آخرین اخبار:
کد خبر:۳۸۵۳۱۱
یک کارشناس مسائل تربیتی:

ازدواج‌های نامناسب عامل طلاق در کشور ما هستند

این کارشناس مسائل تربیتی با اشاره به این‌که متاسفانه بسیاری تصور می‌کنند پس از ازدواج خواهند توانست همسران خود را تغییر دهند و اصلاح کنند گفت: بسیاری به مسئله مهم همسر گزینی توجه ندارند این در حالی است که ازدواج‌های نامناسب عامل طلاق در کشور ما هستند.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام عباس پسندیده امشب در نشست تخصصی " آسیب­‌شناسی نهاد خانواده در سطح ملی و بین­‌الملل" که در جمع اساتید دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده علوم تربیتی این دانشگاه برگزار شد بیان کرد: امروز خانواده در ایران وارد مراحل بسیار جدی شده، ناسازگاری در خانواده‌ها افزایش یافته و عمر خانواده‌ها کوتاه شده است.

 

وی با طرح این پرسش که چرا نارضایتی در میان خانواده‌های ایرانی افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: چنانچه نقاط آسیب خانواده‌ها را دنبال نکنیم نخواهیم توانست راهکاری برای معضلات امروز خانواده بیابیم.

 

این کارشناس مسائل تربیتی با اشاره به این‌که متاسفانه بسیاری تصور می‌کنند پس از ازدواج خواهند توانست همسران خود را تغییر دهند و اصلاح کنند گفت: بسیاری به مسئله مهم همسر گزینی توجه ندارند این در حالی است که ازدواج‌های نامناسب عامل طلاق در کشور ما هستند.

 

وی در بحث همسر گزینی دو مسئله، معیار انتخاب همسر و الگوهای تصمیم گیری را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: در سال 1982 در ایالات متحده بر روی 50 زوج تحقیقاتی انجام شد که بر اساس آن تحقیقات مشخص شد زوجینی که تنها به دلیل عشق ازدواج کرده‌اند پس از مدتی میزان عشق در آنان کاهش یافته و بالعکس افرادی که به صورت سنتی ازدواج کرده‌اند روز به روز بر عشق آنان افزوده شده است.

 

حجت الاسلام پسندیده ضمن بیان این مطلب که عشق‌های آتشین پس از پنج سال فروکش می‌کنند، بیان داشت: در ایران نیز چنین تحقیقاتی انجام شده به طوری که بدترین وضعیت ناسازگاری بین زوجین زمانی بوده که خواستگاری و ازدواج به صورت اجباری بوده‌ است و بهترین مدل ازدواج نیز خواستگاری و ازدواج با رضایت خانواده و فرد عنوان شده است.

 

این کارشناس مسائل تربیتی با تاکید بر این‌که کسانی که در ابتدا هم خانه بوده‌اند و در نهایت ازدواج کرده‌اند از شانس شکست بسیار بالایی برخوردار هستند، تصریح کرد: در چنین ازدواج‌هایی شادمانی و رضایت از زندگی و آزادی بسیار پایین، اعتماد زوجین به یکدیگر کم و خشونت و ناسازگاری بسیار بالا می‌باشد.

 

حجت الاسلام پسندیده با اشاره به این‌که پایداری در این نوع ازدواج 50 درصد کمتر از سایر ازدواج‌ها است، گفت: فرزندان این خانواده‌ها نیز از سلامت روانی بسیار پایینی برخوردار هستند.

 

وی با طرح این پرسش که چرا کسانی که سبک انتخاب همسرشان سبک مناسبی بوده است دچار مشکل می‌شوند بیان کرد: علت این مسئله این است که سبک همسرداریشان نادرست است.

 

حجت الاسلام پسندیده با بیان این‌که چنانچه سبک ما در این زمینه دچار تحول شود نتایج را نخواهیم توانست کنترل کنیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه امروز خانواده جایگاه خود را از دست داده است و به ارزش درجه دو تبدیل شده. معنای خانواده تغییر کرده و به جای اهداف معنوی، اهداف مادی مد نظر قرار می‌گیرد.

 

وی با تاکید بر این‌که باید قدرت انعطاف در برابر سختی‌ها را بیاموزیم خاطرنشان کرد: امروز غربی‌ها نیز به این مسئله رسیده‌اند که نمی‌توان همیشه در لذت زندگی کرد زیرا این مسئله نشدنی است.

 

این کارشناس مسائل تربیتی ضمن تاکید بر این مطلب که ارزش‌های مذهبی موفقیت زندگی‌ها را افزایش می‌دهد، گفت: ارش‌های مذهبی تعهد و پایبندی به وجود می‌آورد و به عنوان یک محفظه امن عمل می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار