به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از خرم آباد، آیت الله محسن اراکی پنج شنبه 20 آذر در نشست پرسش و پاسخ با اساتید دانشگاههای لرستان که توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای لرستان و دانشگاه علمی- کاربردی لرستان در خرم آباد برگزار شد، گفت: بارها به رهبران اخوان لمسلمین مصر گفتم که بیایند و از تجربه انقلاب اسلامی استفاده کنید حتی به آنها گفتیم که مقصود ما این نیست که از ما تبعیت کنید و یا تابع ولایت فقیه باشید و فقط به آنها گفتیم که آنچه را ما تجربه کردیم آن را بخوانید؛ ولی اینگونه نکردند و امروز شاهدیم که به چه سرنوشتی دچار شدند.
وی با بیان اینکه در یکی از کشورهایی که در آن بیداری اسلامی روی داده بود نیز همین مساله را مطرح کردم؛ اما یکی از آنها بلند شد و گفت که خب ما به شما می گوییم که از تجربه ما استفاده کنید، ادامه داد: من در پاسخ به این فرد گفتم که علت حضور من در کشور شما به همین دلیل است که از تجربیات شما شناخت پیدا کنم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: متاسفانه تعصب و عصبیت جاهلانه موجب شده است که تجربه انقلاب اسلامی در کشورهایی که در آنها بیداری اسلامی روی داده است مورد استفاده قرار نگیرد.
اراکی با اشاره به اینکه خود اخوان المسلمین و جریانات اسلامی می گویند که مشکل ما این است که ما به مانند ایران ولی فقیه نداریم، افزود: ما قدر نعمت ولایت فقیه را نمی دانیم.
وی با بیان اینکه ایران کشوری است که دشمن بیشترین سرمایه گذاری را برای تفرقه افکنی در آن کرده است، ادامه داد: با وجود تفرقه افکنی های فراوان دشمن در کشورمان اما ولی فقیه آنها را یک به یک دفع کرده است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: امروز زیر پرچم ولایت فقیه شیعه و سنی در کنار هم در آرامش زندگی می کنند، گفت: امروز دشمن سرمایه های اقتصادی، فکری، فرهنگی، رسانه ها و شبکه های ماهواره ای خود را برای ایجاد آشوب و اختلاف افکنی بین شیعه و سنی و این جناح و آن جناح کردن به کار گرفته؛ اما با این وجود به برکت ولایت فقیه امروز ایران امن ترین و یکپارچه ترین کشور در دنیا محسوب می شود و در واقع در هیچ کجای دنیا جایی نداریم که شیعه و سنی به خوبی در کنار هم زندگی کنند.
اراکی با اشاره به اینکه امروز فرهنگ تقریب مذاهب به گفتمان قالب در جهان اسلام تبدیل شده است، تصریح کرد: درست است که تکفیری ها موج هایی را به راه می اندازند؛ اما آنچه که شاهد ان هستیم این است که گفتمان قالب گفتمان تقریب مذاهب است.
وی به تلاش های صورت گرفته در راستای تقریب مذاهب اسلامی و مقابله با تکفیر در کشورمان و جهان اسلام اشاره کرد و افزود: تا کنون سابقه نداشته است که دو مرجع تقلید در کشورمان برای مقابله با تکفیر کنگره بین المللی برگزار کنند و با این حال پس از برگزاری این کنگره شاهد بودیم که الازهر مصر نیز چنین کنگره ای را برگزار کرد و طی روزهای آتی نیز کنگره مشابهی در کشور ترکیه برگزار می شود.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب با بیان اینکه تنها گفتمان مقابله با گفتمان تکفیر و افراطی گری گفتمان تقریب مذاهب است و این گفتمان نیز امروز در حال قالب شدن است، گفت: اتفاقی که امروز در منطقه در حال روی دادن است این است که همه دارند به تدریج به این باور که اگر اتحادی وجود دارد در زیر پرچم ولایت فقیه بوده است، می رسند.
افشای اختلاس های چند هزار میلیاردی بیانگر سلامت سیستم نظام است
اراکی در ادامه سلامت یک سیستم را به این دانست که جرمی در آن اتفاق نیفتد و اگر جرمی هم در آن اتفاق افتاد آن جرم افشا شود، افزود: اینکه امروز اختلاس های چند هزار میلیاردی در کشور ما افشاء می شوند و عوامل این اختلاس ها نیز مجازات می شوند این بیانگر سلامت سیستم ما است.
وی افزود: در برخی از کشورها جرات نمی کنند که اختلاس های صورت گرفته را افشاء کنند اما در کشور ما از آنجا که قوه قضائیه بر قوه مجریه نظارت میکند و مسئولان سالمی هم داریم اختلاس ها افشاء می شوند.
رئیس مجمع جهانی تقریب مذاهب با بیان اینکه باید تلاش کنیم که به سمت سیستمی پیش برویم که در آن تخلف صورت نگیرد، گفت: برخی ها امروز بر خلاف رهبر انقلاب که تاکید دارند، نظام تضعیف نشود تلاش می کنند تا زمینه های تضعیف نظام را فراهم کنند و همین مانع موجب می شود که برخی ها گستاخ شوند و دست به اختلاس های میلیاردی بزنند.
اراکی در ادامه، اسلامی شدن دانشگاه ها و علوم را زمانبر دانست و تصریح کرد: با دو یا سه مجتهد علم تولید نمی شود؛ از این رو ضرورت دارد که یک جریان علمی در راستای اسلامی کردن علوم در دانشگاه ها و حوزه های علمیه به راه بیفتد.