به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، با صدور بیانیهای فرارسیدن هفته پژوهش را گرامیداشت که متن متن کامل این بیانیه به شرح ذیل است:
فرا رسیدن هفته پژوهش فرصتی است مناسب برای یادآوری جایگاه و نقش حیاتی پژوهش در تحقق اهداف ملی و حرکت به سوی قلههای دانش و پیشرفت در نظام مقدس جمهوری اسلامی.
این مناسبت، همچنین باید به عنوان فرصتی برای مرور کارنامه یک ساله پژوهش در فضای علمی و دانشگاهی کشور قدر دانسته شود و پیشرفتها و کاستیها و کندیها و نقاط قوت و ضعف نظام علمی کشور در زمینه پژوهش مورد بحث و گفت و گوی صاحب نظران و مسئولان قرار گیرد و از سرآمدان عرصه پژوهش در حوزههای مختلف علمی به گونهای شایسته تقدیر شود.
پژوهش، هر چند در ساحتهای مختلف علم، فرهنگ، سیاست و اقتصاد ایفای نقش میکند اما ذاتا مقولهای فرهنگی به حساب میآید و اگر «فرهنگ محوری» در کشور نهادینه شود، بهطور طبیعی بهسوی «پژوهش محوری» نیز پیش خواهیم رفت.
همچنان که مظلومیت فرهنگ و کم اهمیت تلقی کردن آن در نسبت با سیاست و اقتصاد، منجر به مظلومیت پژوهش و به حاشیه راندن آن میشود و این رویکرد در عمل به ضعفها و نارساییهای سیاسی و اقتصادی نیز دامن خواهد زد.
نقش و اهمیت پژوهش و نیاز حیاتی جامعه به آن در شرایط کنونی کشور بیش از هر زمان دیگری مشهود است: از سویی حرکت رو به جلو و اقتدار و ثبات درونی کشور، عرصه های تازهای از پیشرفت مادی و معنوی را پیش روی ملت ایران گشوده است، عرصههایی چون دستیابی به «الگوی ایرانی- اسلامی پیشرفت»، «اثر گذاری و الهام بخشی در منطقه و جهان»،«دست یابی به تمدن نوین اسلامی» و...از سوی دیگر کشور بعد از گفت و گوهای طولانی وارد مرحلهای تازه از تعامل بین المللی شده است که هم میتواند به عنوان فرصتی برای دستیابی به اهداف والای انقلاب بهکار آید و هم میتواند در صورت غفلت و ضعف تدبیر به عاملی تهدیدزا و کندکننده حرکت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور بدل شود و حتی منجر به نفوذ استکبار در ساحتهای مختلف کشور و سیر قهقرایی ما به سوی وابستگی و ضعف ساخت درونی قدرت شود.
آنچه میتواند در چنین شرایطی به کمک برنامهریزی کلان کشور بیاید و نقاط ضعف و قوت و تهدیدها و فرصتهای جاری در فضای ملی را بازشناسی و طبقهبندی کند و بهترین تدابیر و راهکارها را فراروی جامعه قرار دهد، پژوهش پویا، دقیق، عمیق و هدفمند است و البته این دقت و عمق باید با سرعت و لحظهشناسی همراه باشد و قدرت پیشبینی و برنامهریزی ملی و بین المللی را به بالاترین حد برساند.
در این میان مقوله «پژوهش فرهنگی» نیز باید بیش از گذشته و به گونهای همه جانبه مورد توجه قرار گیرد، چرا که افقهای پیش روی نظام جمهوری اسلامی (همچون «الگوی ایرانی- اسلامی پیشرفت»، «اثرگذاری و الهامبخشی در منطقه و جهان»،«دستیابی به تمدن نوین اسلامی» و...)، همگی بر پایه فرهنگ استوار شدهاند و جز از طریق اجرای کامل نقشه مهندسی فرهنگی کشور و پژوهشهای فرهنگی مربوطه قابل دستیابی نخواند بود.
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی فرارسیدن هفته پژوهش را به پژوهشگران و نهادهای فعال در عرصه پژوهش در بخشهای مختلف خصوصی و دولتی تبریک میگوید و از خداوند منان برای همه پژوهندگان دانش و حقیقت، توفیق روزافزون و مفتخر شدن به کمال "العلم نور یقذفه الله فی قلب من یشاء" را خواستار است.