به گزارش خبرنگار خبرگزرای دانشجو از مشهد، عباس علی آبادی، مدیر عامل و رئیس هیات مدیره گروه منپا امروز در هجدهمین کنفرانس ملی دانشجویی مهندسی برق ایران در برج سپهر بانک صادرات مشهد، گفت: تا سال ۲۰۴۰ اگر رشدGDP مانند گذشته قابل توجه باشد، رشد برق متناسب با ر شد GDP و جمعیت نخواهد بود.
وی با بیان اینکه توسعه فناوری به کاهش مصرف انرژی کمک میکند، گفت: امروزه سعی شده در صنعت اتومبیل در هر ۱۰۰ کیلومتر دو لیتر سوخت مصرف شود.
علی آبادی بیان داشت: در افزایش انرژی، برق بیشترین سهم را به الکتریسته دارد فقط این انرژی زمینه گذر از جامعه صنعتی را فراهم میکند و همچنین محل تلاقی همه علوم فنی و مهندسی است.
رئیس هیات مدیره گروه منپا در خصوص سهم منابع اولیه در تامین انرژی برق گفت: گازوئیل جای خود را به سایر انرژیها میدهد؛ اما زغال سنگ برای مدتها برای تولید برق مورد استفاده قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: استفاده از گاز طبیعی برای تولید برق در حال افزایش است و این منبع سوخت تا زمانی که انرژی تجدید پذیر مورد استفاده عموم قرار نگرفتهاند خوب است چون به محیط زیست کمک زیادی میکند.
رئیس هیات مدیره گروه منپا با یادآوری اینکه ایران در استفاده از منابع اولیه فسیلی در دنیا اول است، بیان داشت: اگر روند مصرف در ایران اصلاح نشود ما تا سال ۱۴۰۰ به جای صادر کننده انرژی به وارد کننده آن تبدیل خواهیم شد.
علی آبادی با اشاره به اینکه برق یک کالای اقتصادی است برای بخش صنعت و سرمایه سود آور است، خاطرنشان کرد: متاسفانه امروزه این کالا، سود زیادی برای دولت نداشته و هزینههای خود را از بخش یارانههای دولتی تامین کرده است.
وی در خصوص اهمیت تکنولوژی توربین گازی، گفت: این مهمترین ماشینی است که در صنعت برق به آن نیاز داریم. این تکنولوژی امروزه فقط در انحصار پنج شرکت دنیاست که خوشبختانه ایران جزء این پنج کشور میباشد.
رئیس هیات مدیره گروه منپا بیان داشت: ایران در حال حاضر به کشور روسیه توربین گازی صادر میکند.
علی آبادی تصریح کرد: هر کشوری که این تکنولوژی را در خدمت داشته باشد یعنی اینکه در حوزههای بسیاری از فناوری فعالیت دارد.
وی با بیان اینکه دنیا بیش از سه قرن در زمینه تکنولوژی توربین فعالیت میکند، گفت: این تکنولوژی به سرعت در حال رشد است و ایران در زمان تحریمها توانست خدمات فنی مهندسی در زمینه تکنولوژی توربینها را به کشورهای آفریقایی صادر کند.