کد خبر:۴۰۶۶۷۷
مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان: 

معلمی که به مسائل معنوی دانشجو توجه ندارد، معلم خوبی نیست/ انسان عالم شدن تزکیه و همراه با تعلیم است

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: معلمی که توجه به مسائل معنوی دانشجو ندارد معلم خوبی نیست؛ او حقوق دانشجو را ضایع کرده است چون حق دانشجوست که انسان عالم شود و انسان عالم شدن تزکیه و همراه با تعلیم است. 

حجت الاسلام علی عارفی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در کرمان، در رابطه با بزرگداشت مقام معلم گفت: خداوند متعال در سوره‌های متعددی معلمی را به خود نسبت داده است در سوره علق می‌فرمایند ما انسان را تعلیم دادیم چیزی را که نمی‌دانست، در سوره جمعه نیز خداوند متعال مقام معلمی را به پیامبر می‌دهد، پیامبر آمد معلم بشر شد و هم آن‌ها را تزکیه نفس کرد و هم تعلیم علم داد. 

 

وی ادامه داد: معلمی فضیلت بالایی دارد خداوند متعال وقتی فضیلت‌ها را تقسیم می‌کند می‌فرماید ما فضیلت‌ها را به حساب علم می‌سنجیم. 



مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در صحیفه سجادیه رساله حقوق امام سجاد (ع) پیرامون حقوق معلم نکات عجیبی نهفته شده که پیشنهاد می‌کنم دانشجویان رساله حقوق مخصوصا حقوق معلم و متعلم را مطالعه کنند و عظمت معلم را از دیدگاه اسلام متوجه شوند. 


حجت الاسلام عارفی تصریح کرد: بعد از اطاعت خداوند متعال و پدر و مادر، مقام معلم حتی بعضی‌ها گفته‌اند قبل از پدر و مادر مقام معلم تعیین شده است؛ بنابراین باید این نعمت بزرگ را ارج نهیم. 


وی در مورد جایگاه و مقام معلم و احترام به وی نیز گفت: در مورد مقام معلم امام جواد (ع) ۹ ساله بودند که به امامت رسید و بزرگ‌ترین دانشمندان زمان یعنی یحیی ابن اکثم بیش از ۴۰۰ سئوال را از امام پرسید و امام به زیبایی جواب داد بعد امام فرمود ابن اکثم من یک سئوال از شما دارم و گفت آقا من توانایی پاسخ سئوال شما را ندارد امام سئوال را مطرح کردند و او نتوانست جواب بدهد دانشمندان آن زمان حضور داشتند و هیچ کدام نتوانستند جواب دهند و خواهش کردند امام جواب را داد و این مقام علمی امام جواد (ع) بود.


مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: عموی بزرگ امام جواد (ع) که یکی از بزرگ‌ترین راویان حدیث است با آنکه سن بالایی داشتند کفش‌های امام جواد (ع) را جلوی پای ایشان می‌گذاشت روزی امام جواد (ع) فرمودند عموجان شما سنتان زیاد است؛ چرا اینکار می‌کنید فرمود شما معلم و امام من هستی اما در هر صورت شما معلم من هستی و من باید خدمت شما کنم. 


حجت الاسلام عارفی بیان داشت: مقام معلم در اسلام خیلی بالاست و البته اثرش هم به اجتماع بر می‌گردد چون هرچه فضیلت علم را مردم بیشتر بدانند و هرچه مقام معلم را احترام کنند علم در جامعه ارزشمند‌تر جلوه می‌کند و اگر علمی در جامعه بیشتر ارزشمند‌تر شود جامعه به رشد و کمال پیش می‌رود و هر چه علم و مقام علم در جامعه کوچک‌تر باشد آن جامعه از نظر فرهنگی و علمی پیشرفت نخواهد داشت. 


وی خاطر نشان کرد: جوامعی که به مقام علم احترام نمی‌گذارند جوامع عقب مانده‌ای هستند و جوامعی که پیشرفت کردند به مقام علم و معلم اهمیت می‌دادند و امیدوارم این فرهنگ در بین کشور ما جا بیافتد تا شاهد رشد تمدن، فرهنگ و پیشرفت جامعه باشیم. 


مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مورد رسالت معلم گفت: معلمی که توجه به مسائل معنوی دانشجو ندارد معلم خوبی نیست و او حقوق دانشجو را ضایع کرده است چون حق دانشجوست که انسان عالم بشود و انسان عالم شدن تزکیه و همراه با تعلیم است. 


حجت الاسلام عارفی تصریح کرد: رسالت معلم تربیت انسان است و تربیت انسان متصور نیست مگر با تزکیه و تعلیم هر دو با هم، پس معلمان ما باید ابتدا خودشان به فضائل اخلاقی و رفتاری مسلح باشند و بعدا دانشجویان خود را به این دو گوهر گرانبها مسلح کنند و اندیشیدن را به دانشجو بیاموزند فقط اندیشه‌ها را نیاموزند؛ بلکه اندیشیدن را به دانشجویان منتقل کنند تا دانشجویان خود بتوانند مستقلا فکر کنند و توسعه فکری دهند تا بتوانند جامعه خود را با روش‌های نوین و به روز بسازند. 


وی گفت: معلمان هم می‌توانند انسان‌های وارسته را که در جامعه ما هم کم نیستند به عنوان الگو قرار دهند و بهترین معلمان در طول تاریخ بشریت پیامبران و ائمه طاهرین، علما و دانشمندان دین بوده، هستند و خواهند بود. 


مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان ضمن تبریک اعیاد مبارک رجبیه و میلاد امام علی (ع)، گفت: ماه رجب فرصتی است که انسان تزکیه نفس کند و از دنیای حیوانی به عالم ملکوتی نزدیک شود، ادعیه‌ای که در این ماه آورده شده مضامین بسیار عالی و منحصر به فرد دارد که وسیله مناسبی برای این عروج خواهند بود. 


حجت الاسلام عارفی ادامه داد: میلاد امام علی (ع) تولد اعجاب انگیزی در تاریخ بشریت است هم خود علی و هم تولدش از عجایب خلقت است. 


وی افزود: مورخین بزرگ چه مسلمان و چه غیر مسلمان و در بین مسلمان‌ها تقریبا این اجماع وجود دارد که امیرالمومنین (ع) در کعبه متولد شدند، وقتی که فاطمه بنت اسد درد زایمان او را فراگرفت وارد مسجد الحرام و در حالی که همه بزرگان قریش در مسجد بودند دیدند فاطمه بنت اسد نزدیک کعبه شد و کعبه از طرف مستجار که درب قدیم کعبه آنجا بود در نزدیکی رکن یمانی دیوار شکافته شد و فاطمه بنت اسد وارد شد و دیوار بسته شد، مردمی که آنجا ناظر بودند تعجب کردند شاید خیلی از آن‌ها تصور کردند نکند یک بلایی بر فاطمه نازل شده که کعبه او را در خود فرو برده است. 


عارفی ادامه داد: همه جمع شدند حتی کلیدار خانه کعبه را خواستند و هرچه کلید انداختند در باز نشد، در را خواستند بشکنند موفق نشدند و سه روز این جریان طول کشید و تمام مردم مکه خبر شدند که خانم بزرگ قریش در کعبه فرو رفته است بعد از سه روز از‌‌ همان جا کعبه شکافته شد و فاطمه بنت اسد با نوزادی بیرون آمد، این عجایب خلقت است و این فضیلت مربوط به علی است.


حجت الاسلام عارفی گفت: علی (ع) بهترین فرد بعد از رسول خدا در عالم خلقت بود و بهترین همسر، بهترین پدر و لذا روز میلاد او را روز پدر نامیده‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار