به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از کُرددانش؛ حجت الله عبدالملکی، عضو هیات علمی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) در همایش «اقتصاد مقاومتی در عصر مذاکرات هسته ای« که با حضور دانشجویان بسیجی شرکت کننده در دوره خط امام استانی در دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد، گفت: این دیدگاه که همه مشکلات اقتصادی کشور ناشی از تحریم هاست، دیدگاه اشتباهی است؛ زیرا کمتر از ۲۰ درصد مشکلات اقتصادی کشور به تحریم ها برمی گردد و ۸۰ درصد باقیمانده خودمان برای خودمان ایجاد کردیم.
عبدالملکی این دیدگاه که با مذاکرات تحریم ها برطرف خواهد شد را دومین دیدگاه اشتباه در جامعه عنوان کرد و گفت: احتمال حذف تحریم های اقتصادی در چهارجوب مذاکرات بسیار کم و البته با رفع تحریم ها نیز مشکلات اقتصادی ما حل نخواهد شد، بلکه راه حل اقتصاد مقاومتی است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه مسئله اصلی دشمن با جمهوری اسلامی چند سانتریفیوژ نیست، گفت: علم، اقتصاد و فرهنگ سه رکن اساسی یک تمدن هستند و دشمن به این نتیجه رسیده که ملت ایران هر سه این رکن را می تواند بدست آورد و تمدن نوین اسلامی را در دنیا ایجاد کند و اکثر کشورهای اسلامی و غیر اسلامی به این جریان خواهند پیوست و این یعنی افول تمدن غرب و مسئله اصلی دشمن با ایران همین مسئله تمدن نوین اسلامی است.
وی افزود: هر چند تیم مذاکره کننده هسته ای نهایت تلاش خود را انجام داده اند؛ اما به آن چیزی که مدنظر بود نرسیدند چون فکر و اندیشه آنها در حوزه اقتصادی غلط است و در پی حل مشکلات اقتصادی با استفاده از مذاکرات هستند و فکر میکنند که اگر ما بخواهیم اقتصاد پیشرفته ای داشته باشیم باید واگن اقتصاد خود را به قطار اقتصادی امریکا وصل کنیم آن هم به هر قیمتی.
عبدالملکی ادامه داد: به رسمیت شناختن حقوق هسته ای کشورمان و رفع تحریم های غیرقانونی علیه ایران آن هم در چهارچوب NPT هدف و افق هسته ای ما در مذاکرات بود؛ اما امروز به این دو هدف نرسیده ایم.
عضو هیات علمی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) تاکید کرد: بر اساس NPT باید هر کدام از کشورهای عضو سه حق غنی سازی بدون محدودیت به شرط اینکه دنبال سلاح اتمی نباشند، حق بازفرآوری سوخت های مصرف شده و حق داشتن آب سنگین داشته باشند، درحالی که در چارچوب متن هیچکدام محقق نشده است.
وی بر اقتصاد مقاومتی به عنوان راه حل اساسی رفع معضلات کشور تأکید کرد و افزود: اگر در سه حوزه نفت و گاز و کشاورزی بر اقتصاد مقاومتی تکیه شود کشورمان به سومین قدرت برتر اقتصادی جهان تبدیل میشود.
استاد دانشگاه امام صادق (ع) همچنین خاطرنشان کرد: مذاکرات امروز غرب نیز بر سر تعداد سانتریفیوژها نیست بحث غرب تقابل تمدنی با جمهوری اسلامی است در واقع غرب و آمریکا از رشد مسلمانان ما و تسری آن به دیگر جوامع میترسند.
عبدالملکی عنوان کرد: «شرط» لغو (یا تداوم تعلیق) تحریم ها همانگونه که پیشتر نیز گفته شد، تحریم ها در صورتی لغو یا تعلیق خواهد شد که رضایت طرف های غربی از صلح آمیز بودن و صلح آمیز ماندن برنامه هسته ای ایران- با تایید آژانس- تداوم داشته باشد. فارغ از اینکه هر عضوی ممکن است در این میان اقدام به بهانه جویی کند و اینکه بسیار محتمل است که آژانس همانند گذشته تحت فشار آمریکا و اسرائیل اقدام به ارائه گزارش های مبهم یا غیر واقعی در خصوص فعالیت های هسته ای ایران ارائه نماید (در خصوص کیفیت یا کمیت)، در صورت تمایل ایران به توسعه برنامه هسته ای خود پس از دوره محدودیت (که این برنامه قطعی ج.ا. ایران است) طرف های مقابل به طور قطع مجددا نگرانی های سابق خود را مطرح خواهند کرد که نتیجه آن در ارتباط با تداوم تعلیق یا لغو تحریم ها مشخص است!
عبدالملکی گفت: آنچه باعث خصومت های دشمنان با ما شده نیز همین است: دشمن دریافته است که با روند رو به رشد ایران اسلامی، ترکیب «رشد شتابنده ما در عرصه علم و فنآوری» با «شکوفایی و پیشرفت اقتصادی» و همراهی این دو با «فرهنگ متعالی اسلامی» منجر به تحقق تمدنی نوین خواهد شد که نتیجه آن اضمحلال تمدن اقتصادی غرب و پایان سلطه آنها بر ملت های جهان خواهد بود.