به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی منتظری امروز در جمع خبرنگاران در همایش ملی سواد سلامت که به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تالار ابن سینای این دانشگاه در حال برگزاری است، گفت: سواد سلامت مجموعه اطلاعات در حوزه بهداشت و درمان است که افراد یک جامعه برای ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری ها دارا هستند.
وی ادامه داد: میانگین سواد سلامت در کشورمان طی سالهای گذشته رشد قابل توجهی داشته است؛ اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم.
رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد که سواد سلامت زنان ایرانی بیشتر از مردان ایرانی است و در گروههای سنی بالاتر از 55 درصد سواد سلامت ناکافی بیشتر است.
منتظری در ادامه گفت: بررسیها نشان میدهد که سواد سلامت زنان ایرانی بیشتر از مردان ایرانی است و در گروههای سنی بالاتر از 55 درصد سواد سلامت ناکافی بیشتر است.
وی با بیان اینکه افراد بیکار در بین گروههای شغلی دارای سواد ناکافی بیشتری هستند، افزود: سواد سلامت ناکافی نیز در گروههای آسیب پذیر و کم درآمد بیشتر از دیگر گروه ها است که این امری طبیعی به شمار میرود.
رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: سطح دسترسی مردم به مقالات، توانایی تجزیه و آنالیز اطلاعات در حوزه سلامت، توانایی در خواندن کتاب، بروشور و دفترچههای تبلیغاتی کتاب از محورهای سواد سلامت عنوان کرد.
منتظری با اشاره به این نکته که بررسیها نشان میدهد که صدا و سیما و تلویزیون یکی از منابع مهم در ارتقای سطح سواد سلامت جامعه به شمار میرود، بیان داشت: همایشی که اکنون در حال برگزاری آن به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستیم، نخستین همایش ملی سواد سلامت در کشور میباشد.
لازم به ذکر است، نخستین همایش ملی سواد سلامت به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم اکنون در حال برگزاری است و تا ۱۹ فروردین ماه سال جاری ادامه خواهد داشت.