حجت الاسلام علی تقوی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای اصفهان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، با توجه به ایام هفته وحدت و در رابطه با لزوم وحدت شیعه و سنی گفت: بنده از چند زاویه به این موضوع نگاه میکنم؛ یکی از زاویه اعتقادی است. یعنی آنچه که مورد اتفاق علمای اسلام است، چه علمای شیعه و چه اهل سنت.
وی افزود: کسی که شهادتین را بگوید و اقرار به شهادتین کند، توحید و رسالت پیامبر گرامی اسلام را بپذیرد، مسلمان است و جانش، مالش، خونش و آبرویش حرمت پیدا میکند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای اصفهان با اشاره به وجود گروههای تکفیری بیان داشت: اینکه میبینیم در دنیای امروز گروههای تکفیری دست به تکفیر فرقههای اسلامی میزنند، این مسئله برخلاف اجماع مسلمین است و در متون اهل سنت و شیعه آمده است که کسی حق ندارد کسی را تکفیر کند و غیر مسلمان بشمارد.
حجت الاسلام تقوی بیان داشت: اگر بخواهیم وحدت شیعه و سنی را از بعد سیاسی بررسی کنیم، به این مسئله میرسیم که یکی از روشهایی که استکبار جهانی و استعمار گران برای ایجاد اختلاف بین مسلمانها در پیش گرفتند، بحث دامن زدن به اختلافات مذهبی است.
وی با بان اینکه اختلافات مذهبی از نظر سیاسی بسیار مهم است، تصریح کرد: ما باید با دقت این مسئله را مورد بررسی قرار دهیم و در برابر استکبار جهانی آگاه باشیم.
استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: در یکی دو دهه اخیر رشد اسلام گرایی در جهان آنقدر زیاد میشود که دنیای غرب را به وحشت میاندازد و منجر به واکنش غرب در برابر این مسئله میشود.
تقوی افزود: در حال حاضر، دنیای غرب باید چه کار کند که جلوی رشد اسلام گرایی گرفته شود؟ و در تقابل با اسلام باشد؟ یکی از روشهای مهم ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی است.
وی ادامه داد: البته غرب از روشهایی مثل اسلام ستیزی و اسلام هراسی و موارد دیگر استفاده میکند؛ اما ایجاد اختلاف و تفرقه بین امت اسلام از اقدامات اساسی آنها است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای صفهان با تاکید بر اینکه مهم ترین جنبه ایجاد اختلاف، ایجاد تفرقه در مذهب است، خاطرنشان کرد: بحث مذهب چیزی نیست که در آن اختلاف، جنگ و خونریزی پذیرفته باشد.
تقوی با اشاره به وجود مشترکات بسیار بین شیعه و سنی تصریح کرد: ما آنقدر مشترکات با یکدیگر داریم که این مشترکات باعث شود ما گرد هم جمع شویم و و در کنار یکدیگر زندگی کنیم.
وی بیان داشت: اهل بیت(ع) و در راس آنها پیامبر گرامی اسلام، حتی نسبت به افراد از ادیان دیگر خیلی با مهربانی و با گذشت برخورد میکردند، به طوری که در بسیاری از وقایع تاریخی نقل شده است که آن فرد به دلیل رافت و محبتی که از پیامبر و امام میبیند، به اسلام میگراید.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: حالا چه اتفاقی افتاده که دو مسلمان نسبت به یکدیگر اختلاف دارند؟ اینها توطئه دشمن است و هدف دشمن ایجاد تفرقه بین مسلمانان است.
تقوی با بیان اینکه متاسفانه عده ای نیز در عالم اسلام غافل میشوند و فریب می خورند، بیان داشت: این افراد در مسیر باطل میافتند و همان طور هم که میبینیم گروههایی مثل گروههای تکفیری اصلا از اسلام نیستند، بلکه اینها آلت دست استکبار هستند. و با به دست آوردن مقداری پول، ثروت و موقعیت دست به این جنایتها می زنند.
وی با تاکید بر اینکه تفکر شیعی تفکر منطق، عقلانیت و تفکر رافت و محبت است؛ گفت: ما این را از ائمه (ع) میآموزیم و در روایات بسیاری ائمه (ع) به ما توصیه میکنند که نسبت به مخالفین در عقیده با گذشت برخورد کنید.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان اصفهان در پایان خاطرنشان کرد: این تفکر باعث میشود که دنیای اسلام یکپارچه شود، دارای وحدت و همدلی شود و مقدمه تعالی و پیشرقت فراهم شود؛ در غیر این صورت ما قهقرایی را در نیای اسلام مشاهده خواهیم کرد.