به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از شیراز، رضا یوسفی، دانشیار بیوشیمی دانشگاه شيراز صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به کنفرانس ملی "علوم پروتئینیی و پپیتدی" در شیراز گفت: پیشنهاد برگزاری این کنفرانس از ابتدای سال 93 آغاز و مورد موافقت وزارت علوم قرار گرفت.
وی با اشاره به حضور بیش از 40 دانشگاه و مرکز تحقیفاتی سراسر کشور در این کنفرانس، بیان داشت: 350 مقاله به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شده که پس از داوری 242 مقاله به صورت پوستر و 42 مقاله به صورت سخنرانی پدیرفته شده است.
دبیر علمی این کنفرانس با اشاره به تشریح کاربرد داروهای پروتئینی و پپتیدی در بازار حوزه درمان بیان داشت: بازار این داروها تا چند سال پیش وجود خارجی نداشته اما ورود انسولین به حوزه درمان آغاز تجارب موفق در این موضوع شد.
یوسفی افزود: 170 داروی پروتیینی و پپتییدی که در سراسر جهان شناخته شده، 20 مورد آن در اختیار حوزه درمان ایران قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در سال 2010 میزان فروش این داروها 100 میلیارد دلار و در سال 2013 به 151.9 میلیارد دلار رسیده، گفت: بازار فروش داروهای پروتئینی و پپتیدی سالانه با میانگین 10 درصد رشد رو به رو بوده است.
دبیر علمی این کنفرانس خاطرنشان کرد: اگر با برنامهریزی تولید این داروها در کشور به وقوع بپیوندد، قدمی مؤثر در عرصه صادرات برداشته خواهد شد.
در ادامه این نشست حمید کربلایی، دبیر اجرایی این کنفرانس گفت: در حاشیه این کنفرانس چهار کارگاه آموزشی کلونینگ ژن، کار با نرم افزار CAM OFICC، شبیه سازی دینامیک مولکولی پروتئینها و آنالیز دادههای پروتوئمیکس برپا میشود.
وی گفت: رئیس دانشگاه شیراز، رئیس انجمن بیوشمی ایران و رئیس انجمن پپتید ایران سخنرانان این کنفزانس دو روزه هستند.
دبیر کمیته اجرایی کنفرانس ملی "علوم پروتئینی و پپتیدی" با اشاره به کاربردهای صنعتی و دارویی پروتیئنها و پپتیدها،گفت: امروزه پروتیینها و پپتیدها در صنایع مختلف اعم از دارویی، بهداشتی، غذایی، آرایشی، نساجی و سوخت کاربرد های فراوانی یافته است.
کربلایی گفت: در سالیان اخیر پروتیینها و پپتیدهای دارویی در درمان طیف وسیعی و در تشخیص بیماریهایی مانند سرطان پروستات، سل و ایدز کاربرد چشمگیری دارد.