کد خبر:۴۳۷۸۳۷
نخستین گردهمایی دانش آموختگان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان-۱

منابع طبیعی را فدای تولید نکنیم/ کشاورزان و دانشگاهیان هر دو کمر همت ببندند

معاون سازمان نظام مهندسی کشور گفت: سیاست‌های توسعه ما باید مبتنی بر نهادگرایی شود؛ توسعه فقط مختص بخش تولید نیست، این نگاه تک منظوره و نگاه زیبای ما به تولید باعث شده منابع طبیعی را فدای تولید کنیم.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، سید جواد قریشی امروز در نخستین گردهمایی دانش آموختگان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان که هم اکنون در تالار خلیج فارس این دانشگاه در حال برگزاری است، گفت: دنیا در یک چالش بزرگی قرار دارد که تمام بخش‌های اقتصادی از جمله حوزه کشاورزی به آن وارد شده‌اند.

 

وی با بیان اینکه هر کسب و کار همراه با چهار ممیزه‌ چالش است، عنوان کرد: اولین چالش پیش روی کسب و کار اقتصادی، سرعت علمیِ شدت دار در جریان توسعه است؛ اگر دیروز یک قرن طول می‌کشید که انباشت دانش دو برابر شود، امروز این میزان رشد در کمتر از پنج سال اتفاق می‌افتد.

 

قریشی از یکپارچه شدن جهان هم به عنوان دومین چالش بخش‌های اقتصادی نام برد و خاطرنشان کرد: امروزه مرزهای علمی جای مرزهای جغرافیایی را گرفته است که اگر رشد علمی نداشته باشیم از این قاعده جا می‌مانیم.

 

معاون سازمان نظام مهندسی کشور تاکید کرد: رقابت در بازار جهانی و پیچیده شدن معادلات تصمیم گیری از دیگر چالش‌های حوزه اقتصاد هستند، امروزه دیگر در تمام دنیا هر تولید کننده‌ای می‌تواند در حوزه عمل ما وارد شود؛ ضمن اینکه در تصمیم گیری‌ها با معادلات nمجهولی مواجه هستیم که جز با ابزار علم نمی‌توانیم آن‌ها را حل و رفع کنیم.

 

منابع طبیعی را فدای تولید نکنیم

 

وی پس از برشمردن چالش‌های حوزه کسب و کار در جهان امروز و معرفی «علم» به عنوان راه برون رفت از این چالش‌ها، متذکر شد: سیاست‌های توسعه ما باید مبتنی بر نهادگرایی شود توسعه فقط مختص بخش تولید نیست؛ این نگاه تک منظوره و نگاه زیبای ما به تولید باعث شده نگاه زیبای ما به طبیعت و منابع طبیعی کمرنگ شود و منابع طبیعی را بعضا فدای تولید کنیم.

 

دنیا از دانش بجای منابع طبیعی استفاده میکند

 

قریشی با بیان اینکه دنیا از دانش به جای منابع طبیعی استفاده می‌کند، تصریح کرد: دنیا مراحل امروز ما را پشت سر گذاشته است کشور آلمان 70 درصد توسعه خود را مدیون منابع انسانی است؛ در حالی که محصولات کشاورزی ما حاصل 70 درصد منابع طبیعی و 30 درصد نیروی انسانی است، ما برای همگامی با دنیا باید این نسبت را تغییر دهیم و رسالت دانشگاه و دانش آموختگان دقیقا همین مطلب است.

 

چشم امید کشاورزان به دانشگاه است/ کشاورزان و دانشگاهیان باید کمر همت ببندند

 

معاون سازمان نظام مهندسی کشور با تأکید بر اینکه امروزه رقابت جهانی رقابت علمی است، گفت: سازمان‌هایی می‌دانند و می‌توانند که چرخه مدیریت دانش را پایدار کنند، امروز چشم امید کشاورزان به دانشگاه است ما باید ضریب نفوذ خود در بین کشاورزان را افزایش دهیم در واقع مقصر عدم پیوند کشاورز و دانشگاه و استمرار کشاورزی سنتی هر دو طرف هستند و برای تعمیق این ارتباط باید هم کشاورز و هم دانشگاهیان کمر همت خود را ببندند.

 

قریشی در پایان با اشاره به سخنی از مقام معظم رهبری که فرمودند «از مهندسان جوان کشاورزی در کشور استفاده کنید»، متذکر شد: این سخن بزرگی است این هوشمندی در شناخت توسعه جهانی و چالش‌ها و نیازمندی‌های این بخش است در واقع رهبری بدرستی واقف هستند که باید کسی که دانش دارد تولید کند نه کسی که منابع در اخیتار دارد؛ البته این کاری سخت اما شدنی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار