یکی ازدانشجویان بورسیه در گفتگو باخبرنگار دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»؛ درباره پرونده دانشجویان بورسیه گفت: صدیقی به عنوان محور و طراح اصلی ماجرا بر علیه بورسیهها در طول این ۲ سال اخیر به خوبی دریافته است که چگونه حقیقت را کتمان کند تا به نوعی حساسیتهای جامعه و دستگاههای نظارتی برانگیخته نشود.
وی در پاسخ به اینکه آیا پس از بیانات صریح مقام معظم رهبری درباره دانشجویان بورسیه، تغییری در وضعیت شما پیش آمده است؛ گفت:واقع مطلب این است که بیانات مقام معظم رهبری در اوج خفقان رسانهای و ایجاد یک بیدادگاه و زندان بزرگ برای دانشجویان بورسیه، باعث گردید تا امیدها در دل بیش از ۳۷۰۰ بورسیه و خانوادههای آنان که متحمل بدترین و ظالمانهترین تصمیمات شده بودند، زنده شود. اما در عمل وزارت علوم پس از گذشت بیش از دو ماه همچنان به شکل عینی تغییری در وضعیت بورسیهها به وجود نیاورده است.
این دانشجوی بورسیه در ادامه تاکید کرد:آقای صدیقی به عنوان محور و طراح اصلی ماجرا بر علیه بورسیهها در طول این ۲ سال اخیر به خوبی دریافته است که چگونه حقیقت را کتمان کند تا به نوعی حساسیتهای جامعه و دستگاههای نظارتی برانگیخته نشود. بله ایشان درست میگویند که فقط ۳۶ نفر از تحصیل بازماندهاند. اما اشاره نمیکند که بقیه دانشجویان بورسیه با چه وضعیتی باید ادامه تحصیل دهند. در واقع عمده این دانشجویان لغو بورس شدهاند و نه تنها وزارت علوم به تعهد خود مبنی بر پرداخت حقوق با دانشجویان استنکاف کرده بلکه اکنون هزینههای چند ده میلیونی نیز باید به دانشگاهها بپردازند. در واقع موضوع اصلی در اینجا لغو بورس است که فرد با توجه به تعهد وزارت علوم از شغل قبلی خود استعفا داده و در مسیر تبدیل به هیات علمی شدن قرار گرفته. حالا آمدهاند میگویند که؛ بورس شما لغو است، هزینه تحصیل را هم بپردازید در حالی که فرذد دانشجو حتی امکان بازگشت به شغل قبلی خود را ندارد و با افزایش سن امکان استخدام در جاهای دیگر را نیز از دست داده است.
وی با اشاره به اینکه گفته میشود فقط ۱۷۰ نفر از دانشجویان بورسیه با این مسئله مواجه شدند،افزود: این حرف نیز از دروغهای وزارت علوم برای تطهیر خود و اثبات اجرای فرامین مقام معظم رهبری است. این ۱۷۰ نفر که در وزات علوم بر آنها تاکید میشود، در واقع ۱۷۰ نفری هستند که همچنان بلاتکلیف هستند. یعنی در گذشته حکم لغو بورس آنها صادر شده است ولی در تحولات جدید و کمیته ۵ گانه درباره آنان تصمیمی اتخاذ نشده است. لذا اجازه بدهید با آمار دقیقتر بگویم چه اتفاقی در مورد بورسیهها در حال وقوع است.
این دانشجوی بورسیه درادامه بیان داشت: ۱۷۰نفر بلاتکلیف هستند در حالی که تعداد زیادی از این افراد دارای حکم بورس و رابطه استخدامی با وزارت علوم هستند و دانشگاههای محل خدمت آینده آنها مشخص شده است و اساسا وزارت علوم نمیتواند آنها را لغو بورس نماید. اما متاسفانه به مدد سکوت دستگاه قضایی این اتفاق نادر تاریخی در حال رخ دادن است. بسیاری از این افراد از خانواده معظم شاهد و ایثارگر هستند.حدود ۴۰۰ دانشجوی بورس که عمدتا آنها نیز دارای حکم بورس بودهاند در لحظات اخر پایان تحصیل و تبدیل به هیات علمی، یعنی در خوان آخری که وزارت علوم طراحی کرده، گرفتار شدهاند. بر خلاف تمام اصول حقوقی و انصاف به آنان گفته میشود که به خدمت شما نیازی نیست و لذا هزینه تحصیل خود در طول ۴ سال و مقرریهای دریافتی را به وزارت علوم برگردانید و سپس پی کارتان بروید.
وی تاکید کرد:حدود ۷۵۰ دانشجوی بورسیه هم اکنون لغو بورس هستند که با توجه به دستور وزارت علوم با زیاده خواهی دانشگاههای محل تحصیل برای پرداخت مبالغی گاها تا دو برابر میزان قانونی مواجه شدهاند.حدود ۱۲۰۰ دانشجوی بورسیه در ظاهر ادامه تحصیل انان مشکلی ندارد اما مساله اینست که آنها اساسا جایابی نشدهاند. یعنی اینکه تحصیل خود را شروع کردهاند اما محل خدمت آینده آنها هنوز مشخص نشده است. علت این مسئله هم این است که اولا وزارت علوم بر خلاف قوانین نامهای جهت معرفی فرد بورسیه به دانشگاهها نمیفرستند تا فرد بر اساس آن نامه پیگیر جذب خود شود. ثانیا؛ به شکل شفاهی و درگوشی به تمام دانشگاهها دستور داده شده است تا دانشجویان بورسیه را جذب نکنند. جالب آست که آقای دکتر فرهادی اعلام کردهاند تمام تلاش خود را برای جذب این افراد انجام میدهند. نهایتا این افراد نیز به سرنوشت لغو بورس حدود ۱۲۰۰ نفر قبلی دچار میشوند.
دانشجوی بورسیه بااشاره به وضعیت دانشجویان بورس خارج،اضافه کرد:از همه بدتر وضعیت دانشجویان بورسیه خارج از کشور است که بسیاری از آنان با قطع مقرریهای طولانی مدت، نامههای لغو بورس و عدم نیاز مواجه هستند و در حالی که در کشور بیگانه باید به عنوان سفیران علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی به فعالیت بپردازند، بسیاری از آنان برای تامین معاش روز مره خود رو به شغلهای دون پایه آوردهاند. بسیاری از دانشجویان بورسیه خارج با توجه به تهدید صورت گرفته از سوی وزارت علوم که هنگام بازگشت به کشور شما را هیات علمی نخواهیم کرد، جذب دانشگاههای خارجی شدهاند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: جمع بندی نهایی این است که تغییری در وضعیت دانشجویان بروسیه رخ نداده است. وزارت علوم تلاش میکند با تاکید بر امارهای حداقلی نظیر ۳۶ نفر یا ۱۷۰ نفر عمق ظلم خود را در مورد بورسیهها مخفی نگه دارد. در واقع مسیر بورسیه تا هیات علمی دارای گامهای مختلفی است که در این مسیر و در هر گام وزارت علوم موانع خود را ایجاد کرده است تا نهایتا هیچ کدام از بورسیهها نتوانند هیات علمی شوند. هم اکنون هم تبلیغات گسترده وزارت علوم و ارائه تسهیلات از سوی آنان برای حل موضوع ناظر به این است که؛ مشکل دانشجوی بورسیه را در یک مرحله حل میکنند در حالی که میدانند در مرحله بعد دوباره میتوانند فرد را گرفتار کنند. سیاست وزارت علوم اینست که فعلا با این ژست که بورسیهها را حل کردهایم حرکت کنند تا نهایتا با تغییر مجلس و سکوت قوه قضائیه همه بورسیهها را نه تنها از بورس، تحصیل که از زندگی محروم کنند. این مساله نیز جز با اراده دکتر فرهادی برای اعمال مدیریت در زیر مجموعه خود و تغییر اشخاصی چون دکتر صدیقی که مسبب همه جنایات علیه بورسیهها بوده است و ورود قوه قضائیه برای احقاق حقوق دانشجویان و کیفر ظالمان، حل نخواهد شد.
سیاست وزارت علوم اینست که فعلا با این ژست که بورسیهها را حل کردهایم حرکت کنند تا نهایتا با تغییر مجلس و سکوت قوه قضائیه همه بورسیهها را نه تنها از بورس، تحصیل که از زندگی محروم کنند.
این مساله جز با اراده دکتر فرهادی برای اعمال مدیریت در زیر مجموعه خود و تغییر اشخاصی چون دکتر صدیقی که مسبب همه جنایات علیه بورسیهها بوده است و ورود قوه قضائیه برای احقاق حقوق دانشجویان و کیفر ظالمان، حل نخواهد شد.