به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محسن آقائی حکاک امروز در نشست خبری «نخستین کنگره بین المللی ام. اس» در مشهد با اشاره به اینکه طی چند سال اخیر به دلایل نامشخص بیماری ام. اس روندی رو رشد داشته، گفت: اقدامات بسیاری در جهت شناخت و درمان این بیماری صورت گرفته و برگزاری این کنگره نیز در همین راستا است؛ اما متاسفانه تا کنون علت و روش این بیماری مشخص نشده است.
وی با بیان اینکه حدود دو و نیم میلیون نفر در دنیا مبتلا به این بیماری هستند، افزود: ایران ۱۰ تا ۲۰ سال پیش جزو مناطق کم ریسک در ابتلا به بیماری ام. اس بود، که امروز با ابتلای از هر ۱۰۰ هزار نفر، ۵۰ نفر، جایگاهش تغییر کرده است.
مدیر مغز و اعصاب بیمارستان رضوی تصریح کرد: در استان تهران از هر ۱۰۰ هزار نفر ۵۵ نفر به ام. اس مبتلا هستند، این آمار در خراسان رضوی ۵۳ نفر و در اصفهان ۹۰ نفر میباشد.
حدود ۷۰ هزار نفر در ایران به بیماری ام. اس مبتلا هستند
حکاک با بیان این مطلب که به طور کلی در ایران حدود ۷۰ هزار نفر مبتلا به بیماری ام. اس هستند، خاطرنشان کرد: این بیماری کشنده نیست، به طوری که ۹۰ درصد این افراد تا ۱۰ سال پس از ابتلا به این بیماری و حدود ۷۰ درصد این افراد تا ۱۵ سال پس از ابتلا به این بیماری بدون ناتوانی زندگی میکنند.
وی با یادآوری این موضوع که بیشترین علائم مبتلایان به ام. اس در ایران علائم حسی و بینایی میباشد، بیان داشت: دو بینی، ضعف حرکتی، اختلال در راه رفتن، سر گیجه، بی اختیاری در ادرار، مور مور شدن دست و غیره از دیگر علائم شایع این بیماری است.
مدیر مغز و اعصاب بیمارستان رضوی تاکید کرد: البته وجود این علائم در افراد به این معنا نیست که هر فردی که دارای این علائم است دچار بیماری ام. اس شده باشد، بنابراین افرادی که برای نخستین بار و به صورت غیر طبیعی این علائم را در خود مشاهده کردند باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند.
ام. اس یک بیماری مادرزادی نیست/احتمال ابتلا به بیماری ام. اس در بانوان بیش از مردان است
حکاک ضمن تاکید بر اینکه ام. اس یک بیماری مادرزادی نیست، گفت: این گونه نیست که فردی با ام. اس متولد شود؛ اما به طور کلی ام. اس یک بیماری هزار چهره است که با هر علامتی میتواند خود را نشان دهد.
وی کمبود ویتامین دی، مصرف مواد غذایی فست فودی، چربیهای اشباع نشده، مصرف سیگار و زندگی ماشینی را از جمله عوامل افزایش شیوع این بیماری دانست و گفت: در دنیا بانوان دو برابر مردان و در ایران بانوان سه برابر مردان به این بیماری مبتلا میشوند.
مدیر مغز و اعصاب بیمارستان رضوی ادامه داد: به طور کلی این بیماری در افراد تحصیلکرده و مرفه بیش از سایر افراد مشاهده میشود؛ همچنین هر چه از مناطق استوایی زمین به سمت قطب حرکت میکنیم به دلیل کاهش تعداد روزهای آفتابی در این مناطق تعداد مبتلایان به ام. اس را بیشتر مشاهده میکنیم.
حکاک ام. آر. آی را یکی از روشهای تشخیصی بیماری ام. اس دانست و تصریح کرد: ایران چه از لحاظ تشخیص و چه از لحاظ درمان هیچ کمبودی نسبت به دیگر کشورهای پیشرفته جهان ندارد.
وی در پایان تاکید کرد: با توجه به اینکه ام. اس یک بیماری خاص محسوب میشود؛ بنابراین تحت پوشش تمامی بیمهها میباشد و بیماران تمامی داروهای خود را به صورت رایگان تهیه میکنند، البته آن دسته از بیماران که از داروی خارجی استفاده میکنند باید مابه التفاوتی را بپردازند.