ابوطالب احمدی ارکمی در گفتگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در رشت، با اشاره به اتهام وزیر امور خارجه بحرین به ظریف مبنی بر صادرات سلاح به کشورهای منطقه به بهانه حضور داعش گفت: نباید واقعیت های عریان ژئوپلیتیکی بحرین و شرایط زمانی ادعای مقامات بحرینی را از نظر دور داشت؛ موضوع اتهام زنی به ایران از سوی کشورهای عربی چندان عجیب نبوده و مسبوق به سابقه است.
وی افزود: بحرین کشوری کوچک با ساختار سیاسی غیر دموکراتیک بوده که از پشتوانه و پایگاه مردمی در داخل برخوردار نیست و شیعیان بیش از 70 درصد جمعیت بحرین را تشکیل میدهند که از بسیاری از حقوق سیاسی و اجتماعی خود محروم هستند.
دانشجوی دکترای مطالعات جنوب غرب آسیا دانشگاه علوم و تحقیقات تهران با بیان اینکه در دهه اخیر با توجه به گسترش موج آزادی خواهی و شدت گرفتن جنبش بیداری اسلامی در خاورمیانه و شمال آفریقا، بحرین به یکی از کانون های بحران تبدیل شد، گفت: دولت بحرین با توجه به ساختار سلطنتی خود در داخل با معضلی روبرو شده که قادر به مدیریت آن نیست.
احمدی ارکمی افزود: مقامات بحرینی در چنین شرایطی با فرافکنی و با تبلیغ این موضوع که شیعیان گروهی اغتشاش گر هستند که از جانب ایران تحریک میشوند، سعی دارد ناتوانی خود را در پشت این موضوع پنهان کند.
وی گفت: از سوی دیگر دولت بحرین به دلیل عدم پشتوانه مردمی و فقدان مشروعیت سیاسی، با کشور عربستان پیمان امنیتی منعقد کرده و سعی دارد با سرکوب آزادی خواهان مشکلات داخلی خود را بر طرف کند.
دانشجوی دکترای مطالعات جنوب غرب آسیا دانشگاه علوم و تحقیقات تهران افزود: البته در این رابطه نباید از تحریک متحد درجه یک این کشور، یعنی عربستان غافل شد؛ چراکه عربستان نگران این است که اگر شیعیان در بحرین موفقیتی کسب کنند این مساله به مناطق شیعه نشین عربستان نیز سرایت خواهد کرد و امنیت داخلی این کشور را تهدید می کند.
احمدی ارکمی تصریح کرد: دولت های عربی منطقه و در رأس آنها عربستان سعودی، پیوسته نگران افزایش نفوذ ایران در منطقه بوده اند و سعی دارند تا از هرطریقی جلوی افزایش نفوذ ایران را بگیرند.
وی گفت: در گذشته با انعقاد پیمان امنیتی با آمریکا و با تکیه بر شعار ایران هراسی و شیعه هراسی، سعی داشتند ایران را در سطح منطقه و جهان، منزوی نگه دارند. در سال های اخیر با گسترش حوادث تروریستی و رو شدن دست عربستان و متحدانش در حمایت از این جریانات تندرو، رقبای ایران از این شعارها نتیجه لازم را نگرفتند.
دانشجوی دکترای مطالعات جنوب غرب آسیا دانشگاه علوم و تحقیقات تهران افزود: عربستان، بحرین و دیگر رقبای ایران بعد از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای و فعال شدن دستگاه دیپلماسی ایران در منطقه و جهان، به این نتیجه رسیدند که دیگر کسی با شعار پوسیده ایران هراسی به ته چاه نمی رود.
احمدی گفت: آنها امروز سعی دارند تا با حمایت از گروه های تروریستی در سطح منطقه و گسترش ناامنی، به منافع خود برسند که نمونه این اقدام، حمایت های مالی آنها از گروه تروریستی و تکفیری داعش است.
وی افزود: در شرایط حاضر دولت هایی مانند بحرین و متحدانشان که تحمل افزایش نفوذ ایران را در منطقه نداشته و منافع خود را با ایران متعارض میدانند، از به نتیجه رسیدن مذاکرات، فعال شدن دیپلماسی ایران، اقدامات مشاوره ای ایران در سوریه و عراق و متوقف شدن پیشروی گروه تکفیری داعش در منطقه، به شدت ناراضی و عصبانی هستند.
دانشجوی دکترای مطالعات جنوب غرب آسیا دانشگاه علوم و تحقیقات تهران تصریح کرد: برای دولت های مخالف ایران مانند بحرین که در میدان عمل قافیه را باخته اند و با افزایش روز افزون نفوذ ایران در منطقه روبرو هستند، راهی جز کینه توزی و اتهام زنی نمانده است.
احمدی ارکمی ادامه داد: با توجه به واقعیت های موجود در عرصه تحولات میدانی در منطقه و با در نظر گرفتن این واقعیت که امروز قدرت های فرا منطقه ای برای ایجاد هر گونه نظم ساختاری و پایان دادن به مناقشات در خاورمیانه، همکاری ایران را ضروری میدانند، این تنها عکس العملی است که کشورهای کوچکی نظیر بحرین می توانند از خود بروز دهند.
وی گفت: بنابراین لازم است که ایران مطابق با گذشته و در راستای تحقق بخشیدن به موضوع وحدت جهان اسلام، در این رابطه نیز تسامح به خرج داده و از عکس العمل تند و تنش زا دوری کند، زیرا گوینده این سخن محقر، بیش از هر کس خود را تحقیر ساخته و به تنزل درجه و توان خود اشاره میکند.