به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از کردستان، نجم الدّین جبّاری، دبیر علمی اولین همایش ملی «کُرد و فرهنگ و ادب ایرانی اسلامی» در مراسم افتتاحیه این همایش که امروز صبح با حضور اساتید و دانشجویان ایران و عراق و ترکیه در دانشگاه کردستان برگزار شد اظهار داشت: مقدمات برگزاری این همایش از زمستان 93 با همفکری اساتید دانشگاه کردستان آغاز شده بود.
وی گفت: در نتیجه فراخوانی 138 چکیده مقاله به دبیرخانه اولین همایش ملی «کُرد و فرهنگ و ادب ایرانی اسلامی» ارسال شد که هیئت داوران پس از بررسی های لازم, 71 مقاله را پذیرفتند.
جباری افزود: از 71 مقاله پذیرفته شده حدود 21 مقاله در قالب سخنرانی طی امروز و فردا ارائه می شود.
دبیر علمی این همایش تصریح کرد: در این همایش تلاش بر آن است که گونههای تعامل فرهنگ و ادب کُردی با فرهنگ و ادب ایرانی و اسلامی به مباحثه علمی گذاشته شود.
جباری تاکید کرد: نخستین همایش ملی «کُرد و فرهنگ ایرانی-اسلامی» در راستای آشنایی صدها ساله فرهنگ و ادبیات کُردی با فرهنگ و ادبیات ایرانی- اسلامی و در آمیختگی این دو فرهنگ و با هدف بازنشانی فرهنگ کُردی در هویت ایرانی- اسلامی برگزار میشود.
دکتر اخلاقیان رییس دانشگاه کردستان نیز اظهار كرد: قوم كرد همانند ساير ايرانيان به دليل امتيازات اعتدال و برابري، دين اسلام را پذيرفتهاند و خودداري از افراط و تفريط عامل ماندگاري آن در اين منطقه شده است.
رئيس دانشگاه كردستان با اشاره به ظهور داعش و تفكرات افراطي در كشورهاي ديگر، گفت: اين تفكرات و افراط و تفريط در منطقه كردستان جايگاهي ندارد و از اقبال مردمي برخوردار نيست.
اخلاقيان تصريح كرد: كردهاي ايران در منطقه كردستان با پيروان ساير اديان و مذاهب اسلامي زندگي مسالمتآميزي دارند و اين نشان از اعتدالي است كه براساس دين اسلام، در اين منطقه مورد توجه قرار ميگيرد.
وي گفت: كردها اصيلترين قوم ايران و از پايهگذاران تمدن آريايي هستند و اكنون هم براساس اعتقادات مشتركي كه با ساير ايرانيان دارند، مرز مشخصي بين آنها مشاهده نميشود و همه زير چتر حكومت اسلامي زندگي ميكنند.
رئيس دانشگاه كردستان خاطرنشان كرد: در كشورهاي ديگر كردها كه با حكومتها زاويه داشتهاند به دليل تبعيضهايي است كه حكومتهاي آنها بر قوم كرد در آن مناطق روا داشتهاند.
اخلاقيان يادآور شد: در دوره رضاخان و پهلوي اول و دوم بر كردهاي ايران هم فشارهايي وارد ميآمد اما كردها به دليل قرابت با ساير اقوام، هيچ وقت خود را از ساير اقوام جدا ندانستهاند.
وي همچنين افزود: كردها قومي مطالبهگر و خواهان ايفاي نقش در مديريت كشور و آشكارشدن هويت خود هستند و برخلاف برخيها كه ادعا ميكنند، ايران به كردها ارزش نميدهد، به نظر بنده يك سليقه شخصي است چرا كه جايگاه كردها از ديدگاه حكومت اسلامي را ميتوان در سخنراني رهبر معظم انقلاب اسلامي در سفر سال 88 به استان كردستان و در جمع مردم سنندج مشاهده كرد كه در هيچ جايي اينگونه بيان نكردهاند.