آخرین اخبار:
کد خبر:۴۷۹۵۸
رئيس اداره ژنتيك وزارت بهداشت:

بيش از 12 آزمايشگاه تشخيص قبل از تولد تالاسمي در كشور وجود دارد

رئيس اداره ژنتيك وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: در حال حاضر بيش از 12 آزمايشگاه تشخيص قبل از تولد تالاسمي در كشور وجود دارد.

به گزارش خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» از زاهدان به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان، سماوات  ديروز در ديدار با اعضاي كميته تالاسمي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان اظهار داشت: تولد نوزاد مبتلا به تالاسمي علاوه بر تحميل هزينه‌هاي سرسام‌آور به نظام سلامت، باعث تحليل توان اقتصادي خانواده‌ها نيز مي‌شود.

وي افزود: صرفنظر از تبعات اقتصادي، بيماران تالاسمي در تمام طول عمر درد و رنج بيماري و عوارض ناشي از آن را تحمل مي‌كنند و اين منطقي‌ترين دليل براي پيشگيري از تولد نوزادان جديد مبتلا به تالاسمي است.

سماوات ايران را جزو كشورهاي طرز اول در عرصه ارائه خدمات تشخصيص و درماني به افراد تالاسمي و زوجين در آستانه ازدواج دانست و گفت: كشور ما پيشرفت‌هاي چشمگيري در زمينه كنترل و كاهش ميزان بروز موارد جديد تالاسمي داشته است.

رئيس اداره ژنتيك وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي خاطرنشان كرد: نظام سلامت براي تزريق مستمر فرآورده‌هاي خوني، كنترل عوارض و ارائه خدامت درماني به بيماران تالاسمي به طور ساليانه بالغ بر 40 تا 50 ميليارد تومان هزينه مي‌كند.

وي افزود: با وجود اينكه ايران در منطقه شرق مديترانه و بروي كمربند تالاسمي واقع شده اما افزايش سطح آگاهي‌هاي عمومي استقرار نام غربالگري قبل از ازدواج و تعريف بسته‌هاي خدماتي و مشاوره‌ايي در حوزه‌هاي بهداشتي و درمان باعث شده است تا توفيقات چشمگيري در زمنيه كاهش بروز موارد جديد تالاسمي به وجود آيد.

سماوات بيان كرد: در حال حاضر، بيش از 12 آزمايشگاه تشخيص قبل از تولد تالاسمي در سطح كشور وجود دارد كه يكي از مجهزترين اين آزمايشگاه‌ها در زاهدان مستقر شده و به زوجين مشكوك كمك مي‌كند تا بر اساس معيارهاي شرعي و قانوني از تولد نوزادان مبتلا به تالاسمي جلوگيري كنند.

وي گفت: نگاه ويژه به مسئله تنظيم خانواده و بالا بودن بعد خانوار از جمله مهم‌ترين دلايل بالاتر بودن ميزان بروز تالاسمي در استان سيستان و بلوچستان است.

وي تصريح كرد: ‌ارائه آموزش‌هاي لازم و فراهم كردن امكانات مشاوره و تشخيص قبل از ازدواج، وظيفه سامانه بهداشت و درمان و حق هموطنان است.

در اين جلسه بررسي راهكارهاي عمده كنترل بيماري تالاسمي بر انجام كار تيم و تدوين برنامه مدون به عنوان مهم‌ترين راهبردهاي نظام سلامت براي كاهش بروز اين بيماري تاكيد شد.

ثبت قانوني ازدواج‌ها در دفاتر رسمي، استفاده از خدمات مشاوره‌اي و پيشگيري از بيماري‌هاي ژنتيكي و توجه به توصيه‌هاي كارشناسان بهداشت و درمان از جمله مهم‌ترين انتظارات سامانه بهداشت و درمان استان از مردم است./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار