفه از زن ساقط است و نباید برای کسب روزی از وی طمعی داشت.
زن امروزی دارای نگاه سرد به خانواده و تغییر اولویت بندی خود است
مسئول خواهران بسیج دانشجویی کشور در پاسخ به این سوال ادامه داد: آن چه که از زن در قیامت برایش بازخواست صورت میگیرد نحوه تربیت فرزند و مدیریت اخلاقی خانواده است و باید برای این مهم زنان خود را آماده کنند؛ اما متاسفانه نگاه زن امروزی به این نکته سرد و اولویت بندیش تغییر کرده است.
وی زندگی زنان را بدون الگو پذیری از زندگی حضرت زهرا(س) دارای اشکالات عدیده دانست و افزود: باید این سوال را از خود پرسید چرا زنان و دختران ما نقش دختری و مادری خود را با الگو گیری از زندگی حضرت زهرا(س) مطابقت نمیدهند؟ در حالی که حضرت زهرا(س) از سوی پیامبر(ص) ام ابیها معرفی شدند و نقش مادری و دختری را همزمان ایفا میکردند.
کرمی در ادامه با بیان این سئوال که دختران ما در خانه پدری چه وظیفهای را دنبال میکنند؟ افزود: چرا دختران ما نمیدانند چه وظیفهای را در خانواده باید بر عهده بگیرند و چگونه رفتار کنند؟ این موارد اگر تعریف شده و عملی شود، کلیدهایی برای باز کردن قفل انفعالی جایگاه زن و دختر در جامعه پیدا میشود.
مسئول خواهران بسیج دانشجویی کشور در پایان با بیان این نکته که دختران باید به ازدواج در زمان مناسب خود فکر کنند و هم کف خود را بیابند، گفت: نباید دختران ما ازدواج را پس از تحصیل و کار در اولویت قرار دهند؛ اگر دختران ما در نقش اصلی خود در خانواده ظاهر شوند بسیاری از مشکلات اجتماعی کشور حل شدنی است.