به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، مناظره انتخاباتی با حضور 4 نامزد دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اهواز به همت بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور خوزستان برگزار شد.
در این مناظره، یکی از نامزدهای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی حوزه اهواز طی سخنانی در ابتدای مناظره اظهار کرد: استان خوزستان، با توجه به پرسش نکردن و پاسخ نگرفتن هیچ گاه نتوانسته مانند سایر استان ها توسعه یابد.
سید شریف حسینی افزود: همه ما در ایجاد وضع موجود استان مقصر هستیم یعنی در شرایطی که نگاه ما به صورت چپ یا راست است و مردم و دانشجویی نیست.
وی ادامه داد: همیشه تعدادی پشت پرده نشسته و مسیرهایی را انتخاب می کنند و ما به عنوان مهره های شطرنج فکر می کنیم حرکت می کنیم اما حرکتمان می دهند.
حسینی تصریح کرد: ما وضعیت چپ و راست و اعتدال را امتحان کردیم وضع ما از این وضعیت جلوتر نرفت باید خودمان را با نگاه مردمی، پرسشی و دانشجویی امتحان کنیم.
این نامزد انتخاباتی در این مناظره در خصوص خودروهای پلاک اروندی گفت: این خودروها کمترین حق مردم استان بوده است و اگر کسی بخواهد با آن مخالفت کند نمایندگان مقابله می کنند.
وی اضافه کرد: باید نگاه ما در خوزستان بلند باشد و فاصله طبقاتی را در استان حذف کنیم.
حسینی در این خصوص هزینه های تبلیغاتی اظهار کرد: در دور اول 600 میلیون ریال و تا امروز نیز 550 میلیون ریال هزینه کرده ام.
نامزد دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه اهواز در خصوص احیای تالاب ها و سدها گفت: تا کنون انتقال آب یک میلیارد و 400 میلیون متر مکعب تا امروز انجام شده اما جلوی انتقال چهار میلیارد مترمکعب دیگر را گرفتیم.
وی افزود: سال گذشته 600 میلیارد ریال برای احیای تالاب ها و رودخانه هزینه شد و دولت در خصوص احیای تالاب ها و رودخانه ها باید توان و انگیزه اجرا داشته باشد.
حسینی در خصوص معضل بیکاری اظهار کرد: بیکاری مهمترین معضلی است که بزهکاری اجتماعی را به دنبال دارد.
این نامزد انتخاباتی مجلس تصریح کرد: شرایط استخدام در استان تبعیض آمیز است و موضوع اشتغال با سرمایه گذاری در استان حل می شود.
وی ادامه داد: در هشت سال گذشته زمینه ورود پنج سرمایه گذار بزرگ را به استان فراهم کردم که به عنوان مثال، تولید بنزین یورو پنج با اشتغال زایی یک هزار نفر، تولید MDF از باگاس و تفاله نیشکر سال آینده با 400 نفر اشتغال مستقیم و دو هزار نفر غیر مستقیم که به طورکلی چهار هزار نفر به صورت مستقیم و 30 هزار نفر غیر مستقیم اشتغال زایی را به همراه داشت.
حسینی گفت: از آنجایی که آمار بیکاری 9 درصد اعلام شده اما این آمار واقعی نیست و باید اصلاح شود.
نامزد دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه اهواز اظهار کرد: بنابراین باید فرش قرمز برای سرمایه گذاران خصوصی پهن کنیم.
علی ساری دیگر نماینده دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه اهواز نیز در این مناظره در خصوص اینکه آیا منتسب به حزب و جریان خاصی است توضیح داد: اینجانب رسما در لیست اصلاح طلبان قرار دارم.
وی در زمینه احیای تالاب ها و سدها گفت: سدها برای تولید برق باید وجود داشته باشند که مباحث مربوط به کنترل فرکانس را در شبکه سراسری انجام دهیم.
ساری اضافه کرد: اما وجود متغیرهای دیگر باعث شده کشور ایران مانند کشورهای پیشرفته در ساختار وزارت نیرو در رابطه با انرژی های نو گام اساسی بردارد.
این نامزد دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه اهواز ادامه داد: سدها ایجاد شده اند و قرار نیست آنها را از بین ببریم در حالی که کشورهای پیشرفته دنیا در حال نابود کردن سدها هستند و فلسفه سد را برای تولید انرژی غلط می دانند اما ما هنوز وارد این موضوع نشده ایم.
وی اضافه کرد: اگر نیروگاهی به شکل انرژی های نو ساخته شده مربوط به قبل است و یا در صورت تازه تاسیس شدن، تحقیقاتی است.
ساری در خصوص راه حل معضل بیکاری اظهار کرد: اگر من ادعا کنم بیکاری کاملا حل می شود ادعای کذبی است اما باید گام های اساسی برداشته شود.
این نامزد انتخاباتی تصریح کرد: وزارت نفت و کشاورزی در رفع این مشکل نقش مهمی دارند.
یک نامزد انتخاباتی مجلس شورای اسلامی حوزه شهرستان اهواز گفت: استان خوزستان زخم خورده از جنگ است و در زمانی که استان های دیگر در حال اسخت زیر ساخت های خود برای آبادانی هر چه بیشتر بودند خوزستان در زیر فشار جنگ روبه نابودی بود.
سید شکر خدا موسوی در خصوص این مسئله که در مجلس نهم شورای اسلامی در کدام فراکسیون مشغول به کار بوده است افزود: در مجلس نهم شورای اسلامی در فراکسیون پتروشیمی، نفت و گاز هستم.
وی در پاسخ به سوال احیای تالاب ها و رودخانه های استان افزود: در 30 سال گذشته 17 سد بزرگ بدون توجیه برای بالا دست رودخانه کارون طراحی و ساخته شد این روند 30 سال سیاست وزارت نیرو بوده است.
این نامزد انتخاباتی در ادامه افزود: در مجلس نهم شورای اسلامی نمایندگان سد سازی را متوقف کردیم.
موسوی بیان کرد: 17 سدی که طراحی بودند آینده نگری بود و خوزستان را دچار مشکلات زیادی کرده است.
وی گفت: تونل زرد کوه بختیاری که به منظور انتقال آب در حال حفاری بود را من کشف کردم این در حالی بود که بسیاری در دولت از حفر این تونل اطلاع نداشتند و موفق شدیم در مجلس نهم فعالیت تونل بهشت آباد و زردکوه بختیاری را تعطیل کنیم.
موسوی عنوان کرد: از دیگر مشکلات استان خوزستان خشک شدن هورالعظیم است که مشکلاتی زیادی را برای مردم استان به همراه داشته است.
این نامزد انتخاباتی بیان کرد: در حوزه کشاورزی کاربزرگ دیگری که از سوی مجلس نهم انجام گرفت احیا کردن طرح 550 هزار هکتاری رهبری در استان است و یک میلیارد و 100 میلیون دلار برای این طرح اعتبار اختصاص داده شد.
وی افزود: از دیگر کارهایی که در مجلس نهم انجام گرفت راه اندازی صنایع پایین دستی نیشکر از جمله الکل سازی و ام دی اف سازی بوده است.
موسوی همچنین در خصوص کارهایی که در بخش اشتغال استان انجام گرفت اظهار کرد: 12 هزار نفر که در آزمون استخدامی شرکت کرده بودند و گزینش شده بودند و جذب نشدند با تلاش مجلس نهم و نمایندگان استان جذب شدند.
وی گفت: از دیگر کارهایی که در استان برای بخش اشتغال انجام گرفت تصویب راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی در اهواز است که با راه اندازی این منطقه 10 هزار نفر وارد بازار کار می شوند.
یکی دیگر از نامزدهای انتخاباتی که در این مناظره بیان کرد: در خوزستان نگاه واحدی به مشکلات وجود ندارد و برای حل مشکلات اولویت بندی انجام نمی دهند.
محمد مهدی مطیعی افزود: کدام دانشجو توانسته برای حل مشکلات استان راهکاری بدهد.
وی گفت: مسئولانی که نگاه سلیقه ای به مشکلات داشتند در حال حاضر در سمت های مختلف کشور هستند.
این نامزد انتخاباتی در خصوص ارتباط ایران با جهان اظهار کرد: سیاست های کلی نظام توسط مقام معظم رهبری تایید می شود و کسی نمی تواند در سیاست کلی خدشه ای وارد کند.
مطیعی در مورد احیای تالاب ها و رودخانه های استان عنوان کرد: آب یک منبع خدادادی است و اگر استانی به فکر استفاده از این منبع نباشد استان دیگر به فکر برداشت آن خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه باید به این موهبت خدادادی نگاه منطقی کرد افزود: متاسفانه در استان از نعمت رودخانه ها به خوبی محافظت و استفاده نشد.
این نامزد انتخاباتی اظهار کرد: آمار شاغلان در کشاورزی استان 7.5 درصد است این درحالی است که خوزستان استانی پرآب است و از آن آب رودخانه ها برای آبادانی و اشتغال استان استفاده مناسب نشد.
مطیعی در خصوص برنامه هایی که در حوزه اشتغال استان دارد بیان کرد: پرداختن به حوزه کشاورزی فلسفی بافی نیست باید به حوزه کشاورزی نگاهی منطقی و علمی داشت.
وی گفت: اقتصاد مقاومتی به معنی تکیه برظرفیت های موجود استان است، چرخه اقتصادی استان خوب است اما نابرابری خوزستان با استان های دیگر مشکلات اقتصادی و اشتغال زیادی را برای خوزستان ایجاد کرده است.
این مناظره با حاشیه هایی همراه بود که از آن جمله می توان به اعتراض دانشجویان به نحوه سئوال پرسیدن از نامزدهایی بود که در این نشست حضور داشتند.
تعدادی دانشجویان به نشانه اعتراض به نحوه سئوال پرسیدن مجری برنامه و اجازه ندادن به دانشجویان برای پرسش از نامزدها سالن را ترک کردند.
یکی از دانشجویان در این مناظره خطاب به برخی نامزدها گفت: آب آشامیدنی بر روی میز شما، تصفیه یا مربوط به لوله است و همچنین یک ماسک را به نماینده نشان داد و گفت آیا میدانی این چیست؟
در این مناظره برخی از دانشجویان که به نحوه عملکرد نامزدهای انتخاباتی که هم اکنون نماینده مجلس شورای اسلامی هستند اعتراض کردند توسط حراست دانشگاه از سالن خارج شدند.
همچنین در این مناظره برخی خبرنگاران نتوانستند وارد جلسه شوند که به نظر ضعف عملکرد روابط عمومی در هماهنگی ها علت اصلی این مسئله بوده است.