به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سعید هاشمزاده امروز در نشست خبری «نخستین کنگره بین المللی روانشناسی سرطان» در بیمارستان رضوی این شهر گفت: سرطان یعنی رشد بدون کنترل سلولهای بدن. هنگامی که نظارت درون سلولی از بین میرود، سرطان بروز میکند و تودهای که بر اثر این عدم نظارت سلولی در اعضای بدن ایجاد میشود، میتواند در قسمتهای مختلف بدن ایجاد و تغییراتی را ایجاد کند.
وی با اشاره به این مطلب که در سال 2012 حدود 14 نوع سرطان در آمریکا شناسی شد، افزود: در همین سال هزینه درمان هر فرد سرطانی در آمریکا حدود 125 میلیون دلار بوده که پیش بینی شده است این رقم در سال 2020 به 156 میلیون دلار برسد.
مدیر عامل بیمارستان رضوی در ادامه تاکید کرد: طبق آمارهای به دست آمده، قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی مخرب در ایجاد 60 درصد موارد سرطان میتواند موثر باشد.
هاشمزاده با اشاره به اینکه سرطانهای وابسته به آلودگی محیط زیست و شرایط شغلی در حال افزایش است، خاطرنشان کرد: توجه به سلامت و پاکیزگی محیط زیست نقش موثری در پیشگیری از سرطان دارد.
وی بر تاثیر رژیم غذایی بر ابتلا به سرطان تاکید و بیان کرد: رژیم غذایی دست کم در 35 درصد از کل موارد سرطان دخالت داشته و پرهیز از مصرف غذاهای کنسرو شده و یا غذاهایی که با مواد افزودنی برای مدت طولانی نگهداری میشوند نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد.
مدیر عامل بیمارستان رضوی افزود: همچنین رژیمهای پر چرب با ریسک بالاتری از انواع سرطانها همراه است. مصرف خوراکیهای حاوی آنتی اکسیدان مانند میوههای تازه نقش موثری در پیشگیری از سرطان خواهند داشت.
هاشمزاده با بیان این موضوع که نحوه فرآوری محصولات غذایی و حتی نوع طبخ در کنترل فاکتورهای سرطانزا موثر خواهد بود، گفت: به طور کلی برشته کردن، سرخ کردن و نمک بالا ارتباط نزدیکی با شیوع سرطان معده دارد.
وی سرطان پوست، معده، روده بزرگ، پرستات و پستان را از جمله سرطانهای شایع در ایران برشمرد و تصریح کرد: سبک زندگی سالم نه تنها در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش مهمی بازی میکند، بلکه در درمان قطعی بیماران مبتلا به سرطان و افزایش طول عمر آنها بسیار مهم است.
مدیر عامل بیمارستان رضوی با تاکید بر اینکه با ورزش کردن میتوان احتمال بروز سرطان را به شدت کاهش داد و در صورت ابتلا، شانس عود مجدد را کاست، بیان داشت: همچنین ورزش طول عمر بیماران مبتلا به سرطان را افزایش میدهد.
هاشمزاده تاکید کرد: در هر صورت باید بدانید امروزه کم تحرکی و بیتحرکی یکی از مشکلات اساسی جوامع بشری است که معضلات متعددی از جمله چاقی و افزایش وزن را به ارمغان میآورد. این افزایش وزن پیامدهای جبران ناپذیری دارد که از آن جمله میتوان به شیوع بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، چربی خون، بیماریهای استخوانی و مفصلی و سرطان اشاره کرد.
وی در پایان گفت: تحقیقات نشان داده است که ورزش متوسط تا شدید روزانه به مدت 30 تا 60 دقیقه به شدت ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.