به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، محمدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت عصر امروز با حضور در شانزدهمین سالانه نشست سالانه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور با اشاره به کودتای 28 مرداد گفت: در روز 28 مرداد سرنوشت مردم کشور به نفع دیگری رقم خورد آمریکا توانست دولت را از کانون قدرت برانند.
وی گفت: بخشی از مردم در کودتای 28 مرداد دچار گمراهی شدند آنها نمی دانستند چه دست هایی پشت این ماجرا پنهان است تصورشان این بودکه شرایط شان بهتر می شود غافل از اینکه استبداد از دریچه دیگری بر ملت حاکم می شود.
وزیر بهداشت با اشاره کارشکنی های گروهک تروریستی منافقین ادامه داد: عده ای که نام مجاهدین خلق را بر پیشانی داشتند و فکر می کردند به خاطر خدا فعالیت می کنند دیدیم که خلق به دست آنها دچار چه سرنوشتی شد و بدتر از منافقین شدند. می توان گفت امروز داعش و قبل از آن طالبان همگی در یک مسیر و خط قرار دارند و به دنبال معرفی یک چهره زشت از اسلام به دنیا هستند نسل جوان ما باید حواسش جمع باشد و هیچ گاه گول ظواهر را نخورد چرا که چهره ها نقابی است که پشت آن نقابی برای فریب عوام قرار گرفته است.
قاضی زاده هاشمی افزود: وقتی یک فتنه شروع می شود تشخیص حق و باطل از هم کار سختی است در اوایل انقلاب خیلی ها در این گرداب غرق شدند و با تشخیص اشتباه حق و باطل از یکدیگر زندگی شان را نابود کردند.
وی با بیان اینکه باید نسبت به مسائل عمیق نگاه کنیم و از سطحی نگری بپرهیزیم دانشجویان و به ویژه نسل جوان را به خواندن کتاب های تاریخی کشور تشویق کرد.
وزیر بهداشت ادامه داد: اکنون تعداد زیادی از دانشجویان در رشته بهداشت بدون توجه به اشتغال آنها پذیرفته شده است و می توان گفت برنامه مدونی در این راستا صورت نگرفته است.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: در اثر فشارهایی که وجود داشت دانشگاه های مختلفی تاسیس شد و به تربیت کردن دانشجویان در رشته های مختلف دندان پزشکی، مامایی و ... پرداخت. این گونه نیست که در نظام سلامت کاری نشده باشد.
وی ادامه داد: ممکن است در رشته مهندسی برخی فارغ التحصیل شوند که حتی یک ملاقه سیمان هم جابه جا نکرده باشند این هم جزو اشکالات نظام مهندسی است پزشکی نیز از این ماجرا مستثنی نیست. در طرح تحول سلامت و بهداشت در شهرهای مختلف امروز خانه بهداشت هایی برای مناطق محروم ساخته شده است. از دیگر اقدامات انجام شده وارد کردن واکسنی است که طی ده سال گذشته نمی توانستیم وارد ایران کنیم واکسنی که همه دنیا حتی اخیرا یمن و افغانستان نیز به راحتی آن را در دسترس داشتند.
وزیر بهداشت گفت: 20 درصد فارغ التحصیلان رشته پزشکی در کشور کار ندارند از نظر من مهمترین مشکل کشور همین مسئله است شاید گروه های غیرپزشکی نسبت به گروه های پزشکی شرایط بهتری داشته باشند.
قاضی زاده هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا کاهش میزان غنی سازی بر روند تولید رادیو داروها در کشور اثر می گذارد یا خیر گفت: مطمئن هستم تهیه رادیو داروها با مشکل مواجه نخواهد شد حتی می توان گفت با اطمینان بیشتری نسبت به قبل به روند تولید ادامه خواهد داد.
وی در خصوص ساخت بیمارستان های هسته ای در کشور اظهار داشت: امیدواریم طی یک یا دو هفته آتی به کمک شهردار تهران زمینی را برای ساخت یک بیمارستان هسته ای در تهران تهیه کنیم در امر تجهیز در تهران بیمارستان هسته ای ساخته خواهد شد که صرفا خدمات نوین پزشکی را برعهده خواهد داشت.
وزیر بهداشت افزود: در بوشهر نیز قرار است بیمارستانی احداث شود برای افرادی که در سایت های هسته ای کار می کنند که در صورت بروز هر گونه مشکلات برای آنها بتوانند معالجه شوند.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه در بحث کتب پزشکی اساتید و دانشجویان کار جدیدی نکرده ایم تصریح کرد: در بحث سنتی چندین دانشکده دایر شده که ما باید به آن افتخار کنیم چرا که این طب ملی مان را فراموش کرده ایم که این امر اشتباه بزرگی بوده است. به شدت معتقدیم که طب سنتی باید تقویت شود.
وی ادامه داد: رشته اخلاق پزشکی اخیرا به راه افتاده است که امری مطلوب بوده اما هنوز جایگاه این رشته مشخص نشده است این در حالی است که رشته طب و دین هم قرار است در قم راه اندازی شود.
وزیر بهداشت ادامه داد: نزدیک به ده میلیون و 200 هزار نفر حاشیه نشین داریم که به دلایل مختلفی فاقد امکانات پزشکی و بهداشتی بوده و از خدمات پزشکی محروم بودند که تا الان برای هشت میلیون نفر از این افراد خدمات پزشکی تدبیر کرده ایم.
قاضی زاده هاشمی پیرامون بحث پذیرش دانشجویان بین المللی از سوی برخی دانشگاه های کشور اظهار داشت: قبلی ها تصمیم گرفتند و مجلس آن را تصویب کرد که دانشگاه ها می توانند 20 درصد از ظرفیت شان را به پذیرش دانشجویان پولی اختصاص دهند اما بعدها این دانشگاه ها در کنار خودشان یک دانشگاه دیگری تاسیس کردند و اسم آن را گذاشتند دانشگاه بین المللی که هیچ از امکانات آن بین المللی نیست. اخیرا به 26 دانشکده خصوصی مجوز داده شده است بنده می گویم باید به یکسری از دانشگاه های خصوصی اجازه می دادیم تا دانشجویان ما به خارج از کشور نروند یک روزی با کم کاری هایی که صورت گرفت باعث شدیم دانشجویان ایرانی به خارج بروند و درس بخوانند برخی چهار سال و برخی دیگر 15 سال باید راه دانشگاه های خصوصی را باز کنیم.
وی افزود: در بحث هزینه بیماری های خاص که سنگین و گزاف است کارهای خوبی انجام دادیم معتقدیم بخشی از داروهایی که تجویز می شوند که مشابه ایرانی دارند را بیمه نباید پرداخت کند مردم نیز باید به داروهای داخلی ایمان بیاورند.
وزیر بهداشت ادامه داد: در مورد ام اس در ایران دارویی ساختیم که روسیه و برخی کشورهای عربی متقاضی این دارو هستند قیمت داروی داخلی ام اس را دولت 95 درصد حمایت می کند باید به سمتی بروید که بیماران بپذیرند داروی ساخت داخل داروی خوبی است اما به طور کلی در حمایت از بیماران صعب العلاج کاستی هایی وجود دارد می توان گفت هزینه های کمر شکنی به آنها وارد می شود که تاب و توان آن هزینه ها را ندارند.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه باید قبول کنیم که در حوزه رفاه اجتماعی بد عمل کردیم تصریح کرد: ان شاالله که دولت و مجلس راه های نرفته در جهت حمایت از بیماران بیماری های صعب العلاج را بروند.
وی با اشاره به سفر اخیر لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه به کشورمان و بحث انتقال خون های آلوده اظهار داشت: دقیقا چند روز پس از فرمایشات رهبری بنده در این باره صحبت کردم و گفتم دستگاه دیپلماسی کشور را با چالش مواجه نکنید من افتخار می کنم که همسایه بغل دستی ام در دولت ظریف است که رهبری صفاتی درباره وی به کار بردند که بنده به خاطر ندارم ایشان برای هیچ وزیر و یا رئیس جمهوری به کار برده باشند. رهبر انقلاب هیچ رودربایستی ندارند و البته موقعیت شان هم ایجاب می کند که این گونه باشد.
وزیر بهداشت ادامه داد: میزان خون های آلوده صادر شده به کشورمان بالغ بر 10 یا 7 درصد بود در حالی که این رقم در فرانسه به بیش از 90 درصد می رسید.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: ما سالی 16، 17 میلیارد پیرامون این مسئله خسارت می دهیم این پرونده باز است تمام مراحل قانونی اش را گذرانده اما به نظر می رسد که دست آنها در این مسئله پر است.
وی ادامه داد: سه سال پیش آملی لاریجانی رئیس دستگاه قضا در باره این مسئله صحبت کردند که البته با بنده هم عقیده بودند اکنون حاشیه هایی مربوط به این مسئله وجود دارد مبنی بر اینکه پس از این ماجرا هر کسی که ایدز و هپاتیت گرفته را به قضیه خون های آلوده ربط می دهند که البته این موضوع به یک منبع درآمد برای آنها تبدیل شده است.
قاضی زاده در پاسخ به سوال علی سلطانی وش، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تربیت مدرس در ادامه این نشست مبنی بر اینکه آیا خبرهای مربوط به واسطه گری شما برای دیدار و عیادت یکی از سران فتنه از رهبر انقلاب در زمان بستری شدن ایشان صحت دارد یا خیر؟ اظهار داشت: این گفته صحت ندارد آن زمان که رهبر انقلاب بستری بودند بنده بارها به خدمت ایشان رسیدم اما هیچ گاه از هیچ فردی در این دیدارها صحبتی نشد و این حرف کاملا غیرواقعی است.
وزیر بهداشت با اشاره به مسئله رشد جمعیت اظهار داشت: گاهی ما را به امبل بودن متهم می کنند اما باید گفت شیوع باروری امروز کاهش یافته است که آفت های مختلفی باعث کاهش آن شده است که یکی از عوامل آن بحث اقتصادی است و البته وارد شدن فرهنگ غربی به کشور از دیگر عوامل آن است.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه در بحث کنترل موالید پزشک و پزشکی پس از والدین نقش موثرتری دارند تصریح کرد: امروز نزدیک به 60 هزار نفر افزایش جمعیت داشتیم که البته اینها به دلیل فرمایشات مقام معظم رهبری است که البته مردم نیز به گفته ایشان اعتقاد دارند.
وزیر بهداشت در پایان با بیان اینکه مردم باید به این باور برسند که امنیت ملی شان در گرو نسل جوان است خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت در این زمینه بخش نامه هایش را تغییر داده است آنجاهایی که بارداری برای مادر خطرناک باشد در صورت تایید یک گروه سه نفره اقدامات پیشگیری صورت می گیرد.