به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، کردی امروز در همایش بیان تفاوتهای بنیادی زن و مرد در جمع بیستمین کاروان زوجهای دانشجوی شرکت نوزدهمین طرح ملی همسفر تا بهشت در تالار صبای مشهد، گفت: برای داشتن یک زندگی موفق باید تمام آنچه به قوام زندگی کمک و یا برای زندگی مشکل ایجاد میکند را شناخت و مراقبت کرد.
وی ادامه داد: زن و مرد در بسیاری از رفتارها، عملها و عکس العملها در زندگی در برابر اتفاقات مشترک دارای بازخوردهای متفاوت هستند که این تنها ناشی از وجود تفاوتهای بسیار در این دو فرد است.
زن و مرد دارای تفاوت کلامی هستند
این استاد دانشگاه به تفاوت زن و مرد در شکل کلامی اشاره کرد و افزود: مردان دارای درک کلامی هستند؛ اما زنان سیالی کلامی داشته و از این جهت سخن گفتن در زن بیش از مرد به چشم میآید.
کردی تاکید کرد: کلی نگری در مردان و جزئی نگری در زنان در تمام طول زندگی خود را به وضوح نشان میدهد و از این جهت مردان کلی نگر باید صبوری کرده و بیان جزئیات یک دید و بازدید دوستانه و یا خانوادگی را از زبان رن خود تحمل کرده و گوش فرا دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: زن در یک دیدار خانوادگی از نحوه چینش سفره تا شکل پرده و حالات چهره مهمانان را مورد توجه قرار میدهد؛ اما مرد ممکن است تنها شام مهمانی را در ذهن داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: در خرید یک منزل که در نوع خود کار مهم و بزرگی محسوب میشود مردان به زیربنا، امکان توسعه دادن منزل، مسکونی و تجاری بودن خانه، پارکینگ، امنیت مکانی متزل و غیره توجه داشته؛ اما زنان به آشپزخانه، اتاقها و پنجرههای منزل جهت چگونگی چیدمان وسایل توجه میکنند.
همسران مهارت کنترل خشم را بیاموزند
این استاد دانشگاه به مهارت کنترل خشم و تفاوت آن در زن و مرد اشاره داشت و ادامه داد: فاقد از خوب و یا بد بودن عصبانیت، باید به این نکته تاکید کرد که زن و مرد در مسیر زندگی خود چه در منزل، محیط کار و غیره گاه در برابر شرایط مخالف خواست خود، عکس العملی همچون خشم و عصبانیت را بروز میدهند.
کردی تصریح کرد: برای دوری از عصبانیت و نداشتن رفتار نا به جا در این شرایط، اسلام توصیههای فراوانی دارد و فرد در هر صورت باید تلاش کند با نشستن، راه رفتن، آب خوردن، تغییر مکان دادن و غیره از دامنه دادن به خشم خود جلوگیری کند.
خشم در زنان با بیتوجهی و در مردان با فریاد بروز میکند
عضو هیات علمی دانشگاه تهران متذکر شد: در این میان بروز خشم میان زن و مرد تفاوتهایی با هم دارد. زن در هنگام عصبانیت امکان دارد اشک ریخته و یا رنجش خود از همسر را با بی توجهی کردن به مرد و یا لجبازی با وی نشان دهد؛ اما مران به هنگام خشم فریاد زده و با داد و فریاد از خشم خود میکاهند.
وی گفت: همانگونه که زن و مرد در نوع خشمگین شدن رفتار مشابهی ندارند در ابراز علاقه و عشق ورزی نیز شباهت آن چنانی به نمایش نمیگذارند.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: مرد باید تمام مراحل ابراز علاقه و احساسات را به زن خود تقدیم کند و حال این ابراز علاقه و این مراحل هم باید کلامی و هم باید همراه با ناز و نوازش باشد.
کردی ادامه داد: در مرد این دریافت محبت شکل عملی به خود گرفته به شکلی که مردان به جای گفتار بیشتر نیازمند شراکت جنسی با همسر خود هستند.
مرد مسکن و زن مسکون است
عضو هیات علمی دانشگاه تهران مرد را مسکن برای زن و زنان را مسکون برای مردان دانست و گفت: زن و مرد بدون رسیدن به شناخت از یکدیگر نخواهند توانست زندگی را با تمام مواهب آن درک کنند، از این جهت دانستن این نکته که مرد مامن، مسکن، منزل و تکیه گاه و زن مسکون، تکیه خواه و آغوش پذیر است دارای اهمیت میباشد.
وی متذکر شد: زن و مرد پس از ازدواج این نکته را مورد توجه قرار دهند که هرگز و به هیچ بهایی فرزند آوری خود را به تاخیر نیندازند.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: خداوند خواهان گسترش نسل در میان مسلمانان است و به رزاقیت خود قسم یاد کرده است که روزی تمام کائنات به دست توانمند او است و از این بابت نباید مومن نه در انجام ازدواج و نه در فرزند آوری احساس نگرانی داشته باشد.
شهوت نعمت و رحمت خداوند در انسانها است
کردی تصریح کرد: شهوت یک نعمت و رحمت است که موجب می شود به انجام سنت رسول خدا و در نتیجه فرزند دار شدن زن و مرد کمک کند و این نیاز که در حیوانات به شکل غریزه است از سوی خداوند برای انسان نوعی توجه معبود را نشان می دهد.
وی در پایان تصریح کرد: بیشترین اختلافات زناشویی به دلیل این برداشت اشتباه است که زن و مرد فکر میکنند باید همسرخود را شبیه ترین فرد به خود کنند و این اشتباه موجب میشود با مقاومت همسر روبه رو شده و زندگی دچار تلخی و سختی شود.