گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-استان گلستان، انتخابات عرصه رفاقتها و رقابتهای سالمی است که مجال سهیم بودن مردم در آینده مملکت خویش را فراهم میآورد، رویداد مهمی که گاها، با جدال بین «خدمت» و «قدرت»، محلی برای صحنه گردانی برخی منفعت طلبانی میشود که غبار فتنه انگیزی شان از حماسههای مردمی تعبیری وارونه خلق میکند.
با توجه به داغ شدن تنور انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در واپسین روزهای نفس گیر رقابت کاندیداها، به بررسی فضای حاکم بر شهرستانهای استان گلستان، طی مصاحبه با فعالین دانشگاهی این استان خواهیم پرداخت؛ آنچه در ادامه می آید مشروح گفتوگوی خبرنگار خبرگزاری دانشجو در گرگان، با میثم احمدی، دانشجوی رشته دندانپزشکی و از فعالان سیاسی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گلستان است که از نظر میگذرانید.
جو انتخاباتی گرگان و بخشهای اطراف آن را چگونه ارزیابی میکنید؟
آنطور که پیداست از نظر شور انتخاباتی، مردم مثل همیشه پرشور هستند و به نظر من درصد مشارکت بالایی را در روز هفتم اسفند شاهد باشیم؛ اما در مورد اقبال مردم نسبت به گروههای سیاسی، به نظر بنده، مردم گرگان، بدون در نظر گرفتن لیستها و عناوین، به دنبال حرف و برنامه نمایندهها هستند و البته برخی نیز متاسفانه بدنبال قومیت گرایی.
اما به طور کل شهر گرگان دیگر کاملا آرایش انتخاباتی به خود گرفته هرچند معلوم نیست کدام فرد و جناح پیروز میدان خواهند شد.
رویکرد این دو جناح سیاسی وارد شده به این انتخابات را نسبت به هم تقابلی دیدید یا تعاملی؟ برای برقراری آرامش سیاسی این کاندیداها چه وظایفی دارند؟
رویکرد این دو طیف نه تعاملی بوده و نه تقابلی؛ اصلا این دو جناح این بار با هم هیچ کاری ندارند، کاندیداهایی که اصولگراها معرفی کردند افراد شناخته شده با فعالیت سیاسی مشخصی هستند اما اشخاصی که از جناح اصلاحات معرفی شدند را مردم خیلی نمی شناسند و معلوم نیست سابقه فعالیتهای سیاسی آنها چه بوده، در واقع یک اصلاح طلب تندرو به حساب نمیآیند، به همین خاطر آن اظهار نظرها و میتینگهایی که حساسیت طرف مقابل را برانگیزد و طیف مخالف را وادار به پاسخ کند را از اصلاح طلبان گرگان نمیبینیم، به نظر میآید اصلاح طلبان کشور این بار نیروی هم فکر ندارند و برای تکمیل لیست خود به سمت افراد ضعیفتر و حتی با گرایشات دیگر رفتهاند.
آیا دو جناح سیاسی، اسامی لیستهای ائتلافی خود را در گرگان ارائه کردند؟ میزان پایبندی طرفداران یا به طور کلی مردم رو نسبت به این لیستها را نیز ارزیابی کنید.
لیست ائتلاف اصولگرایان و اصلاح طلبان حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا اعلام شده؛ اما به نظر من مردم دیگر از نامها و آرمها خستهاند چون نه از اصلاح طلبان اصلاح طلبی دیدهاند و نه از اعتدالیون اعتدالی و نه از برخی اصولگرایان اصولگراییای! مردم بیشتر به دنبال پیشینه پاک، برنامه خوب و دست پاکی و صداقت کاندیداها هستند. تجربه ثابت کرده نه تنها مردم گرگان بلکه مردم ایران چندان به لیستها پایبند نیستند.
یکی از مواردی که نیاز به آن خیلی احساس میشود، رعایت اخلاق انتخاباتی است، خود کاندیداها، رسانهها و دانشگاهیان هر کدام به تفکیک چه نقشی در رعایت این موضوع دارند؟
وظیفه کاندیداها مشخص است آنان موظف هستند در عوض تخریب یکدیگر، بیایند و خود و برنامههای خود را شفافانه معرفی کنند؛ رسانهها نیز باید با رعایت اصل بیطرفی، هم به مردم و هم به کاندیداها کمک کنند.
اما دانشگاهیان باید در راستای وظیفهای که بر دوش دارند بین مردم به روشنگری بپردازند و مشخصات یک کاندیدای اصلح را برای مردم بازگو کنند؛ در همین راستا ما در دانشگاه علوم پزشکی در فضای مجازی گروههایی را راه اندازی کردهایم و در آنجا به بحث و تبادل نظر میپردازیم، برای مثال در تحولات اخیر مثل ارائه لیستهای مورد حمایت بی بی سی و برخی موضع گیریهای سیاسیون کشور، با بررسی پیشینه دخالت دولتهای خبیث انگلستان و آمریکا در انتخابات و طیفهایی که همیشه مورد حمایت آنها بودهاند و عاقبت افراد مورد حمایت غرب نظیر بنی صدر و غیره به تبیین وضعیت انتخابات فعلی و دلایل حمایت رسانههای معاند از لیست آیت الله هاشمی و اصلاح طلبان پرداختیم.
به طور کلی فکر میکنید کدام طیف سیاسی شانس بیشتری در تصاحب کرسیهای مجلس دارد؟ چرا؟ یعنی ترکیب آینده مجلس رو چطور میبینید.
اگر اصلاح طلبان از آشوبهایی که در سالهای ۷۸، ۸۲ و ۸۸ به آنها منتسب شده اعلام برائت کرده و از مردم عذرخواهی کنند و نیز دولت روحانی که امروز مورد حمایت رسمی ائتلاف اصلاح طلبان است، در این دو سال و نیمی که از حکومتش میگذرد، عملکرد مثبت و امیدبخشی داشت که مردم را به اصلاح طلبی و طیف اعتدال گرایان خوش بین بکند، امروز میتوانستیم بگوییم اکثریت کرسیهای مجلس از آن اصلاح طلبان خواهد شد؛ اما چیزی که در واقعیت اتفاق افتاده متاسفانه خلاف این است به خصوص حمایتهای جدید رسانههای معاند از این طیف که هنوز اعلام برائتی نیز از آنان مشاهده نکردیم، این موارد باعث شده طیف اصلاح طلب از شانس کمتری برخوردار باشند و به عقیده ی بنده ترکیب مجلس آینده حداکثر متشکل از ۳۵ درصد اصلاح طلب باشد.
از آنجایی که تصاحب کرسیها نیازمند رای مردم است، فکر میکنید مردم چگونه نقش ایفا کنند؟
مردم ما مردمی صبور، باوقار و مقاومند که زیر بمباران صدام، در تورم چهل و چند درصدی دولت سازندگی و در آشوبهای سال۸۲ نیز پای صندوق رای آمده اند و مشکلات و مصیبتهایی را که ناشی از بی مدیریتی، ناشی گری و بعضا خیانت برخی مسئولین بوده است را هیچ گاه به پای انقلاب و نظام اسلامی ننوشتهاند.
این مردم برعکس خیلی از مسئولان همیشه هوشیار هستند و فریب بی بی سی و صدای آمریکا را نمیخورند و آن چیزی که وظیفه خود میدانند را به نحو احسن انجام میدهند و در انتخابات آتی، درست مثل همیشه پوز شیاطین عالم را، هم با حضور حداکثری و هم با رای به کاندیداهای ضداستکبار و انقلابی به خاک خواهند مالید.
دورههای قبلی مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه گرگان را تحلیل کنید؟ اینکه تا چه انداره نمایندههای قبلی موفق عمل کردند و چقدر مردم رضایت داشتند.
در ادوار گذشته، نمایندگان مختلف با سلیقههای سیاسی مختلفی از جانب مردم گرگان به مجلس شورای اسلامی فرستاده شده اند. در دورههایی مخصوصا در مجلس ششم، نمایندگان گرگان بسیار سیاست زده و بدون توجه به مصالح کشور عمل میکردند؛ اما امروز ما نمایندگانی در مجلس داریم که هم در برابر فتنهها و آسیبهایی که متوجه انقلاب است؛ خوب عمل میکنند و هم با رایزنیها و پیگیریها در تلاشند تا رونق اقتصادی و تعالی فرهنگی را در استان به وجود بیاورند.
یک تحلیل هم از دورههای مجلس به صورت کلی داشته باشید، برای مثال مجلس ششم که سر و صدای بیشتری کرد، فکر میکنید چرا آن دوره مقبول واقع نشد؟
مجلس ششم که به نظر بنده شروع سقوط اصلاحات بود را می توان به جرات بدترین و آسیب رسانترین مجلس در دورههای مختلف نامید؛ آن هم به این جهت که کاری نبود که نمایندگان مجلس بتوانند انجام بدهند و اینها انجام نداده باشند، از طرح ریزی برای کاهش اختیارات رهبری و تلاش برای رابطه با آمریکا گرفته تا استعفای دسته جمعی و تحصن در برابر حاکمیت و از همه بدتر ارسال نامه ای موسوم به جام زهر به رهبر عزیز انقلاب که با بار آوردن این همه ننگ، چهره خاکستری اصلاحات را سیاه کردند و همان شد که مردم در انتخاباتهای بعدی، هم انتخابات مجلس و هم ریاست جمهوری کمترین رای را به اصلاح طلبان دادند.
اگر دقیق بررسی کنیم، بعد از وقایع مجلس ششم بود که نظر مردم به کل از اصلاحات برگشت و تا امروز که ۱۲ سال گذشته است اصلاح طلبان نتوانستهاند جایی به صورت مستقل وارد شوند و رای بیاورند و به خاطر همین است که همیشه با اصولگرایان خسته شده و با انقلابیون از تک و تا افتاده ائتلاف میکنند.
به نظر شما مردم به قدر کافی مطلع هستند تا بتوان جلوی نفوذ جریان ضدانقلابی را در مجلس شورای اسلامی و خبرگان گرفت؟
مردم ما مردمی انقلابی و با اندیشه ای مخلص هستند و اگر هر کاندیدایی بیاید و آنچیزی که در دل دارد را صادقانه به مردم بگوید، قطعا مردم بهترینها را انتخاب میکنند؛ اما مشکل اینجاست که اصلاح طلبان، برخی انقلابیون که دیگر خسته شدهاند و حتی برخی افراد منتسب به امام، حرف و عملشان با هم نمیخواند و این باعث میشود که فضا غبار آلود شود.
در فضای غبارآلود شناخت حق از باطل سخت میشود، دو طرف حرف از امام میزنند، حرف از مقام معظم رهبری می زنند و دم از اصلاح اقتصادی و خیلی وعدههای دیگر، اما همه در عمل و در دلشان به این شکل نیستند و متاسفانه همین امر گاهی باعث فریب مردم میشود.
اما به امید خدا و نظر خاص حضرت صاحب الزمان (عج)، دست کج اندیشان و سوء استفاده گران پیش ملت رو خواهد شد و ملت به پلیدی درون اینها پی خواهند برد و ان شاءالله پروژهی نفوذ در مجلسهای شورای اسلامی و خبرگان رهبری که دشمن با همه توان در پی تحقق آن است با شکست مواجه خواهد شد.