به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، اگر انسان راه خدا را پيدا کرد و ياد گرفت که چگونه کار را براي خدا انجام دهد، آن وقت ميبيند که اين عشق به کار، چقدر کار را آسان خواهد کرد؛ گاهی مصداق بارز این جمله در اردوهای جهادی رقم میخورد، که خدا در نزدیکی همان روستای کوچک دورافتاده و در قلب یک یک اهالی آن روستا است و دانشجویان میروند تا گره و چینخوردگیهای پیشانی اهالی را که ناشی از سختیها و کمبودها است، اندکی با داروی همدلی التیام دهند.
در دانشگاه اصفهان نیز این همدلی و همیاری طبق رسم چندین ساله ادامه یافت. «ثبتنام هشتمین دوره طرح هجرت بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان با عنوان فصل خاکی شدن آغاز شد»؛ این عبارت مقدمهای برای شروع مسیری پر فراز و نشیب و آغاز جهاد در منطقه بازفت استان چهارمحال و بختیاری بود، که تاثیرگذاری آن نیازمند همتی والا از سوی جهادگران بسیجی و برنامهریزیهای منسجم و مبتنی بر شناخت منطقه هدف است.
شناسایی منطقه هدف یک اصل استراتژیک
این که گروه جهادی چقدر برای شناسایی کمبودها و نیازسنجی منطقه هدف خود وقت گذاشته باشند، معیاری برای بررسی میزان موفقیت گروه در محرومیت زدایی از روستاییان است.
یکی از اولویتهای گروه جهادی دانشگاه اصفهان در سالهای اخیر تامل بیشتر بر بحث شناسایی منطقه هدف از نظر میزان محرومیت و نیازهای مختلف زیرساختی و فرهنگی است، که بر مبنای آن به برنامهریزی فعالیتهای زمان اردو و پس از آن اقدام میکنند. اتفاقی که امسال نیز در ماههای اول سال به جد از سوی اعضا گروه جهادی حضرت زهرا (س) انجام شد.
در همین راستا و پس از حضور گروههای شناسایی در منطقه بازفت، فقر فرهنگی و آموزشی، نداشتن هدف برای زندگی و کمبود انگیزه، نوع پوشش و نوع رفتار، کمبود امکانات بهداشتی از عمدهترین مشکلات روستاییان بود، که گروه جهادی دانشگاه اصفهان با تشکیل کارگروههای فرهنگی، عمرانی و بهداشتی در راستای محرومیت زدایی از این منطقه گام برداشت.
برای ارتقای سطح تاثیرگزاری اردو نیاز به یک کار ویژه و مدد بزرگ از معارف ناب اسلامی است. گروه جهادی دانشگاه اصفهان این کار را با برگزاری ویژه برنامه شبهای قدر در روستاهای منطقه بازفت دنبال کرد و امسال برای سومین سال پیاپی، مراسم یکی از شبهای قدر در منطقه هدف این گروه جهادی برگزار و آوای الهی العفو در دل کوههای سر به فلک کشیده بختیاری پیچید.
تداوم و استمرار، رمز تاثیرگذاری اردوهای جهادی
راز ماندگاری اثر یک فعالیت فرهنگی و جهادی تداوم و استمرار آن است. این راهبرد یکی از اصلیترین مولفههای گروه جهادی دانشگاه اصفهان است. این گروه برای پنجمین سال پیاپی در منطقه بازفت روستاهای گزستان و طبرک از توابع شهرستان کوهرنگ حاضر شد، تا کارهای نیمه تمام دورههای قبل و مراحل تداوم اردوی خود را بر اساس شناختی که از کمبودهای این منطقه دارد، کامل کند.
اگر اندک تغییری در فضای فرهنگی روستا و روند رشد نوجوانان و جوانان این روستا شکل گرفته باشد، بی شک ناشی از این حضور پنج ساله گروه جهادی است که اصل استمرار را جدی گرفته اند.
آغاز راه از مزار شهدای گمنام دانشگاه اصفهان
پس از اقدامات اولیه، انجام مراحل انتخاب اعضای اردو و روشن شدن برنامهریزیها، مزار شهدای گمنام و میثاق با شهدا یک مرحله دیگر برای تحقق اهداف اردوی جهادی در بخش درون اردویی بود.
کاروان با میثاق مجدد با شهدای گمنام دانشگاه، تلاش کردند که با پشتوانه معنوی بیشتری برای خود گام در مسیر جهاد با نفس گذارند و سرانجام هشتمين دوره طرح هجرت بسيج دانشجويی دانشگاه اصفهان هفتم مردادماه آغاز شد و گروه جهادی حضرت فاطمة الزهرا(س) دانشگاه اصفهان با مدد گرفتن از شهدا، راهی منطقه بازفت شدند.
بهبود وضعیت بهداشتی، هدف اصلی گروه جهادی دانشگاه اصفهان
ابراهیمی، مسئول واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان گفت: برنامههای فرهنگی، آموزشی، عمرانی، مردم یاری، انجام فعالیتهای پزشکی، از محوهای اصلی فعالیت در این اردو میباشد.
وی وضعیت بهداشتی و ارائه خدمات در این زمینه را در منطقه بازفت بسیار پایین توصیف کرد و افزود: یکی از محوریترین و اصلیترین اولویتهای کاری گروه جهادی فاطمه الزهرا (س)، بهبود وضعیت بهداشت و امکانات بهداشتی در این منطقه است؛ چراکه امکانات بهداشتی به طور کامل پاسخگوی نیازهای اهالی منطقه نیست.
ابراهیمی ابراز امیدواری کرد كه خدمت رسانی به مردم روستا با عنايت حضرت زهرا(س) مورد قبول درگاه احديت واقع شده و در مسير محروميت زدايی از مردم غيور و رنج كشيده اين منطقه باشد.
گروه جهادی فاطمه الزهرا(س)، با آماده کردن شناسنامه بهداشتی برای اهالی روستا، سرکشی و صحبت خانه به خانه با اهالی و فعالیت گروه دندانپزشکی، در راستای بهبود وضعیت بهداشتی و دهان و دندان مردم روستاها تلاش کردند.
پایان هشتمین دوره طرح هجرت بسیج دانشگاه اصفهان، سرآغازی برای جهادی دیگر
سرانجام پس از ده روز فعالیت، جهاد دانشجویان دانشگاه اصفهان ۱۷ مردادماه در روستاهای طبرک و گزستان منطقه بازفت به نقطه پایانی خود نزدیک شد؛ اما این پایان شروعی برای جهادی دیگر است و دانشجویان در مراحل بعدی اردو با سرکشیهایی که صورت میگیرد، میزان تاثیرگذاری، اثرات مثبت و آسیبهای اردوی برگزار شده را مورد بررسی قرار میدهند، تا در صورت نیاز برای دورههای بعد، با کوله باری از تجربه و شناخت کافی به تغییر در ساختار و فعالیتهای اردو بپردازند.
چراکه برای افزایش بازدهی فعالیتهای جهادی باید خروجیهای آن را در نظر گرفت و از طریق نظارت دقیق و مستمر دانشگاهها، مشورت و نظارت محتوایی و سازماندهی منطقی و مناسب نیروها از پراکندگی و هدر رفتن افراد و فرصت، انرژی جلوگیری شود.