کد خبر:۴۱۲۹۸۵
در مناظره دانشگاه یزد مطرح شد

سلیمی نمین: برای شناخت روحانی، باید قبل از دولت وی را بررسی کرد/ کیانوش راد: نخبه گرایی روحانی یکی از مشکلات امروز است

مناظره سیاسی با عنوان «دولت‌ها زیر ذره‌بین» شب گذشته با حضور سلیمی نمین و محمد کیانوش راد در دانشگاه یزد برگزار شد که عملکرد دولت‌های اصولگرا و اصلاح طلب نقد شد. 

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، مناظره سیاسی با عنوان «دولت‌ها زیر ذره بین» شب گذشته با حضور عباس سلیمی نمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران و محمد کیانوش راد، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت نماینده مردم اهواز در مجلس ششم به همت انجمن اسلامی دانشگاه یزد در سالن منتظر قائم دانشگاه یزد برگزار شد. 

 

 

سلیمی نمین در ابتدای این مراسم گفت: بحث رشد فکری و سیاسی ما در دانشگاه‌ها، امری مهم است و برای نقد عملکرد‌ها باید رشد سیاسی در دانشگاه‌ها صورت گیرد. 

 

وی افزود: متاسفانه در ماه‌های اخیر شاهدیم که برخی از جریانات سیاسی در صدد کانالیزه کردن فضای دانشگاه هستند که این می‌تواند فضایی را به صورت گذرا ایجاد کند، اما چون که  حب و بغض‌های کاذب در آن دخیل است، نمی‌تواند برای فضای دانشگاه مناسب باشد. 

 

مدیر دفتر مطالعات تاریخ تمدن ایران تصریح کرد: زمانی می‌توانید در جنبش دانشجویی تاثیرگذار باشید که خودتان بتوانید هویتی در جامعه بسازید و در غیر اینصورت تاثیرگذاری نخواهید داشت. 

 

سلیمی نمین بیان کرد: تریبون‌های یک جانبه و احساسی باعث ایجاد حب و بغض‌های کاذب در دانشگاه و مانع شناخت از جامعه و جریانات می‌شود. 

 

وی افزود: ما بعد از انقلاب دوره‌ها و دولت‌های مختلفی را در خصوص دانشگاه‌ها تجربه کرده‌ایم، اما برای بهبود وضعیت نیازمند گذشت زمان است و در خصوص این دولت نیز زمان بیشتری برای نقد نیاز دارد. 

 

مدیر دفتر مطالعات تاریخ تمدن ایران ادامه داد: برای شناخت دولت روحانی بایستی به قبل از دولت وی مراجعه کنیم که در این راستا هرچند روحانی به عنوان نخبه گرا در کشور مطرح است اما زمانی نخبگان اثرگذار هستند که بتوانیم نخبه‌ها را برای توده مردم استفاده کنیم. 

 

سلیمی نمین گفت: هر وقت بحث‌های جدی در عرصه‌های مختلف از جمله سیاست صورت گیرد، سالن‌های شما پر خواهد شد و جدی بودن بحث‌ها باعث شناخت بیشتر می‌شود، اما این جدی بودن به معنای هیاهویی بودن بحث نیست، بلکه بایستی به نحوی باشد که بتوان حرف‌ها را به صورت منطقی و علمی مورد بررسی قرار داد. 

 

 

کیانوش راد نیز در این مراسم گفت: بررسی‌های ما همواره در عالم واقع به صورت نسبی است و براساس معدل گیری حرکت‌های افراد را مشخص می‌کنیم و معتقدیم که انسان به‌‌ همان میزان که می‌تواند ارتقا پیدا کند به‌‌ همان میزان نیز به درجات پایین قرار می‌گیرد که این معلول شرایط اجتماعی و درونی و بیرونی است. 

 

نماینده مردم اهواز در مجلس ششم خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب اسلامی جامعه ما دچار تحولاتی بسیار متفاوت شده که در حوزه‌های مختلف فرهنگی و سیاسی و اقتصادی آن را می‌بینیم. 

 

دلواپسان نگران توافق هسته ای نباشند

 

کیانوش راد تصریح کرد: ما به دلواپسان می‌گوییم که در خصوص مذاکرات توافق صورت خواهد گرفت و این همه نگران نباشند. 

 

وی افزود: در زمینه سیاست داخلی نیز فضا در دولت گذشته بسیار بسته بود، ولی در دولت کنونی فضا بسیار باز شده و بسیاری از منتقدان به صورت آزادانه عملکرد‌ها را نقد می‌کنند. 

 

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت خاطرنشان کرد: مردم با رای خود حرکت جامعه را تغییر دادند. 

 

 

سلیمی نمین در ادامه این بخش از صحبت‌های خود گفت: عملکرد دولت نهم و نیمی از دولت دهم قابل دفاع و همچنین قابل تامل است، اما عملکرد دولت کنونی در مذاکرات و همچنین توافق به هر قیمتی، قابل نقد است. 

 

وی افزود: ما باید دولت‌ها را بشناسیم تا بتوانیم نقش تاثیرگذاری در آن‌ها داشته باشیم، اما متاسفانه امروز آمارهای متفاوتی در خصوص سیاه نمایی برای مثبت نشان دادن خودشان وجود دارد که این آمار‌ها بعضا آمارهای منطقی نیست و آن را برای دور کردن ذهن جامعه از ارزیابی عملکرد خودشان می‌دانیم. 

 

مدیر مرکز مطالعات تاریخ تمدن ایران تصریح کرد: قطعا دولت احمدی‌نژاد باید مورد نقد قرار بگیرد تا بتوان در زمان حاضر مانع از تکرار برخی از خطا‌ها شویم. 

 

سلیمی نمین خاطرنشان کرد: ویژگی‌های دولت روحانی را باید شناخت، زیرا این به عنوان اولین گام برای شناخت وی است. 

 

نخبه گرایی نقطه خطرناک روحانی است

 

وی افزود: روحانی قبلا نخبه گرا بوده و به نحوی آن‌ها را فرا‌تر از قانون می‌دانسته که این نقطه خطرناک است و در مقابل نیز عوام گرایی افراطی احمدی‌نژاد نیز بسیار خطرناک است. 

 

مدیر مرکز مطالعات تاریخ تمدن ایران خاطرنشان کرد: امیدواریم روحانی این نخبه گرایی را کنار گذاشته باشد، اما برخی از عملکرد‌ها و بیان‌های ایشان، بیانگر عدم تغییرات جدی در زمینه نخبه گرایی است که در این راستا دانشگاه باید در راستای نقد این عملکرد بیشتر تلاش کند و در بیان نقد قوی‌تر برآید. 

 

 

سلیمی نمین بیان کرد: یکی از صحبت‌های روحانی در سال ۷۵ در خصوص نخبه گرایی بوده و معتقدیم که انسان‌ها در مرور زمان تغییر پیدا می‌کنند. 

 

وی افزود: روحانی امروز توفیقاتی داشته، اما در این راستا زمانی این توفیقات مناسب است که بتوانیم بیشتر ایفای نقش کنیم. 

 

وی افزود: برخی از مسائل مانند جلوگیری از سخنرانی‌ها در دانشگاه‌ها اگرچه در گذشته بوده، اما همچنان نیز ادامه پیدا کرده ؛‌ امروز نیز این بحث به صورت یکسویه کردن سخنرانی‌ها در دانشگاه‌ها موجب جلوگیری از صحبت‌های گروه‌های مختلف شده است. 

 

 

پوپولیزم بیشترین ضربه را به جامعه ما زده است

 

کیانوش راد گفت: آنقدر ما در جامعه از پوپولیزم ضربه خوردیم که بسیار از کارهای کار‌شناسی را همین پوپولیزم از بین برده و در این راستا نیز نخبه گرایی صرف هم نادرست است، ولی با این وجود نیز پوپولیزم ضربه‌ای بیشتر از نخبه گرایی صرف به جامعه می‌زند. 


وی بیان کرد: ما اولا بایستی از مطلق اندیشی بیرون بیاییم، زیرا مطلق اندیشی راه گفتگو را می‌بندد و یکی از مشکلات امروز نیز نخبه گرایی روحانی است و معتقدیم که نقد در دوره‌های مختلف امکان دارد. 

 

وی افزود: مسیر کنونی مسیری است که امر سیاسی را پرتنش کرده و معتقدیم که گروه‌های مختلف بایستی یک اصول بنیادین را بنویسند که اسلام، قانون اساسی و حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خود از جمله این اصول است. 

 

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت بیان کرد: فعالیت همه احزاب و وجود همه گروه‌ها در دانشگاه نیز از جمله اصول دیگری است که اگر این اصول را بپذیریم می‌توانیم با وجود درگیری‌ها و تنش‌ها صحبت‌های خود را نیز بیان کنیم.

 

سلیمی نمین ادامه داد: احمدی‌نژاد در دو سال آخر از ابزار اقتصادی برای پذیرش صحبتهای خود استفاده کرد و این در دوره‌های گذشته نیز وجود داشته است که نمونه آن نیز در مجلس ششم بود. 


وی افزود: آنچه که می‌تواند ما را به عدم تکرار این قضایا مسلح کند، نقد کردن دولت‌ها و افراد در گذشته است و در این راستا نیز باید خطا‌ها را بپذیریم. 

 

کیانوش راد نیز در ادامه گفت: اگر کسی فکر کند که آمریکا دلش به حال ما می‌سوزد، دچار فراموشی شده و حتما وی به دنبال منافع خود است، اما در این راستا نیز ما باید با ترجیح منافع ملی با کشورهای دنیا رابطه داشته باشیم و به دور از تنش در این راستا گام برداریم. 

 

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت خاطرنشان کرد: اگر مردم احساس کنند سیاستمداری وابسته به غرب است مردم او را کنار می‌زنند و در این راستا برای تصمیم گیری می‌توانیم بسیاری از مسائل را به رای مردم بگذاریم. 

 

کیانوش راد تصریح کرد: به هیچ عنوان سیاستی در خصوص رابطه با آمریکا در ما وجود ندارد، ولی در این راستا نیز از برخی از جریانات در داخل نیز می‌ترسیم، زیرا نسبت به ما به مردم دروغ می‌گویند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار