به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، سید مهدی ابطحی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان در مراسم افتتاحیه دوازدهمین کنفرانس فیزیک ماده چگال که در این دانشگاه در حال برگزاری است، ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای آموزشی و پژوهشی این دانشگاه گفت: دانشگاه صنعتی اصفهان با ارایه ۱۲۰۰ مقاله ISI در سال گذشته میلادی و انجام ۵۳۰ پژوهش کاربردی در پنج سال اخیر، جایگاه قابل توجهی را در رتبهبندیهای اخیر بینالمللی کسب کرده و در بخشهای آموزشی، پژوهشی و ارتباطات علمی بین المللی در وضعیت خوبی قرار دارد.
وی با اشاره به نقش دانشگاههای کشور در عرصه های اجتماعی و تولید علم و نیز اهمیت شناخت مدیران کشوری از دانشگاه ها، لزوم نقش آفرینی دانشگاه ها در پروژه های بزرگ علمی را بسیار مهم و اساسی قلمداد کرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان با تأکید بر تحقق توسعه علمی ایران با اجرای سند چشم انداز جامع علمی کشور تصریح کرد: وزرات علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت از تقویت خلاقیت، نوآوری، خطرپذیری در علم و همچنین توسعه اخلاق محوری که در سند چشم انداز جامع علمی کشور نیز به آن تأکید شده است میتوانند گام مهمی در توسعه علمی کشور بردارند.
شاهین روحانی، رئیس انجمن فیزیک ایران نیز در ادامه برنامه با تأکید بر لزوم تصمیمگیریهای دقیق برای توسعه علمی کشور گفت: فعالیتهای پژوهشی قرن گذشته در ۱۲ کشور اروپایی، آمریکا و شوروی انجام میگرفته در حالی که هم اکنون ۲۰۱ کشور از سراسر جهان فعالیتهای پژوهشی خود را در نقشه علمی جهان به ثبت میرسانند.
وی با بیان این که در حال حاضر ۴۲ کشور در نقطه مرکزی کشف علوم در نقشه علمی جهان قرار دارند، افزود: در صورت ادامه سیاست های علمی کشور و حفظ این شتاب علمی مناسب، تا کمتر از یک دهه دیگر ایران به یکی از مراکز کشف علم در جهان تبدیل خواهد شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف با تأکید بر این که فناوریهای بدیع از پژوهشهای بدیع بر میخیزند، به بیان راههای ارتقای جایگاه علمی ایران در جهان اشاره کرد و ادامه داد: پشتیبانی از پژوهشگران مبتکر و کیفی، افزایش سرمایه گذاری در علوم پایه و مبارزه با سرقتهای علمی از جمله مهمترین راهکارها در این زمینه است.
لازم به ذکر است، دانشجویان، اساتید دانشگاهها و پیشکسوتان علم فیزیک طی دو روز برگزاری دوازدهمین کنفرانس فیزیک ماده چگال ایران در دانشگاه صنعتی اصفهان، با آخرین یافتههای علمی شاخه ماده چگال آشنا خواهند شد.