علیرضا رضوانی، رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در زاهدان گفت: قبل از انقلاب بسیاری از مناطق استان سیستان و بلوچستان فاقد مدرسه بودند و تعداد دانشجویان بومی این استان نیز بسیار کم بود و حتی در دبیرستانها ما به ندرت دانشآموز دختر بلوچ داشتیم؛ اما خوشبختانه امروز در بسیاری نقاط استان مرکز آموزش عالی داریم و دختران بلوچ ما در بحث تحصیلات تکمیلی نیز حضور چشمگیری دارند.
وی افزود: هر جایی که علم و آموزش وارد شده باشد محرومیت از آنجا رخت بربسته است؛ به همین منظور جهت برقراری عدالت تحصیلی و اجتماعی در بحث کنکور سراسری در کشور، وزارت علوم در استان سیستان و بلوچستان دبیرستانهایی را در دانشگاهها تأسیس کرد که آخرین امکانات آموزشی را در اختیار فرزندان این مرز و بوم قرار میدهند.
رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: خوشبختانه سیستان و بلوچستان جزو معدود استانهایی است که نسبت دانشجو به جمعیت خوبی دارد و در حال حاضر 100 هزار دانشجو در مجموعه مراکز آموزش عالی اعم از دولتی، غیردولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و علوم پزشکی استان مشغول به تحصیل هستند.
رضوانی خاطرنشان کرد: تاسیس مراکز آموزش عالی در سیستان و بلوچستان به سال 1353 بر میگردد؛ در ابتدا دو مرکز آموزش عالی شامل مرکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان و مرکز آموزش عالی تربیت معلم داشتیم که حدود 500 دانشجو در رشتههای عمران، برق و تربیت معلم در آنها مشغول به تحصیل بودند.
وی در زمینه پیشرفت آموزش عالی در این استان گفت: پس از انقلاب با تغییر رویکرد نظام و توجه ویژه به مناطق کمتر توسعه یافته، روز به روز بر تعداد مراکز آموزش عالی استان افزوده شد؛ در ابتدا یک مرکز آموزش کشاورزی در زابل و بعد هم دانشگاه دریانوردی چابهار و مرکز تربیت معلم ایرانشهر احداث شد.
رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: امروز با رشد قابل توجه مراکز آموزش عالی در استان رو به رو هستیم و میتوان گفت تقریباً در همه شهرستانهای استان یک مرکز آموزش عالی داریم که از آن جمله میتوان به دانشگاه زابل، مجتمع آموزش عالی سراوان، دانشگاه ولایت ایرانشهر و دانشگاه دریانوردی چابهار که یک دانشگاه منحصر به فرد در بحث دریانوردی است اشاره کرد.
رضوانی در پایان گفت: خوشبختانه سال گذشته مجوز راهاندازی دانشکده صنعت و معدن شهرستان خاش را گرفتیم که امسال دانشجو میپذیرد.