کد خبر:۳۸۰۴۲۳

برگزاری نشست «پایداری رودخانه زاینده‌رود، ‌از زردکوه تا تالاب گاوخونی» در دانشگاه صنعتی اصفهان

نشست تخصصی بین‌المللی «پایداری رودخانه زاینده‌رود ‌از زردکوه تا باتلاق گاوخونی» روز گذشته، در مجتمع آموزشی- فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
برگزاری نشست «پایداری رودخانه زاینده‌رود، ‌از زردکوه تا تالاب گاوخونی» در دانشگاه صنعتی اصفهان

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، در نشست علمی بین المللی «پایداری رودخانه زاینده‌رود ‌از زردکوه تا باتلاق گاوخونی»، 13 چهره برجسته دانشگاهی از کشورهایی چون انگلیس، ایتالیا، آمریکا و کانادا به همراه اساتید صاحب نظر داخلی به ویژه متخصصان دانشگاه صنعتی اصفهان در مدت دو روز، به بررسی دلایل ایجاد بحران در حوزه آبخیز زاینده رود، مشکلات بوجود آمده و راهکارای علمی و عملی احیای این رودخانه می‌پردازند.

 

در این نشست حمیدرضا صفوی، رئیس کمیته علمی نشست بین‌المللی تخصصی پایداری رودخانه زاینده‌رود ‌از زردکوه تا باتلاق گاوخونی؛ هدف از برگزاری این نشست علمی را بهره گیری از تحقیقات اساتید بین المللی به منظور دستیابی به راه‌حل‌هایی در جهت احیاء زاینده رود دانست.

 

وی با اشاره به اهمّیت بحران زاینده رود به دلیل تبعات بوجود آمده در آب‌های زیرزمینی تصریح کرد: مصرف بیش از حد آب در 160 کیلومتر از مسیر این رودخانه، سبب افزایش مشکلات ناشی از این بحران شده است.

 

رئیس پژوهشکده آب و فاضلاب دانشگاه صنعتی اصفهان تغییر اقلیمی آب و هوا، مدیریت سیستمی، اهمیت غذایی و مدیریت بحران آب را از جمله مسائل مؤثر در بحران کنونی زاینده رود دانست و افزود: به دلیل ابعاد گسترده این بحران، مسائل مربوط به بحران زاینده رود در نشست‌های تخصصی و با حضور اساتید و صاحب نظران بین المللی بررسی خواهد شد.

 

صفوی با بیان این که طول زیاد مسیر رودخانه، شرایط زیست محیطی و استفاده بیش از حد سبب افزایش بحران این رودخانه شده است، تصریح کرد: بارگذاری بیش از حد مجاز که میزان مجاز آن 60 درصد می‌باشد و نیز تغییر شرایط اقلیمی مزید بر علت‌های بحران در زاینده رود شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: انتقال آب بین حوزه‌ای یعنی جمع آوری آب از حوزه‌های مجاور به حوزه اصلی به عنوان منابع کمکی، اصلی‌ترین راهکار برای حل این بحران است و در کنار این راهکار، اجرایی شدن مدیریت مصرف و انضباط آب از اهمیت بیشتری برخوردار است.

 

عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: اگر در بازه زمانی سه تا پنج سال طرح ۹ ماده ای احیای زاینده رود اجرایی نشود، ما در شرایط نرمال سالانه با ۴۰۰ میلیون مترمکعب کمبود آب مواجه می‌شویم و در شرایط خشکی نیز ۸۰۰ میلیون متر مکعب کمبود آب خواهیم داشت.

 

لازم به ذکر است، نشست بین‌المللی علمی تخصصی «پایداری رودخانه زاینده‌رود ‌از زردکوه تا تالاب گاوخونی» که با همکاری مشترک دانشگاه صنعتی اصفهان، استانداری و شهرداری اصفهان و با حضور مدیران ارشد شهر و استان اصفهان و جمعی از متخصصان داخلی و خارجی، روز گذشته در مجتمع آموزشی فرهنگی اردیبهشت دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز شد، امروز در اصفهان به کار خود پایان خواهد داد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار