به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امروز میزگیردی با عنوان « انتخابات مجلس از منظر دانشجویان» با حضور نمایندگانی از دانشجویان طیف های اصلاح طلب و اصولگرا در ساختمان مرکزی ایرنا برگزار شد.
امیرحسین غفاریان مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت، جلال خالقی مسئول بسیج دانشجویی دانشکده خبر، مهدی گویا نایب رئیس و دبیر سیاسی انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه امیرکبیر و علی رفیع زاده دبیر هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان پیشرو دانشگاه تربیت مدرس در این میزگرد حضور داشتند.
در این میزگرد جلال خالقی مسئول بسیج دانشکده خبر با بیان اینکه من به عنوان یک دانشجو و فردی که به اندازه یک شهروند حق مدنی دارد از مجلس آینده میخواهم که مجلس در راس امور قرار گیرد گفت: مجلس باید حریت داشته باشد و این حریت میطلبد که دستش آزاد باشد.
وی تصریح کرد:مجلس آینده باید احساس مسئولیت داشته باشد به گونهای که وقتی با مهمترین پرونده امنیت ملی کشور بعد از قضیه خاتمه جنگ تحمیلی روبرو میشود جزییات این پرونده را در مدت 15 دقیقه نتیجه گیری نکند.
مسئول بسیج دانشکده خبر با بیان اینکه احساس مسئولیت مجلس آینده باید به قدری باشد که مسئله به این مهمی را در کمترین زمان بدون هرگونه نظر سنجی، تصویب نکند اظهار داشت: ما دانشجویان مجلسی را میخواهیم که فضا به قدری شفاف باشد که اگر صدا و سیما جلسه رای گیری و صحبتهای نمایندگان درباره پرونده امنیت ملی کشور را شفاف از تلویزیون پخش کرد نمایندگان معترض نشوند که چرا همه چیز شفاف پخش شد.
وی ادامه داد: ما دانشجویان مجلسی را میخواهیم که اگر جلسه کمیسیون برجام را به صورت زنده و یا باز پخش دیدیم، تعجب نکنیم که یک نماینده در جلسه کمیسیون برجام حرفی میزند و در جای دیگر نظری متفاوت دارد. با عصای جادویی هم نمیتوان پرونده مهم کشور را در 15دقیقه بررسی کرد.
خالقی اضافه کرد: ما مجلسی را میخواهیم که فضای رسانهای آن صرفا در انحصار تیم روابط عمومی مجلس که رئیس مجلس چیده، نباشد تا در نهایت به این نتیجه برسیم که یک سری از افراد مغازه های دو دهنه دارند به این معنا که در جلسه حرفی می زنند اما سپس اعتراض می کنند که چرا نام نمایندگان باید در رای ها آورده شود.
وی افزود: ما دانشجویان مجلسی میخواهیم که اگر وزیری نسبت به وزیر دولت قبلی 80 درصد ساخت و سازها در دوره وزارتش پایین آمده روزی که وی را استیضاح می کنند برخی از نمایندگان دورش راه نیفتند و از او امضا بگیرند. امسال سال همدلی و هم زبانی نامگذاری شده است اما شاهد اتفاقات ناگواری هستیم زیرا دولت که مسوول ایجاد همدلی و همزبانی است با رسانه های منتقد و منتقدان خود در کف جامعه برخورد می کند.
مسئول بسیج دانشکده خبر با بیان اینکه معروف است که میگویند علما زینت المجالس هستند حال تصور کنید این علما تبدیل به دانشجویی شوند که در محضر علما می نشیند، این حضور دانشجو چقدر می تواند زینت المجالس باشد که در عمل مشاهده می کنیم هر سال وضعیت این زینت المجالس بدتر می شود تصریح کرد: برنامه هایی همچون آغاز سال تحصیلی و 16 آذر گذاشته شده و نفر اول اجرایی کشور هم دعوت می شود اما در آن سالن تنها درصد پایینی دانشجو آن هم از یک طیف خاص حضور دارند و آن فضا به نام دانشجو است ولی دانشجویی در آن نیست.
وی با ابراز اینکه امیدواریم فضای دانشگاه بهتر و گفتمانی تر شود تا دانشجویان بتوانند به وظایف خود بهتر عمل کنند اظهار داشت: بسیاری از مشکلاتی که در حرکت های اجتماعی پیش می آید ناشی از آن است که مردم می دانند چه چیزهایی را نمی خواهند اما بعد از آنکه همان مسئله مورد نقد قرار می گیرد نمی دانند که چه می خواهند.
خالقی ادامه داد: اوایل انقلاب گروه های متکثر تشکیل و به مرور دو قطبی شد و این مسئله نشات گرفته از آن بود که همه می دانستند چه نمی خواهند اما دقیقا نمی دانستند دنبال چه می گردند.
وی در خصوص دانشجویان محروم از تحصیل نیز افزود: مفهوم دانشجوی ستاره دار از زمان وزیر علوم وقت مورد انتقاد دولت اصلاحات مطرح شد و ناشی از این بود که یکسری از افراد از کنترل خارج شده بودند و بعد از مقطعی دولت در این زمینه ورود پیدا کرد که این افراد را کنترل کند، دلایل محرومیت از حق تحصیل باید مورد بررسی قرار گیرد که این افراد آیا اقدام ضد امنیتی یا ضد اخلاقی داشته اند که در این ارتباط توضیحات و دلایل قانع کننده ارایه نمیشود.
مسئول بسیج دانشکده خبر گفت: در این مساله که به اندازه کل بودجه کشور خسارت به بار آورد، همه رسانهها سکوت کردند که در اینجا وظیفه تشکلهای دانشجویی این است که بیانیه صادر کنند و از همان ارزشهای لیبرالی که برخی آقایان در خارج از کشور درسش را خوانده و ادعا میکنند رسانهها رکن چهارم دموکراسی هستند به این قضیه معترض باشند.
وی با اشاره به وقایع فتنه 88 تاکید کرد: سال 88 هجمه به جمهوریت نظام بود و مردم ایستادگی کرده و هزینه آن را نیز پرداخت کردند و استحکامی پس از آن به وجود آمد به این معنا که اگر دولتی تنها صد هزار رای بیش از رقیب خود به دست آورد، فضای دموکراسی بر کشور حاکم است. فضا در مجلس دهم به گونه ای است که وقتی یک نماینده جرات کرده و به وزیر میگوید شما که در بحث پتروشیمی بحث میکنید خودتان عضو هیات مدیره 30 شرکت پتروشیمی هستید، هفته بعد قوه قضاییه درباره پروندهای که مربوط به سه سال قبل بوده او را به دادگاه احضار میکند.
خالقی با بیان اینکه در چنین فضایی اگر بحث فساد اقتصادی مطرح شود معلوم نیست سر از کجا در می آورد؟ گفت: برخی ادعا میکنند که فضای کار تشکلها بهتر شده این در حالی است که از 10 برنامه برای نهم دی ماه، هفت برنامه مجوز فعالیت نمیگیرد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در انتخابات سال 88 اگر طیف مقابل میخواستند صد هزار اختلاف رای را نادیده بگیرند و ادبیات آنها را دنبال کنند آن هنگام کشور به کجا میرفت؟