گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ چندی پیش توضیح مختصری از اقدام برجسته آموزشکده دارالفنون بجنورد در حوزه اقتصاد دانش بنیان منتشر کردیم، حسن ایزانلو، سرپرست گروه تولید استند های خودرو جزئیات بیشتری در این خصوص بیان کرد.
حسن ایزانلو، استاد آموزشکده فنی حرفه ای پسران بجنورد(دارالفنون) و سرپرست گروه تولید استندهای آموزشی خودرو در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، توضیحات تکمیلی پیرامون تولید این استندها ارائه کرد.
مهندس حسن ایزانلو مدرس مدعو این آموزشکده در راستای تحقق اهداف کارآفرینی و ارتقاء سطح علمی دانشجویان، پروژه طراحی وساخت استند های آموزشی خودرو را آغاز کرده است.
در ابتدای این مصاحبه ایزانلو به تشریح این فعالیت پرداخت و گفت: هم اکنون موفق شده ایم استند آموزشی طراحی شده شامل موتور متحرک و قابل ارتقاء خودرو پژو 405 که شامل موتور متحرک سه پَک مجزا است را طراحی کرده و بسازیم.
ایزانلو تصریح کرد: این استند قابلیت چرخش 360 درجه موتور را داشته که تسلط کامل دانشجو و کاربر آموزشی جهت کار تعمیراتی بر روی موتور را امکان پذیر می سازد.
وی ادامه داد: این موتور قابل روشن شدن با سیستم ضد سرقت و قابلیب عیب یابی کامل با دستگاه دیاگ بوده و می توان با استفاده از آن جهت تغییر سرفصل آموزشی موتور را ارتقاء بخشید.
حسن ایزانلو همچنین ساخت تابلو برق و الکترونیک پژو 206 مالتی پلکس را نیز یادآور شد و افزود: در این تابلو که شامل نقشه های شبکه مالتی پلکس است و کلیه مسیر های شبکه با LEDمشخص شده و تمامی کد های قطعات بر روی تابلو لیزر شده و قطعات مرتبط با نقشه بر روی تابلو مونتاژ شده است.
وی تصریح کرد: این استند آموزشی شامل جرقه و پاشش انژکتور است و نیز دارای سیستم ABS و ایربک بوده که عملکرد کلی سیستم ایمنی فعال و غیر فعال را در خودرو نشان می دهد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه این استند های آموزشی با قیمت و کیفیت بسیار مناسب ( معادل ۶۳ درصد قیمت بازار) طراحی و ساخته شده است، گفت: کاربرد این استندها نیز جهت آموزش کاربردی فراگیران در کارگاه های مکانیک مراکز آموزش عالی خواهد بود.
این استاد آموزشکده دارالفنون بجنورد در خصوص تبدیل این گروه تولیدی به یک شرکت دانشبنیان افزود: پیگیر این هستیم تا به یک شرکت دانشبنیان تبدیل شویم و با پارک علم و فناوری در بحث طراحی و ساخت این محصولات رایزنی انجام گرفته است.
وی با اشاره به اینکه برای تبدیل این گروه به شرکت باید قرارداد فروش داشته باشیم، گفت: نمونه این سیستم به مراکز معتبر آموزشی (شرکت صنایع آموزشی کشور)ارائه شده است.
این استاد دانشگاه بیان کرد: مراکز داوطلب به منظور بازدید و ثبت سفارش می توانند با آموزشکده فنی پسران بجنورد، معاونت آموزشی وپژوهشی هماهنگی های لازم را بعمل آورند.
وی با بیان اینکه سفارش پروژهها ۴۵ روزه تحویل داده شده است، تصریح کرد: در زمینه طراحی استندها ویژگی های خاصی به کار رفته است که آنها را برای پارک علم و فناوری جهت ثبت اختراع تشریح کرده ایم.
از وی در خصوص درآمدی که از این سفارش تامین شده می پرسیم، پاسخ می دهد: کل مبلغ قراداد 700 میلیون ریال است.
وی تصریح کرد: قیمت هر استند تمام شده 95 میلیون ریال برای شروع اولیه بود؛ اما برای آینده چون جزئیات و بخشهای بیشتری به آن اضافه می شود، قیمتها نیز بیشتر خواهد شد.
مهندس حسن ایزانلو می گوید قیمت محصولات تولیدی شان نسبت به قیمت محصول مشابه در بازار 50 درصد پایینتر است، به طوریکه با اضافه شدن تجهیزات دیگر در آینده نهایتا 120 میلیون ریال عرضه می شود در حالی که شرکتهای دیگر 160 میلیون ریال به بالا قیمت داده اند.
ایزانلو با بیان اینکه ظرفیت تولید سالانه حدود 300 دستگاه را داریم، تصریح کرد: برای افزایش ظرفیت تولید نیاز به فضای فیزیکی مناسب و نیروی کار بیشتر است.
سخن آخر ایزانلو این بود که در سیستم تجهیزات کمک آموزشی برای ارتقای سطح علمی هنرجو در تلاشیم تا دانشجو بتواند با ایده، خلاقیت و ابتکار در گروه فعالیت کند و کاملا زنده و به روز عمل کند.