سعید رهسپار در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت، گفت: پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان، همایش گیلان در گستره تاریخ صفویه با هدف پژوهش و بررسی توانایی های اقتصادی، معماری و فرهنگی گیلان در عصر صفویه و نقش گیلانیان در تاسیس صفویان امروز در تالار حکمت دانشکده ادبیات دانشگاه گیلان برگزار کرده است.
وی افزود: دبیر خانه علمی و اجرایی این همایش کار خود را از سال ۹۳ آغاز کرد و سرانجام پس از دو سال تلاش علمی این همایش را امروز برگزار کرد.
مسئول روابط عمومی دانشگاه گیلان گفت: تعداد مقالات رسیده به دبیرخانه همایش ۱۶۰ مقاله می باشد که پس از بررسی داوران محترم کمیته علمی، ۴۰ مقاله صرفا به صورت چکیده، ۶۰ مقاله برای چاپ کامل و ۲۰ مقاله برای سخنرانی انتخاب شدند.
رهسپار افزود: از نظر آماری ۴۰ درصد مقالات به موضوعات تاریخی و سیاسی و دیپلماتیک اختصاص یافته است.
وی گفت: ۳۰ درصد مقالات به موضوعات و مباحث اقتصادی، ۲۰ درصد به مقالات فرهنگی،مردم شناسی،ادبی و گردشگری، پنج درصد درباره اندیشه سیاسی و پنج درصد دیگر به موضوعات پراکنده درباره گیلانِ عصر صفوی اختصاص یافته است.
مسئول روابط عمومی دانشگاه گیلان خاطر نشان کرد: یکی از ویژگی های برجسته و مهم همایش تنوع مقالات شرکت کنندگان همایش حاضر است، به طوری که پژوهشگران با توجه به تخصص، دانش و علاقه خود به یکی از شاخص هایی که موجب پیوند گیلان با صفویان شده است را مورد پژوهش قرار داده اند.