کد خبر:۴۵۱۲۴۹
میزگرد«انتخابات مجلس از منظر دانشجویان»-۳

غفاریان: چرا باید پس از ۹ سال مجمع تشخیص اعلام کند اموال مسئولان محرمانه است؟

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت به اهمیت مسائل اقتصادی در مجلس اشاره کرد و ادامه داد: چرا باید پس از ۹ سال بررسی در این زمینه، مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کند که اموال مسئولان محرمانه است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امروز میزگردی با عنوان «انتخابات مجلس از منظر دانشجویان» با حضور نمایندگانی از دانشجویان طیف‌های اصلاح طلب و اصولگرا در ساختمان مرکزی ایرنا برگزار شد.

 


امیرحسین غفاریان مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت، جلال خالقی مسئول بسیج دانشجویی دانشکده خبر، مهدی گویا نایب رئیس و دبیر سیاسی انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه امیرکبیر و علی رفیع‌زاده دبیر هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان پیشرو دانشگاه تربیت مدرس در این میزگرد حضور داشتند.

 


در این میزگرد امیرحسین غفاریان گفت: یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران مجلس شورای اسلامی و انتخابات است. مردم با انتخاب نمایندگان، افراد متخصص قانونگذاری را انتخاب کرده تا از حقوق آنان دفاع کند.

 


وی مجلس را فصل الخطاب و محلی برای گفتمان همه تفکرات دانست و ادامه داد: این مکان هدایت کشور را به سمت مطلوب عهده دار است و چنین جایگاهی نیازمند افرادی آینده نگر است تا با برنامه ریزی نمایندگان متخصص، پیش بینی‌های لازم را برای سال‌های آینده داشته باشند.

 


مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: زمانی که آشوب‌های اقتصادی در کشور بوجود می‌آید، نقش مجلس شورای اسلامی بسیار حساستر می‌شود. دانشجو مانند اذان گوی جامعه است و اگر این اذان گو خواب بماند، نماز مردم نیز قضا خواهد شد.

 


وی وظایف دانشجویان در انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی را در ۲ بخش بیرون دانشگاه و داخل دانشگاه تقسیم بندی کرد و گفت: در بیرون دانشگاه، دانشجو فردی محسوب می‌شود که آگاه به مسائل سیاسی جامعه است و به دلیل داشتن روحیه پرتلاش، بسیاری از مواضع خود را بیان می‌کند و جلو‌تر از مردم حرکت می‌کند و دانشجویان باید با مطالعات و بررسی‌های خود مراقب باشند تا اینجایگاه را از دست ندهند.

 


غفاریان افزود: در ایام نزدیک به انتخابات معمولا شاهد رشد تشکل‌های یک بار مصرف هستیم و بعد از انتخابات از این تشکل‌ها خبری نیست و دانشجویان با بصیرت و آگاهی خود نباید از این تشکل‌ها استقبال کنند و از طرف دیگر جریان حق را از جریانی که فقط به دنبال برداشت سیاسی است جدا کنند.

 


وی رکود علمی را از آسیب‌های ایام نزدیک به انتخابات برشمرد و گفت: در چند ماهی که به برگزاری انتخابات باقی مانده است، معمولا دانشگاه‌ها با پرداختن به فعالیت‌های انتخاباتی و سیاسی دچار رکود علمی می‌شوند.

 


مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه مشکل بسیاری از افراد و حتی خواص این است که حافظه تاریخی کوتاه مدت دارند افزود: در حالی که باید با عبرت گرفتن از تاریخ به تعیین چارچوب عملکرد و فعالیت‌های نامزد‌ها و شخصیت‌های تاثیرگذار بپردازند.

 


وی تصریح کرد: توجه به تناقضات تاریخی افراد باعث مشخص شدن مواضع افراد می‌شود و اینکه چه کسانی برای احقاق حق و چه کسانی برای خوردن نان به نرخ روز تلاش می‌کنند.

 


غفاریان گفت: یکی دیگر از مهم‌ترین ملاک‌ها برای انتخاب نمایندگان شایسته در مجلس شورای اسلامی این است که نگاه یک نماینده مجلس به اقتصاد باید با رویکرد داخل کشور و اقتصاد مقاومتی باشد. مجلس وظیفه پیگیری اهداف جمهوری اسلامی را دارد و بر همین اساس نمایندگان آن باید با برنامه‌های چند ساله و سند چشم انداز آشنا باشند در حالی که برخی نمایندگان اصول برنامه ریزی را بلد نیستند و حتی با اسناد بالادستی آشنایی ندارند که این افراد در فصل انتخابات معمولا با هوچی‌گری به مجلس راه می‌یابند.

 


مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه نمایندگان مجلس باید روحیه تقنینی داشته باشند و از دادن وعده‌های اجرایی خودداری کنند ادامه داد: چون آنان در قبال امور اجرایی کشور وظیفه‌ای ندارند و نمایندگان مجلس باید مسئولیت نظام سازی برای اقتصاد کشور را با نگاه عدالت طلبی به عهده گیرد. مهم‌ترین نگاه ما به نمایندگان در زمینه پیگیری است. یعنی یک نماینده مجلس شورای اسلامی باید در حوزه‌های مختلف پیگیر برنامه‌های مختلف باشند. مثلا در حوزه علمی نمایندگان باید برای کسب قدرت علمی منطقه تلاش کنند و در حوزه اقتصادی نیز به دنبال دلایل نبود سیستم نظارتی کامل در مجلس باشند.

 


وی افزود: نمایندگان مجلس باید وعده‌هایی که از سوی دولت عملی نشد را پیگیری کنند و یا اجازه دهند دیگران پیگیر چنین موضوع‌هایی باشند و در فضای سیاست داخلی نمایندگان باید به صحبت‌های متناقض دولتمردان هنگام رای گرفتن از مجلس دقت کنند.

 


غفاریان به اهمیت مسائل اقتصادی در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: چرا باید پس از ۹ سال بررسی در این زمینه، مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کند که اموال مسئولان محرمانه است.

 


وی همچنین از آزادگی دانشجویان سخن گفت و اظهار داشت: وظیفه دانشجو این نیست که پشت یک نگاه برود و دانشجو باید با حفظ حریت خود، منافع سیاسی برخی افراد و گروه‌ها را فدای آزادگی خود کند. حمایت از شخص یا گروهی خاص، زیبنده دانشجویان نیست و قشر دانشجو به دلیل روحیه آزادگی خود می‌تواند فریاد بزند و حتی اگر بسیج بخواهد طیفی و گروهی عمل کند، این کار نیز اشتباه است چرا که بسیج برای آبادانی کشور است.

 


مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت دوری از حاشیه‌ها را یکی از ویژگی‌های نمایندگان مجلس دانست و خاطر نشان کرد: نمایندگان باید منبع القای آرامش و نگاه علمی به مسائل کشور باشند تا بتوانند ضعف‌های مجلس‌های قبلی را جبران کنند و حداقل بتوانند با کار تخصصی، مردم را راضی نگه دارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
d
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۳
مجمع تشخیصی که رئیسش هاشمی باشه دیگه نباید انتظار بیشتر از این داشت.
5
0
پربازدیدترین آخرین اخبار