به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشجویان بیدار، سهیل خاکشور، رئیس پلیس فتا خراسان شمالی از شگردهای جدید کلاهبرداری مجرمان فضای مجازی در رابطه با پرداخت اینترنتی شهریه دانشجویان خبر داد و گفت: با آغاز ترم جدید و پرداخت اینترنتی شهریه دانشگاه ها فرصتی برای افراد سودجو به وجود می آید تا با شگردهای جدید کلاهبرداری کنند.
وی بیان داشت: اینترنت به عنوان یک دنیای جدید و محیطی گسترده، فضایی خلق کرده است که وسعت آن با کره خاکی برابری می کند. در واقع می توان گفت اینترنت انقلابی عظیم در دنیای ارتباطات است که مرز جغرافیایی نمی شناسد.
رئیس پلیس فتا خراسان شمالی تصریح کرد: تکنولوژی اینترنت به دلیل ویژگی هایی همچون گمنامی، بی چهرگی، هویت پنهان افراد و غیره فرصت های جدیدی برای مجرمان فراهم کرده و به صورت یک عامل تسهیل کننده جرم درآمده است و هر روز شگردهای جدیدی از مجرمان در ارتکاب اعمال مجرمانه ظهور و بروز پیدا می کند.
خاکشور گفت: با توجه به اینکه زمان آغاز ترم جدید و پرداخت شهریه از طریق اینترنت در دانشگاه ها شروع شده؛ بنابراین می طلبد که دانشجویان در هنگام پرداخت شهریه دانشگاه ها به صورت اینترنتی، نکات امنیتی ذیل را در صورت مراجعه به نت سراها رعایت کنند:
. هنگام مراجعه به نت سراها خودتان از سیستم استفاده کنید و شهریه را پرداخت کنید و هیچگاه اطلاعات کارت خود را در اختیار فرد یا افراد شاغل در کافی نتها قرار ندهید و در صورت کمک و راهنمایی خواستن ، از افراد مطمئن کمک بگیرید.
. هیچگاه در تماس تلفنی یا هنگام صحبت با دوستانتان شماره حساب و رمز خود را به زبان نیاورید.
. در هنگام پرداخت اینترنتی حتما از كیبوردهای مجازی تعبیه شده در صفحات پرداخت (درگاه بانكها) یا کیبورد مجازی ویندوز استفاده كنید.
. بلافاصله بعد از انجام عملیات پرداخت به دستگاههای خودپرداز مراجعه و رمز دوم کارت خود را تغییر دهید.
. هنگام پرداختهای اینترنتی به آدرس صفحه پرداخت دقت کنید.
. برای وارد كردن اطلاعات حساس مانند رمز عبور و نام كاربری همیشه از وب سایت های ایمن كه با https:// شروع می شود، استفاده کرده و به وب سایتهایی كه آدرس اینترنتی آنها http:// شروع می شود، برای وارد نمودن اطلاعات حساس استفاده نكنید.
. همیشه برای وارد کردن اطلاعات حساس کاربری یک صفحه جدید در مرورگرو خود بازکنید و آدرس آن وب سایت را به صورت دستی وارد کنید.
لازم به ذکر است، پلیس فتای خراسان شمالی از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده و مشكوك شدن به این صفحات با پلیس فتا استان به آدرس اینترنتی www.cyberpolice.ir بخش "تماس با ما" یا با شماره تلفن های 110 یا 2-2182770 تماس بگیرند.