به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محسن مدیرشانهچی امروز در سلسله کرسیهای سیاسی نظام انتخابات در جمهوری اسلامی ایران «مشروعیت یا مقبولیت» که توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق، علوم سیاسی و زبانهای خارجی دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، گفت: انتخابات چه در ایران و چه در هر کشور دیگری صرف نظر از اینکه چه زمانی و کجا برگزار میشود، مقولهای بسیار مهم برای کشورها و مردم آن کشورها محسوب میشوند.
وی یکی از شاخصههای مهم دموکراسی را برگزاری انتخابات دانست و تصریح کرد: شاید بتوان دموکراسی و انتخابات را مترادف با هم دانست و به طور کلی باید گفت حکومتهای دموکراتیک حکومتهایی هستند که در آنان انتخابات برگزار میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد مشهد با بیان این نکته که تحزب نیز یکی از مقولههای بسیار مهم بحث دموکراسی است، گفت: به طور کلی یکی از دلایلی که سبب شکل گیری این احزاب میشود، همین انتخابات است و اساسا انتخابات بدون وجود حزب انتخاباتی بیسامان است.
مدیرشانهچی بیان داشت: در ایران نیز زمانی مجالس قانونگذاری جنبه جدی به خود میگرفتند که احزاب به صورت جدی فعالیت میکردند.
متاسفانه در ایران به جای توجه به تحزب به چهرهها توجه میشود
وی با تاکید بر اینکه هر زمان که احزاب سیاسی حضور داشته باشند، انتخابات شکل واقعی به خود میگیرد، خاطرنشان کرد: متاسفانه در ایران به جای توجه به تحزب به چهرهها توجه میشود.
مدیرشانهچی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این پرسش که چرا مجلس اول پس از انقلاب متفاوتتر از مجالس دیگر در کشور ما بود، تصریح کرد: در مجلس اول نمایندگان از تفکرات گوناگون بودند.
عضو عیئت علمی دانشگاه آزاد مشهد تاکید کرد: در مجلس اول نمایندگان مختلف از گرایشات مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی حضور داشتند و تنوع آراء در این مجلس به چشم میخورد.
مدیرشانهچی در ادامه خاطرنشان کرد: شاید در تاریخ ۱۰۰ ساله تحزب در ایران تحزب به معنای واقعی را نداشته و یا کمتر داشتهایم و بیشتر شبه حزب را تجربه کردیم.