بهنام آزاد بخت؛ فعال دانشجویی دانشگاه اصفهان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اصفهان، در خصوص میزان تحقق اقتصاد مقاومتی در سال ۹۴ اظهار داشت: چه در سال ۹۴ و چه از ابتدای عمر دولت یازدهم، نه تنها شاهد رویکرد اقتصاد مقاومتی نبوده ایم که در برخی موارد نیز در راستا اصول کلی اقتصاد مقاومتی هم نبوده است.
وی با بیان تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد درون زا و برونگرا در مقدمه اصول کلی اقتصاد مقاومتی بیان داشت: این اصل به معنای قطع رابطه با جهان نیست. اما باید توجه داشت که در اقتصاد مقاومتی تکیه بر توان و نیرو داخلی و حمایت از تولیدکنندگان وطنی و تسهیل صادرات است که از هضم شدن اقتصاد ما در معادلات اقتصادی دنیا که غالبا به سود جبهه استکبار است؛ جلوگیری می کند. در واقع با این اصل هر موقع که اراده کنیم می توانیم از دایره معادلات اقتصادی دنیا خارج شویم.
فعال دانشجویی دانشگاه اصفهان شرایط پسابرجام را برای تحقق بیشتر اقتصاد مقاومتی مفید ارزیابی کرد و گفت: در شرایط پسابرجام دولت تدبیر باید به گونه ای عمل کند که میزان وابستگی بودجه خود را به نفت به حداقل برساند. چرا صحبت از افزایش استخراج نفت و گاز می شود در حالیکه بر ظرفیت پالایشگاه ها و پتروشیمی های کشور افزوده نشده است؟ آیا این معنایی جز افزایش خام فروشی و وابستگی بیشتر دولت به نفت را دارد؟
آزاد بخت هم چنین افزود: در شرایط کنونی که بخشی از تحریم ها تعلیق شده است؛ فرصتی پیش آمده که دولت می تواند با واردات کالاهای اساسی و قطعات لازم، در صنعت داخلی و تجهیز کارخانه ها موثر باشد اما تنها شاهد ورود کالاهای لوکس و اجناس تجملی به کشور بوده ایم.
وی در پایان اقتصاد مقاومتی را تنها علاج خروج از شرایط رکودی بازار دانست و بیان داشت: زمانی که تولیدکننده وطنی با خیال آسوده و در امنیت شغلی فعالیت کند و بازار داخلی را به حرکت بیندازد رکود ایجاد شده نیز از بین می رود و این نیز جز با توجه جدی به تولید داخلی که در اقتصاد مقاومتی بر آن تاکید زیادی شده است؛ حاصل نمی شود. اقتصاد مقاومتی هم برای بیکاری، هم برای رکود و هم برای شرایط تحریم موثر است.