آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۰۵۷۷
رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور:

دانشگاه‌ها باید به سمت نظام مهارتی حرکت کنند

رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور گفت: دانشگاه‌های ما باید به سمت اشتغال‌زایی و نظام مهارتی قدم بردارند و دولت باید درصد دانشجویان نظام مهارتی را بالا ببرد و نه آنکه آن‌ها را حذف کند؛ باید براساس نظام صلاحیت مهارت‌ها اشتغال‌زایی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، محمد اخباری، رئیس دانشگاه علمی کاربردی در کنگره سراسری همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت که در اهواز برگزار شد، با بیان این‌که دانشگاه علمی کاربردی برآمده از صنعت خدمات کشاورزی و فرهنگ و هنر است، بیان داشت: در دانشگاه علمی کاربردی تنها 15 درصد آموزش نظری است و آن نیز به دلیل تولید دانش و علم است؛ اما دانشگاه‌های ما باید به سمتی حرکت کنند که رشته‌ها متناسب با مشاغل ایجاد شوند.

 

وی افزود: اکنون یکی از آسیب‌های دانشگاه‌ها این است که 99 درصد از اقدامات از طریق نظام نظری انجام می‌شود و عرضه‌محور هستند تا تقاضامحور؛ محصول محوری نباید جزو کارهای ما باشد و این یکی از آسیب‌های نظام آموزش عالی ماست.

 

اخباری با اشاره به این‌که ۸۰۰۰ رشته در دانشگاه علمی کاربردی وجود دارد، گفت: دانشگاه علمی کاربردی تلاش کرده که تقاضامحور باشد و اکنون رشته‌های ما تقاضامحور هستند؛ اگر ۸۰۰۰ رشته وجود داشته باشد، توانسته‌اند سه هزار شغل ایجاد کنند.

 

وی عنوان کرد: اقدامات عملی دانشگاه‌ها باید جز برنامه‌های ششم توسعه ملی باشد. در برنامه ششم توسعه ملی عنوان شده که دروس ما در دانشگاه‌ها موجب به اشتغال‌زایی می‌شود و تحصیلات به سمت اشتغال‌زایی هدایت شود؛ اما تا چه اندازه وزارت علوم می‌تواند در پنج سال رشته‌های خود را تغییر دهد و اشتغال‌زایی کند؛ آیا می‌شود با یک سیاست کلی و بدون برنامه‌های اجرایی، رشته‌های خود را به اشتغال‌زایی نزدیک کند.

 

رئیس دانشگاه علمی کاربردی بیان کرد: باید دانشگاه‌های ما به سمت اشتغال‌زایی و نظام مهارتی قدم بردارند و دولت باید درصد دانشجویان نظام مهارتی را بالا ببرد و نه آنکه آن‌ها را حذف کند؛ باید براساس نظام صلاحیت مهارت‌ها اشتغال‌زایی شود.

 

اخباری ادامه داد: باید بدانیم جهت‌گیری اشتغال ما به چه سمتی است و اطلاعات بازار کار و نظام بازار حرفه‌ای داشته باشیم؛ اکنون در کشور بین راننده آموزش دیده و آموزش ندیده تفاوتی ندارد و اهمیتی به این موضوع داده نمی‌شود و این یکی از معضلات ما است.

 

وی ادامه داد: دولت و استانداران باید در شورای‌های برنامه‌ریزی این مسائل را بررسی کنند. چرا در خوزستان که دارای امتیازات صنعتی و کشاورزی است، تعداد دانشجویان کشاورزی هزار نفر است و چرا در این استان با این ظرفیت گردشگری، نظام آموزش خدماتی ضعیف است؛ نیروهای خدمات باید آموزش داده شوند؛ اکنون نیروهای هتل‌های کشور آموزش‌ها و مهارت‌های لازم را ندیده‌اند.

 

رئیس دانشگاه علمی کاربردی گفت: باید یکی از مصوبات کنگره امروز این باشد که دولت موظف شود در برنامه ششم توسعه ملی، نظام صلاحیت حرفه‌ای و نظام اطلاعات بازار کار را به وجود آورد تا دانشگاه‌ها بدانند در کدام جهت حرکت کنند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار