کد خبر:۴۴۹۵۶۰
عبدالملکی در دانشگاه آزاد مشهد:

تحریم، پوشش دولت برای ارتباط با آمریکا بود

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) گفت: مسئله اصلی دولت ارتباط با آمریکا بود و بهانه اقتصاد و تحریم تنها یک پوشش برای این امر بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الله عبدالملکی در جمع دانشجویان بسیحی در نشست «اقتصاد بعد از برجام» در دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد مشهد، از دست دادن دانشمندان خبره هسته‌ای را یکی از نتایج اجرای برجام دانست و تصریح کرد: بر اساس بندهای برجام مکان غنی سازی به مدت ۱۵ سال باید تنها در نطنز باشد؛ همچنین کاهش ذخایر مواد نیز به ۳۰۰ کیلوگرم و شفافیت موجودی سانترفیوژها از دیگر موارد گنجانده شده در برجام است.

 

وی افزود: برخی عنوان می‌کنند پس از ۱۵ سال بار دیگر فعالیت غنی سازی خود را آغاز خواهیم کرد که در جواب آنان باید گفت آیا بعد از ۱۵ سال دانشمندی برای ما خواهد ماند که بخواهد دانشی را تولید کند؟!.

 

تحریم یک پوشش جهت ارتباط با آمریکا بود

 

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) با بیان این‌که بر اساس این سند حقوق هسته‌ای ایران تضمین نشده است، گفت: متاسفانه بسیاری در داخل کشور تحریم‌ها را بزرگنمایی کردند این در حالی است که تحریم‌ها در بدبینانه‌ترین حالت تنها ۲۰ درصد بر اقتصاد ما اثر گذاشته است.

 

عبدالملکی بیان داشت: مسئله اصلی دولت ارتباط با آمریکا بود و بهانه اقتصاد و تحریم تنها یک پوشش برای این امر بود، البته ما معتقد به خائن بودن این افراد نیستیم؛ بلکه برداشت ما این است که رفتار و گفتار آنان ناشی از تفکر نادرستشان است.

 

وی در ادامه با اشاره به این‌که تحریم‌های آمریکا، شورای امنیت و اتحادیه اروپا سه دسته تحریمی هستند که در طول این سال‌ها علیه ایران اعمال شده‌اند، خاطرنشان کرد: به لحاظ وزنه‌ای، آمریکا با دارا بودن حدود ۶۰ درصد از کل تحریم‌های ایران، بیشترین تحریم را علیه ایران اعمال کرده که باید با اجرایی شدن برجام بخشی از این تحریم‌ها لغو و بخشی دیگر تعلیق شود همچنین بر اساس گفته‌های مذاکره کنندگان باید پس از اجرای برجام تحریم‌های شورای امنیت لغو و بخشی از تحریم‌های اتحادیه اروپا لغو و بخشی تعلیق شود.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: البته اجرایی شدن این امر منوط به تایید عملکرد ایران توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی است به این معنا که ما به صورت مرتب به آژانس گزارش می‌دهیم که چه می‌کنیم و در نهایت آژانس، صحت اطلاعات و عملکرد ما را باید تایید کند.

 

عبدالملکی تاکید کرد: همه این موارد در صورتی است که چنانچه یکی از کشورهای ۱+۵ به عملکرد ایران اعتراض داشت و ادعا کرد که ایران به تعهداتش عمل نمی‌کند شکایتش را به شورای امنیت می‌برد و چنانچه طی آن مدت شورای امنیت قطعنامه‌ جدیدی صادر نکرد، تحریم جدیدی صادر نکرد، تحریم‌ها با همین ادعا برخواهند گشت.

 

وی گفت: برخی می‌گویند آژانس در اقدامات کمّی نمی‌تواند خدشه وارد کند؛ این در حالی است که آژانس می‌تواند این کار را انجام دهد و به همان دلیلی که تا کنون بازی درآورده است باز هم می‌تواند بازی درآورد.

 

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) در رابطه با زمان اجرای تعهدات و لغو و تعلیق تحریم‌ها، افزود: بر اساس این متن ایران باید ۹۳ درصد از تعهداتش را طی سه ماه اول اجرایی شدن برجام انجام دهد و سه درصد دیگر را طی سه ماه تا یک سال اول اجرایی شدن برجام و مابقی باید پس از هشت سال عملیاتی کند و آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت نیز زمانی به تعهداتشان عمل می‌کنند که آژانس راستی آزمایی کرده و عملکرد ایران را تایید کند.

 

عبدالملکی گفت: متاسفانه برخی معتقدند همین که به ما اجازه داده می‌شود مواد غنی شده خود را در بازارهای بین‌المللی بفروشیم نکته مثبتی است؛ این در حالی است که ما به این غنی سازی احتیاج داریم و برای آن شهید داده‌ایم.

 

گام به گام نبودن تعهدات دو طرفه یکی از نقاط ضعف برجام است

 

وی یک از نقاط ضعف برجام را گام به گام نبودن اجرای تعهدات دو طرف دانست و تصریح کرد: بر اساس این متن ایران باید به تعهداتش عمل کند و عمل کردن غرب به تعهداتش نیز منوط به تایید آژانس است، در این جا این پوسش مطرح می‌شود که چنانچه ما به تعهدات خود عمل کردیم چه تضمینی وجود دارد که غرب به تعهداتش عمل کند؟!.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: یکی از اعضای تیم مذاکره کننده گفته بود تضمین عملکرد آمریکا خود ما خواهیم بود؛ به این ترتیب که چنانچه آنان به تعهداتشان عمل نکنند شاید رسیدن به جایگاه فعلی حدود سه سال به طول بی انجامد.

 

آمریکا از عمق راهبردی انقلاب اسلامی در هراس است نه بمب اتمی

 

عبدالملکی، این سخن عضو تیم مذاکره کننده را سخنی نسنجیده خواند و گفت: آمریکا نگران ساخت بمب هسته‌ای توسط ایران نیست؛ چرا که آمریکا خود می‌داند ایران بمب هسته‌ای نخواهد ساخت. آنان از این در هراسند که انقلاب اسلامی طی سال‌های آینده جایگزین تمدن غرب شود. حتی بسیاری از کارشناسان امریکا عنوان کرده‌اند که طی ۳۰ تا ۴۰ سال اینده این اتفاق رخ خواهد داد.

 

وی افزود: آمریکا به دنبال مکیدن جان انقلاب اسلامی است و چنانچه از طریق هسته‌ای نتواند از طُرق دیگر وارد عمل خواهد شد.

 

 مضرات لغو تحریم‌ها در شرایط فعلی

 

این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود رفع تحریم در شرایط فعلی را به سخن امام خمینی(ره) در باره جنگ که «جنگ برای ما نعمت بود»، تشبیه و خاطرنشان کرد: شاید با گفتن این سخن بسیاری به ما لقب کاسب تحریم بدهند؛ اما در حقیقت باید گفت تحریم در شرایط فعلی برای کشور مزایای بسیاری دارد؛ زیرا همین تحریم ما را وادار به پیشرفت کرد؛ اما چنانچه در اقتصاد نابه سامان فعلی تحریم‌ها برداشته شوند(، چیزی جز وابستگی بیش از پیش به فروش نفت، افزایش واردات خارجی به کشور، افزایش قیمت زمین و مسکن، حضور بیشتر شرکت‌های نفتی غربی و کاهش تولید ملی نخواهد شد.

 

عبدالملکی وابستگی بیشتر و شکننده‌تر شدن اقتصاد کشور را از جمله نتایج رفع تحریم در شرایط فعلی دانست و یادآور شد: در شرایط فعلی تحریم به ما نَشتی‌های اقتصاد را نشان می‌دهد و به ما کمک می‌کند به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم؛ اما رفع آن در شرایط فعلی پایه تولید ملی را ضعیف و آن را از دورن فرو خواهد پاشاند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
اقتصاد به گل نشسته
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۶
مردم خواستار رفع تحريم بودن چون گراني كمر آنها را خم كرده بود و با قوت گرفتن تحريم بيشترين خواسته مردم كاهش قيمت و افزايش كيفيت در همه موضوعات اقتصادي است : ارز - مسكن - خودرو - صنعت و اصلي ترين خوراك است كه در اين چند سال خيلي ها يك شبه ميليونر شدند و اقتصاد را با كاهش قدرت خريد براي قشر ضعيف تقويت كردند و به عاقبت آن نيانديشيدند و حبابي بود كه بزرگ شد و حالا تركيد و كشتي اقتصاد به گل نشسته و مردم خودشان را از دولت سوا كردند چون دولت اينگونه با مردم رفتار ميكرد و مردم همچنان بر كاهش قيمت و افزايش كيفيت اصرار دارند .
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۵
درست است !تحریم ها خیلی فواید دارد یکی اینکه ما نفتمان را در حوزه های مشترک کمتر استخراج و به فروش می رسانیم و در عوض همسایگان پولش را به جیب می زنند. دیگر اینکه بسیاری از صنایع دستی ما همانند فرش خارج نمی شود و بازارش را به رقبا می دهیم. دیگر اینکه برای دور زدن تحریم ها مجبوریم دست به دامن بابک و ... بشویم و به هر حال هیچ کس مفت و مجانی کار نمی کند و حق و حقوقشان را بر می دارند. این فکر اشتباه است که برای اینکه کشور وابسته نشود در جهان را بر روی خودمان بسته نگه داریم بلکه باید با برنامه ریزی و تلاش تولید را رونق دهیم. این نقطه ضعف از ماست که تا با دیگران ارتباط برقرار می کنیم مصرف گرا و ... می شویم باید وضع خودمان را درست کنیم با قوانین خوب، اصلاح فرهنگ اقتصادی و برنامه ریزی کلان.
0
0
ناشناس
United States of America
۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۶
احسنت
18
0
پربازدیدترین آخرین اخبار