به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجو از اصفهان، افتتاحيه طرح «یک جرعه حرف ناب» توسط انجمن اسلامي دانشجویان دانشگاه اصفهان در تالار شهيد آويني اين دانشگاه برگزار شد.
در اين مراسم كرباسيان، عضو هيات علمي گروه حقوق دانشگاه اصفهان درخصوص شهيد مرتضی مطهري به سخنراني پرداخت.
وي در این مراسم اولين برخورد جدي تمدن ايراني و تمدن مغرب زمين را مربوط به زمان جنگهاي ايران و روس دانست و گفت: پس از اين شكست هاي مفتضحانه تمدن ايراني و به اصطلاح اسلامي در برابر تمدن نه چندان غني مسيحي روسيه صالحان و پادشاهان ايراني تصميم به اعزام دانشجويان ايراني به فرنگ گرفتند.
وی افزود: در این زمان افرادي مثل حسين قلي آقا كه از تمدن اسلامي نفرت داشتند به پل ارتباطي مسلميني كه كشورشان تحت استعمار انگليس و فرانسه بودند و اروپاييان به اصطلاح متمدن تبديل شدند.
عضو هيات علمي دانشكده حقوق دانشگاه اصفهان تصریح کرد: چنين افرادي چون كشور خودشان را عقب مانده مي دانستند، شروع به ايدوئولوژي سازي و اسطوره سازي و تقليد بي چون و چرا از تمدن غربي كردند.
کرباسیان در ادامه بیان داشت: در مقابل افرادي بودند كه اين چنين جرياناتي را تكفير ميكردند و به صورت افرادي با اين غرب زدهها برخورد ميكردند، اين متحجرهاي فكري هر جريان فكري نو و انديشه جديد را تكفير ميكردند از قطار و راديو تا حمامهاي بدون خزينه، همه را تكفير ميكردند.
وی افزود: در مقابل اين دو جريان فكري جرياني بوجود آمد كه سرسلسله آن سيد جمال الدين اسد آبادي بود، شهيد مطهري نيز جز همين گروه است كه دغدغه اصلي شهید مطهری پيوند بين ميراث تمدن اسلامي و علوم انساني بود.
اين استاد دانشكده حقوق دانشگاه اصفهان تصریح کرد: شهيد مطهري جز احياگراني بود كه به جاي ديد تكفيري به تمدن غربي، ديد انتقادي داشت و به نقل از دكتر سروش بواسطه آشنايي بيشترش با تمدن اسلامي نسبت به بقيه موفقتر بوده است.
کرباسیان در پایان خاطرنشان کرد: شهید مطهری به دليل ارائه تفسير جديد و نو از حماسه عاشورا با رجوع به منابع اوليهای هچون قرآن و احاديث، توانست آثار زياد و موفقي چون کتاب حماسه حسيني داشته باشد.
لازم به ذکر است، طرح «یک جرعه حرف ناب» طرح سیر مطالعاتی شهید مطهری است که از سال ۹۰ و توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان در این دانشگاه برگزار میشود.