به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی* مقام معظم رهبری سال 1395 را سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری کردند. بیانات ایشان هم در پیام تبریک نوروزی و هم در سخنرانی در حرم مطهر رضوی هشداری برای همگان بود. در درجه اول پیام ایشان به هوشیاری نخبگان و تاثیرگذاران جامعه بود که فریب عده ای غرب زده را نخورند.
در بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی مطالب کلیدی وجود داشته است که سوالاتی را مطرح میسازد.
ایشان در این سخنرانی فرمودند: عده ای به دنبال این هستند که ملت ایران را بر سر یک دو راهی قرار دهند که ملت ایران یا باید با آمریکا کنار بیاید و یا بهطور دائم تحت فشارهای آمریکا و مشکلات ناشی از آن باشد.
اولین سوالی که برای ما مطرح می شود این است که چه کسانی در سیاست امروز ایران به دنبال تزریق این تفکر به ذهن نخبگان و افکار عمومی در کشور هستند؟
رهبری معظم انقلاب فرمودند: وزیر امور خارجه به من گفت: «ما نتوانستیم برخی خطوط قرمز را حفظ کنیم».
پس وزیر امور خارجه که در همه مصاحبه ها و نشست ها اعلام کردند که ما خطوط قرمز را رد نکرده ایم چه میگفتند؟ یعنی در واقع وزیر امور خارجه به ملت ایران دروغ گفته است؟ اگر اینگونه باشد به علی اکبر صالحی نیز باید گفت که کفاره قسم دروغش در مجلس شورای اسلامی را بدهد.
اما مهم ترین نکته در سخنان رهبری تاکید جدی بر اقدام و عمل به طرح اقتصاد مقاومتی است. ایشان سالهاست که اجرای این طرح را به دولت گوشزد میکنند؛ اما دولت یازدهم تنها نگاهش به دستان غرب است و بنایی به اجرای این طرح ندارد و به گفته مقام معظم رهبری تنها در حد بخشنامه و دستور کار را انجام داده است. اگر به واقع انتظارات رهبری از دولت یازدهم بر آورده می شد و دولتی ها مسائل اقتصادی کشور را به درستی پیگیری می کردند رهبری چنین شعار کامل و عملیاتی را انتخاب می کردند؟ این شعار رهبری نشان از یک دغدغه جدی ایشان در این زمینه دارد که دولتمردان فرمایش ایشان را درک نمیکند.
اما جناب رئیس جمهور که این روزها از هر تریبون و نشستی برای حمله به دولت نهم و دهم استفاده میکند خوب است نگاهی بیاندازیم و مقایسه ای داشته باشیم دولت شعار را با دولت عمل. سال به سال با وعده های دولتی ها جلو می رویم.
سال 1392، حسن روحانی در زمان کاندیداتوری خود در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت:
1-شعار من نجات اقتصاد ایران است.
2- ما باید به سیاستهای ابلاغشده از سوی مقام معظم رهبری عمل کنیم، نه اینکه فقط شعار دهیم.
3-برای ایجاد ثروت ملی باید اقدامات فراوانی انجام دهیم که مهمترین آن بهبود فضای کسبوکار است.
4-باید خدمات و تسهیلات لازم را در اختیار کارآفرینان و تولیدگران قرار دهیم که هم معضل بیکاری و هم معضل تورم را حل کنیم.
5- عدالت اقتصادی به این معناست که هر چیزی در جایگاه خودش قرار بگیرد که اولین مسئله آن، تولید است.
6-روی آوردن به مسیر واردات بزرگترین بیعدالتی است. یعنی عدالت این است که در شرایط فشار دشمن ما بتوانیم در داخل به تولید کمک کنیم، فضا را بهبود ببخشیم، تولید داخل را افزایش دهیم و بر مقدار واردات بکاهیم.
7-در مسئله عدالت باید به مقوله رانت و فساد توجه کنیم.
اینها تنها بخشی از شعارهای حسن روحانی در انتخابات 92 بوده است که به هیچ یک از آنها عمل نشد. مسائلی که امروز داد وزیر اقتصاد را در میاورد و می گوید از راست و فساد دولتی ها نفسم برید و شعار روحانی رسیدگی به این مقوله بوده است.
سال 1393، حسن روحانی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ در همایش روز کارگر گفت: سال ۹۳ را سال رونق تولید و شکستن رکود اقتصادی اعلام میکنم.
سال 1394، حسن روحانی گفت:
1-هدف دولت تحقق رونق اقتصادی است.
2-امروز مشکل اصلی ما بیکاری و رکود است و مشکل اصلی ما نبود رونق است و خیلی از مشکلات ساختاری و اقتصادی است.
با وجود اینکه روحانی بارها در سال 94 مژده عبور از رکود و رونق اقتصادی را به مردم داده بود، به ناگاه با نامه چهار وزیر کابینه مواجه شد که به وی هشدار میدانند که شرایط کشور از رکود به سمت شرایط بحرانی در حال حرکت است؛ اما رئیس جمهور به سخن وزرای خود نیز توجهی ندارد.
سال 1395، حسن روحانی در سفر به استان یزد گفت: قول می دهم سال ۹۵ سال رونق اقتصادی باشد.
مردم همچنان منتظر وعده های تو خالی دولتمردان هستند و باید از رئیس جمهور سوال کرد که به کدام وعده خود از 92 تا به امروز عمل کردید. دولت یازدهم دولتی شعاری است. دولتی که می خواست صد روزه مشکلات مردم را حل کند؛ اما هزار روزه هم نتوانسته است فعالیت بزرگ و به چشم آمده ای در کشور داشته باشد. نگرانی در سخنان رهبری معظم انقلاب از عملکرد بسیار بد دولتی ها مشخص و واضح است که این نگرانی در دولت نهم و دهم به این شدت وجود نداشته است.
اما نگاهی به سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با فعالیت و کار در دولت نهم و دهم می اندازیم:
1-خوشبختانه این دولت،دولت کار است؛خود عناصر اصلی دولت به معنای حقیقی کلمه،کارگری میکنند؛دايم مشغولند،کار می کنند و تحرک نشان می دهند؛ کارهای پر اهمیت، کارهای پرارزش.
2-یک خصوصیت این است که این دولت، واقعاً یک دولت کار است؛ دولت حرکت و اقدام است؛ انرژی و نشاطِ کار این دولت، یک امر برجسته است.
در کلام مقام معظم رهبری دولتی که دکتر احمدی نژاد رئیس آن بوده است دولت اقدام است اما دولت فعلی تنها با شعار و وعده های تو خالی و نگاه به دستان غرب تا به امروز نتوانسته است هیچ گامی برای پیشرفت کشور بردارد.
علیرضا فرساد- دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.