به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسام الدین علامه، دبیر هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور در نشست خبری که به همین منظور امروز در موزه ظروف سلطنتی مجتمع سعدآباد برگزار شد علت تاخیر برگزاری هفتمین دوره این جشنواره را ارزیابی و بررسی نقاط ضعف و کاستیهای دو دوره قبل این جشنواره دانست و گفت: نتیجه این بررسیها اصلاح حذف برخی رشتههای این جشنواره و انتقال رشتههای مذهبی به جای آنها شد همچنین جدا شدن جشنواره نشریات و رسانه از این جشنواره و اضافه شدن رشته موسیقی در کنار دیگر رشتهها از جمله اتفاقات جدید این دوره است.
وی با تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اینکه در فضای دانشگاه کنسرت نباید برگزار شود خاطرنشان کرد: ما نیز به همین اصل پایبند هستیم چرا که معتقدیم محیط دانشگاهی ایران شأن خاص خودش را دارد و قرار است که در این جشنواره گروههای کاملا دانشجویی با ابزار و آلات موسیقی کاملا شرعی که آئینهای سنتی ایران و ترانههای غنی که برخاسته از شعر و فرهنگ ایرانی است را کار کنند که در کنار آن موضوعات اجتماعی مورد تاکید قرار خواهد گرفت و ترانهها توسط شاعران معاصر تهیه و در دسترس این گروههای دانشجویی قرار خواهد گرفت.
دبیر کل فرهنگی وزارت بهداشت مشکل دیگر این جشنواره را بحث زمان آن عنوان کرد و افزود: تا پیش از این، این جشنواره در تابستان برگزار میشد اما حالا قرار است جشنواره نمایشی، موسیقی و مجازی شش تا هشت دی ماه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برخی سالنهای دانشگاهی و با حضور داوران و دانشجویان برگزار شود همچنین جشنواره هنرهای تجسمی و ادبی ۲۴ تا ۲۶ بهمن در شیراز برگزار میشود و در اختتامیه آن از آثار برگزیده مرحله اول تقدیر به عمل خواهد آمد.
علامه ضمن تاکید بر اینکه در جشنواره هفتم تلاش شده است تا از فضای رقابت فردی به سمت رقابت گروهی حرکت شود عنوان کرد: لازمه تغییر این فضا شکل گیری کانونهای دانشجویی با عنوان فصل نو فصل همدلی است که برای ورودیهای جدید معرفی میشوند تا طی آن عضوگیری در کانونها شکل گیرد.
دبیر هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور همچنین از برگزاری جشنواره کانونهای برتر در پایان سال تحصیلی خبر داد و گفت: با همکاری آقای سیاح در وزارت ارشاد اسلامی تلاش شده است تا بستههای مجازی تدوین و در اختیار علاقه مندان حوزه فرهنگ و هنر و دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی قرار بگیرد تا طی آن بتوانیم استعدادهای برتر آنها را در سطوح مختلف جشنواره شناسایی کنیم.
وی سامانه www. festivalf. behdafht. gov. ir برای ثبت اثر دانشجویان در هفتمین جشنواره فرهنگی این دوره معرفی کرد و یادآور شد: از ۱۶ مهر تا پایان آبان ماه سال جاری دانشجویان میتوانند آثار خود را در این سامانه ثبت کنند ضمن اینکه به غیر از رشتههای پانتومیم، موسیقی و مجازی در حوزههای دیگر نیز داوری دانشگاهی خواهیم داشت.
علامه موضوعات هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور را در دو موضوع فرهنگی ایرانی اسلامی و فرهنگ سلامت معرفی و عنوان کرد: قرار است این دو موضوع برای همیشه ثابت بماند و محورهای آن هر ساله تغییر کند.
وی موضوع فرهنگ ایرانی اسلامی را با دو محور اسلام ناب محمدی که شامل سه زیر شاخه اخلاق آزاداندیشی و وحدت میشود عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری طی سالیان گذشته تاکید بسیاری به بحث کرسیهای آزاداندیشی داشتهاند اما این موضوع آن طور که باید عملی نشده است چرا که بسیاری از ما مسئولان به آزاداندیشی اعتقاد نداریم در این زمینه باید هم آزادی بیان وجود داشته باشد و هم آزادی پس از بیان شاخه بعدی این موضوع نیز بحث وحدت است که در آن تلاش شده است از همه اقوام و اقلیتهای مذهبی و آثار هنری و فرهنگی آنها استفاده شود.
دبیر هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور شاخه هویت ایرانی را نیز از اثرگذارترین موضوعات مورد بررسی این جشنواره دانست و ضمن تاکید بر اینکه همه دانشجویانی که از اقوام مختلف ایرانی هستند میتوانند آثار خود را به این جشنواره برسانند گفت: همه این آثار زینت بخش ایران خواهند بود.
علامه در این خصوص ادامه داد: پس از این محورها به موضوع فرهنگ سلامت میرسیم که در وزارت بهداشت سعی شده است دانشجویانی که با توجه به رشتههای پزشکی خود در دانشگاه با حوزه سلامت آشنا هستند با شرکت در این جشنواره آثار خود را در زمینه فرهنگ سازی سلامت به وجود بیاورند و قطعا این آثار از تاثیرگذارترین عوامل فرهنگ سازی در حوزه سلامت و روان جامعه خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه انجمنهای علمی دانشجویی در سال تحصیلی جدید گسترش پیدا خواهد کرد گفت: ما با شعار هر دانشگاه یک انجمن علمی کار خود را آغاز کردهایم تا مواد خام حوزه سلامت توسط این انجمنهای علمی تولید و در کانونهای فرهنگی هنری تبدیل به محصولات فرهنگی شوند تا از طریق رسانهها و این گونه جشنوارهها به سمع و نظر مردم برسد.
دبیر هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور چالش جمعیت را در کشور از جمله ضروریترین چالشهایی دانست که باید بخش دانشگاهی کشور روی آن بررسی انجام دهد و اینکه رهبری با استدلالهای درستی جامعه را با این چالش جدی پیش رو آشنا و آگاه ساخته استو سیاست گذاری مسئولانی چون ما باید ترویج ازدواج آسان و سالم به خصوص در دوران دانشجویی باشد چرا که یکی از عوامل ایجاد این چالش خطرناک ازدواج دیرهنگام جوانان است.
علامه در خصوص دومین محور این جشنواره گفت: سلامت اجتماعی در این جشنواره شامل سه شاخه نشاط، اعتماد و مدارا میشود و نمونه بارز کار فرهنگی را در حوزه نشاط جامعه برنامه خندوانه دانست که تاکنون توانسته است اثرگذاری بسیار خوبی را در این زمینه داشته باشد و ما نیز در تلاشیم نشاط حلال گروهی و جمعی را در کنار نشاط انقلابی در محیط دانشگاه به وجود بیاوریم همچنین در شاخه اعتماد نیز سعی شده است به گلایه دانشجویان مبنی بر اینکه همچون زمان دفاع مقدس به ما اعتماد نمیشود پاسخ داده شود.
وی در پایان سخنانش اهداف هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویان علوم پزشکی دانشگاههای کشور را تقویت فضای فرهنگی و هنری در دانشگاههای علوم پزشکی، توسعه و تقویت مشارکت دانشجویان در فعالیتهای فرهنگی و هنری، ایجاد بستری برای بروز و ظهور استعدادهای هنری دانشجویان، شناسایی، معرفی و تجلیل از دانشجویان خلاق و توانمند در زمینههای فرهنگی و ترویج فرهنگ سلامت با بهرهمندی از ابزار هنری دانست.
دبیر هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور در پایان این نشست دبیران افتخاری بخشهای مختلف این جشنواره را نیز معرفی کرد که به ترتیب بخش هنرهای نمایشی به دبیری داریوش ارجمند و رحمت الله امیری، بخش ادبی با دبیری محمدعلی بهمنی و افشین یداللهی، بخش موسیقی با دبیری سالار عقیلی، بخش هنرهای تجسمی با دبیری گودرزی دیبار و در بخش مجازی با دبیری امیر سیاح هستند.