ابراهیم آذر پور در گفتگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در رشت، با اشاره به انتشار کتاب «تکنیک های ریزازدیادی در گیاهان زینتی» توسط اعضای پژوهشکده تحقیقات، توسعه و ترویج گیاهان راهبردی سازمان بسیج دانشجویی استان گیلان گفت: کتاب «تکنیک های ریزازدیادی در گیاهان زینتی» که از کتاب های مفید انتشارات سازمان بین المللی فائو در زمینه کشاورزی است، در بردارنده اطلاعاتی سودمند، کاربردی و مقدماتی جهت ازدیاد گیاهان زینتی گرمسیری از طریق تکنیک های موثر کشت بافت و چگونگی راه اندازی و همینطور تجهیز و نگهداری یک آزمایشگاه ریزازدیادی گیاهی میباشد.
وی گفت: در این کتاب دستورالعمل های مختص به ریز ازدیادی درون شیشه ای برخی از مهمترین گیاهان زینتی شناخته شده در سطح جهان مطرح شده است.
مسئول پژوهشکده تحقیقات گیاهان راهبردی سازمان بسیج دانشجویی گیلان گفت: در حال حاضر پرورش گل و گیاهان زینتی از اهمیت بسیار بالایی به عنوان گیاهان راهبردی در میهن اسلامیمان ایران برخوردار است.
آذر پور گفت: در بسیاری از کشورهای جهان با بهره گیری از دانش تولید گل و گیاهان زینتی، استفاده از تجهیزات مناسب، ارقام خوب و تکنولوژیهای جدید کشت، به تولید این محصولات در سطح بالا پرداخته شده است.
وی گفت: هر چه کشورها به سمت صنعتی شدن و توسعه صنعتی پیش میروند، میزان تقاضای سرانه مردم برای گل و گیاهان زینتی نیز افزایش مییابد.
مسئول پژوهشکده تحقیقات گیاهان راهبردی سازمان بسیج دانشجویی گیلان گفت: براساس تحقیقات انجام شده در این کشورها مصرف گل و گیاهان زینتی در محیط های کاری و زندگی مردم اثرات مثبت فراوانی از جمله افزایش میزان بهرهوری، افزایش ضریب امید به زندگی، آرامش روح و روان، رسیدن به سلامت جسمی و تحمل زندگی ماشینی دارد؛ به همین خاطر این کشورها تولید این محصول را مانند سایر کالاهای مصرفی مهم در برنامه کشاورزی خود دارند و یا گونههایی از این محصولات را از طریق واردات به کشور خود وارد میکنند.
آذر پور گفت: ایران به لحاظ شرایط اقلیمی دارای استعدادها و توانمندیهای بالقوه و بالفعلی برای تولید محصولات مختلف کشاورزی با کیفیت ممتاز است. با فراهم کردن زمینه تولید گل در حجم بالا و صادرات آن میتوان درهای بازارهای جهانی را به روی اقتصاد کشور گشود و با ایجاد صنایع بستهبندی مناسب گل، شبکه حملونقل مناسب خصوصاً حملونقل هوایی، اعطای تسهیلات مالی و حمایتی و ترویجی به گلکاران و فراهم آوردن نهادههای مورد نیاز آنان در زمان مناسب، ایران به یک کشور مهم و عمده صادرکننده گیاهان زینتی تبدیل میشود.
وی گفت: این صنعت دارای پتانسیلهای بالقوهای در کسب درآمد ارزی بالای حاصل از صادرات میباشد و از آنجا که در سیاست کلان اقتصاد کشور به تنوع بخشی محصولات صادراتی توجه میشود و استراتژی کشور به سمت توسعه صادراتی است که تک محصولی نباشد و بر صادرات کالاهای غیرنفتی تأکید میشود تا وابستگی اقتصاد کشور به درآمد ارزی حاصل از فروش نفت کاهش یابد.
مسئول پژوهشکده تحقیقات گیاهان راهبردی سازمان بسیج دانشجویی گیلان گفت: در راستای دستیابی به اهداف مذکور یک برنامهریزی منظم و مدون مورد نیاز است تا از پتانسیل های بالقوه کشور در این زمینه بهره مناسب برده و در بازار صادرات گوی سبقت را از رقبا ربود و به درآمد ارزی بالا دست یافت.
آذر پور گفت: اهمیت تولید گیاهان زینتی به عنوان یکی از شاخه های مهم گیاهان راهبردی، مسئولین پژوهشکده تحقیقات، توسعه و ترویج گیاهان راهبردی بسیج دانشجویی استان گیلان را برآن داشت تا به تهیه کتابی سودمند در این زمینه گام بردارند.
وی گفت: امید است این ثمره که حاصل شجره طیبه بسیج است، سرآغازی جهت برانگیختن توجه هرچه بیشتر محققین دانش کشاورزی به این گیاهان ارزشمند باشد.
مسئول پژوهشکده تحقیقات گیاهان راهبردی سازمان بسیج دانشجویی گیلان گفت: بسیار مفتخریم که در سنگر سنگرسازان بی سنگر جبهه های جهاد و شهادت و ایثارگران عرصه های علم و عمل، بسیجیان جان بر کف همیشه در صحنه انقلاب اسلامی ایران به انجام وظایف خود در حد توان میپردازیم.